Ziua Logo
  Nr. 4424 de luni, 29 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Sange pe prima zapada
-- Drumurile catre statiunile montane au devenit capcane ale mortii
In decurs de mai putin de 24 de ore, in Predeal s-au produs trei accidente, dintre care doua foarte grave, la pasarela care trece peste calea ferata. Sapte persoane au fost ranite si doua sunt date disparute, dupa ce un microbuz a cazut de pe Podul Predeal pe o sina. Un copil se zbate intre viata si moarte, iar parintii sai si alte doua persoane au murit intr-un accident la Agigea. Sunt numai cateva file din cronica neagra a inconstientei si traficului bezmetic de sarbatori.
Duminica dimineata, doua tinere si-au pierdut viata si alte patru persoane au ajuns la spital dupa ce masina in care se aflau a cazut de pe pasarela pe calea ferata, in Predeal.
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar-sef Liviu Naghi, accidentul s-a produs in jurul orei 5.55, pe bulevardul Libertatii din Predeal, pe pasarela peste calea ferata, unde un autoturism BMW X5, in care se aflau opt tineri cu varsta pana in 24 de ani, a cazut pe calea ferata, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei si a poleiului de pe sosea. In cadere, masina a rupt firele de inalta tensiune de pe calea ferata. In urma impactului, doua tinere si-au pierdut viata, iar alte patru persoane au fost ranite, fiind transportate la Spitalul Judetean Brasov.
Trei dintre victime au fost internate la sectia de neu�rochirurgie, avand multiple traumatisme craniene, fracturi ale membrelor si bazinului, insa viata lor nu este in pericol. Al patrulea ranit, care a suferit rani mai usoare, a fost lasat sa plece acasa dupa ce a primit ingrijiri medicale, a declarat dr. Laura Minea de la Spitalul Judetean Brasov. Soferul masinii, Lucian Silviu Urban, a fugit de la locul accidentului insa a fost prins la spital, unde venise pentru a se interesa de starea victimelor.
Opt trenuri au acumulat intarzieri cuprinse intre 67 de minute si 188 de minute in urma accidentului, traficul feroviar fiind blocat timp de trei ore.
Accidente in serie
Tot in acelasi loc, dar sambata dimineata, in jurul orei 4.35, pe Bulevardul Libertatii, pe pasarela peste calea ferata, soferul unui autoturism Ssangyong, din directia Cioplea catre centrul orasului Predeal, pe un carosabil acoperit cu zapada, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului, iar masina a cazut de pe pasarela si s-a rasturnat pe calea ferata. In urma accidentului, soferul a murit, iar o persoana, pasagera in autoturism, a fost grav ranita. Seria accidentelor a continuat, ieri dimineata, cand un microbuz de pasageri a cazut de pe Podul Predeal pe calea ferata, din impact fiind ranite sapte persoane, iar doua fiind disparute. Circulatia feroviara a fost perturbata trei ore.
Ei au fost norocosi
Doi tineri au scapat nevatamati, duminica dimineata, dupa ce masina in care se aflau a derapat si a alunecat intr-o vale, intr-un rau, intre localitatile Predeal si Timis, judetul Brasov. "Masina circula dinspre Predeal spre Timis, insa din cauza conditiilor de iarna si a neadaptarii vitezei, aceasta a derapat si a alunecat intr-o vale. Cei doi tineri care se aflau in masina nu au fost raniti, mai mult s-au speriat", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Brasov, comisarul-sef Liviu Naghi, citat de Mediafax.
Drama la Agigea
Alte patru persoane si-au pierdut viata, in noaptea de sambata spre duminica, iar un copil in varsta de 12 ani a ajuns in stare foarte grava la spital, dupa ce autoturismul Matiz in care se aflau a fost lovit de un autocar, in localitatea constanteana Agigea. Accidentul a avut loc la intersectia DN 38 cu DN 39.
Paula Roman, in varsta de 34 de ani, conducea un autoturism Matiz spre Agigea, pe DN 38, iar la intersectia cu DN 39, din cauza neadaptarii vitezei la carosabilul acoperit cu zapada si polei, masina a derapat si nu a putut opri pentru a acorda prioritate, fiind lovita in plin de un autocar. In urma impactului deosebit de puternic si-au pierdut viata femeia aflata la volan, sotul acesteia si alte doua persoane din autoturism, in timp ce fetita celor doi soti, in varsta de 12 ani, a fost grav ranita. Fetita a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, avand leziuni craniene si multiple traumatisme si fracturi. Ea este in coma profunda, medicii fiind rezervati cu privire la sansele de supravietuire ale acesteia.
Robert MIRCEA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nume!   de NO
A r h i v a
  Mos Craciun e chinez    
  De patru ori heroina in 2008    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 "Plumb turnat"in Palestina (2365 afisari)
 Electorat sacrificat (2252 afisari)
 Guvernul de mana forte (2234 afisari)
 Sperietoarea Donatella Versace (2230 afisari)
 Ingerul-pazitor i-a salvat viata (1699 afisari)
 Amy Winehouse e o adevarata nimfomana, dezvaluie fostul sau amant (3217 afisari)
 Ceasul Mortii iti spune cate zile mai ai de trait (2610 afisari)
 Sexul cu un robot si pornografia pentru orbi, picanteriile erotice ale lui 2008 (2156 afisari)
 Radu Berceanu: Se va renunta la constructia unor drumuri expres si vor fi facute autostrazi  (2119 afisari)
 Duhovnicul Neamului, Parintele Arhimandrit Iustin Parvu, se adreseaza romanilor prin intermediul ZIUA (VIDEO) (1852 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01020 sec.