Ziua Logo
  Nr. 4428 de marti, 6 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Barack Obama taie taxele
Presedintele ales al SUA Barack Obama s-a intalnit ieri cu reprezentantii Congresului american, pentru a discuta planurile sale privind relansarea economiei printr-o serie de masuri stimulatoare.
Presa de peste Ocean afirma ca pachetul de masuri s-ar putea ridica la 800 de miliarde de dolari si ar urma sa includa reduceri fiscale in valoare de 300 de miliarde de dolari. Planul lui Obama se inscrie intr-o serie de masuri ce vizeaza combaterea efectelor crizei financiare, izbucnita in 2007 si care a aruncat marile economii ale lumii in recesiune si a modificat peisajul bancar la nivel global. Obama spera sa puna rapid in aplicare acest set de masuri dupa instalarea sa la Casa Alba, pe 20 ianuarie. Noul lider de la Casa Alba a declarat in repetate randuri ca planul sau are la baza crearea a trei milioane de noi locuri de munca pana in 2011, informeaza BBC. ïżœEconomistii din intreg spectrul politic american au fost de acord ca in cazul in care nu vom actiona rapid si indraznet, am putea asista la o crestere a ratei somajului in Americai, a spus Obama. Propunerile de reducere a taxelor au ca scop castigarea sustinerii conservatorilor din Congres, care prefera aceasta metoda in fata cresterii cheltuielilor federale. Obama va propune ca circa 40% din pachetul economic, evaluat la pana la 775 de miliarde de dolari, sa cuprinda reduceri de taxe in special pentru companii si pentru clasa de mijloc, a declarat un consilier al sau.
Madalin NECSUTU 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Taxele   de alamar
taie aripa   de marian constantin
Gura bate ...   de Firica
Parfum pe porc   de Eufrosin
A r h i v a
  UE se spala pe maini in razboiul gazelor    
 Top afisari / comentarii 
 Pregatiti-va pentru razboiul din Ucraina (4766 afisari)
 Secretele familiei Travolta (4247 afisari)
 Vremea cand ataca uliii (2286 afisari)
 Aviatia militara intra in colaps (2209 afisari)
 Gaza incercuita (2096 afisari)
 Teapa rusească: Comisarul european pentru energie recunoaște că nu s-a așteptat la sistarea gazului rusesc către Europa  (886 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02645 sec.