Ziua Logo
  Nr. 4428 de marti, 6 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
UE se spala pe maini in razboiul gazelor
Disputa dintre Rusia si Ucraina pe tema gazelor naturale nu a generat, pana in prezent, riscuri reale la adresa securitatii livrarilor de gaze catre companiile si populatia din UE, a anuntat, ieri, Comisia Europeana.
In paralel, premierul rus Vladimir Putin a ordonat ieri companiei Gazprom sa reduca de urgenta, si mai mult, volumul de gaz destinat Europei, ce tranziteaza Ucraina, in replica la prelevarea ilegala de care Moscova acuza Kievul. "Nu vedem vreun pericol real in ceea ce priveste livrarile normale de gaze catre industrie in acest moment", a afirmat un purtator de cuvant al CE, precizand ca nici transporturile de gaze destinate populatiei nu vor fi afectate. UE a convocat ieri, la Bruxelles, o reuniune a reprezentantilor diplomatici din cele 27 de state membre, pentru a cauta solutii pe problema gazelor. Tot ieri, compania rusa Gazprom a oferit Ucrainei pretul de 450 de dolari pe mia de metri cubi de gaze, Kievul urmarind obtinerea unui pret de maxim 230 de dolari. Rapsunsul dur al Kievului nu s-a lasat asteptat, compania ucraineana de stat Naftogaz acuzand Moldovagaz, distribuitorul de gaze naturale din Republica Moldova detinut de Gazprom, ca a furat o parte din gazul natural destinat statelor din Balcani.
Mihai ISAC 
A r h i v a
  Barack Obama taie taxele    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Pregatiti-va pentru razboiul din Ucraina (4766 afisari)
 Secretele familiei Travolta (4247 afisari)
 Vremea cand ataca uliii (2286 afisari)
 Aviatia militara intra in colaps (2209 afisari)
 Gaza incercuita (2096 afisari)
 Teapa rusească: Comisarul european pentru energie recunoaște că nu s-a așteptat la sistarea gazului rusesc către Europa  (886 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02039 sec.