Ziua Logo
  Nr. 4424 de luni, 29 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Aberatii legislative
-- Britanicul Gary Slapper, profesor de drept, a realizat recent un clasament al celor mai stranii procese si initative legislative din 2008. Interesantul top a fost publicat de varianta online a cotidianului britanic The Times.
Liderul clasamentului, un proces din Noua Zeelanda pentru stabilirea custodiei unei fetite de noua ani, a atras atentia intregii lumi datorita numelui extrem de straniu al copilului, "Tatula face hula din Hawaii" (foto 3). Judecatorul a decis ca prenumele este o forma de abuz si a ordonat ca fetita sa fie data in grija statului. Nu este pentru prima oara cand sunt folosite nume ciudate in Noua Zeelanda. Conform aceluiasi judecator, el a mai intalnit gemeni botezati "Benson" si "Hedges" (marca de tigari din Marea Britanie) sau "Peste" si "Cartofi prajiti" (Fish and Chips - mancare tip fast-food).
O femeie din Londra a scapat de o amenda rutiera cu o scuza incredibila. Britanica (foto 1), o dansatoare din buric, isi parcase autoturismul intr-o zona in care acest lucru era interzis. Soferita a parasit apoi autovehiculul cu motorul pornit si s-a dus la clubul in care lucra. Revoltata ca gestul sau a fost sanctionat cu amenda, ea a depus o contestatie explicand ca a fost obligata sa lase motorul pornit pentru serpii folositi in timpul dansului si pe care ii lasase in masina. Motorul pornit pastreaza in habitaclu o temperatura ridicata pentru reptile, astfel incat acestea sa nu adoarma in timpul dansului. Amenda a fost in final anulata.
Rezidentii din Riviera Beach, Florida, deranjati de tinerii carora li se vedea lenjeria intima, au promulgat, in luna martie, legea "pantalonilor largi". O prima incalcare a acesteia era sanctionata cu o amenda de 150 de dolari, iar a doua abatere cu 300 de dolari. Din cauza acestei legi absurde, un adolescent a fost arestat pe motiv ca purta pantaloni ce ii atarnau 14-15 centimetri sub talie. Insa, tanarul a scapat de acuzatie, dupa ce un judecator a decis ca legea nu era cons�titutionala.
La o judecatorie din Macedonia s-a aflat pe rol un proces in care acuzatul era.... un urs maro (foto 2). Zoran Kiseloski, apicultor de meserie, incercase de nenumarate ori sa opreasca ursul sa se apropie de stupii sai, insa, fara prea mare succes. Kiseloski a inundat locul cu lumina si a pus muzica in speranta ca ursul se va da batut. In final, Kiseloski a intentat un proces impotriva acestuia si, culmea, a castigat. Cum animalul nu avea un proprietar legal, judecatorul a ordonat statului sa-i plateasca o compensatie de 2000 de euro apicultorului terorizat de urs.
Curtea Suprema din Austria a fost nevoita sa stabileasca daca Matthew Hiasl Pan, un cimpanzeu, este in realitate o persoana. O organizatie pentru drepturile animalelor a facut neobisnuita cerere din dorinta de a adopta cimpanzeul, al carui adapost urma sa fie demolat. Ei au argumentat ca Matthew ar trebui considerat legal o persoana, pe motiv ca cimpanzeii impart 99,4% din ADN cu oamenii. Judecatorul a respins cazul.
Gemene si blonde
Un caz neobisnuit din Italia a avut drept protagoniste doua surori gemene care isi inselau sefii si clientii, prezentandu-se una in locul celeilalte, la serviciu. Gabriela Odisio, avocata si judecatoare cu jumatate de norma din Magenta, o folosea pe sora sa, Patrizia, pentru a o intuchipa, colectand astfel mai multe salarii pentru prezenta in doua locuri deodata. Se pare ca cele doua surori au reusit sa-si pacaleasca sefii si colegii vreme de trei ani. Planul le-a fost dat peste cap de un client care a surprins, intamplator, o discutie.
O blonda din SUA a dat in judecata compania L'Oreal deoarece viata sociala i-a fost distrusa, dupa ce a devenit bruneta "cu ajutorul" unuia din produsele firmei. Charlotte Feeney spune ca nu mai poate reveni la parul blond care a propulsat-o in cercurile sociale, fapt care i-a provocat o cumplita depresie. Schimbarea culorii a atras dupa sine o marginalizare sociala iar depresia femeii s-a accentuat atat de tare incat a trebuit sa recurga la un tratament anti-depresiv. Din nefericire pentru ea, judecatorul a respins acuzatiile aduse companiei L'Oreal in lipsa unor probe concludente.
Ruxandra RADUS 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Urs maro?   de Sihastru
Aberatiile noastre legislative LE BATE pe ale lor!!Sa facem si noi o lista!!   de Ion Ionescu de la Brad
O lume nebuna, nebuna, nebuna ...   de Liviu2002j
A r h i v a
  Tom Cruise amenintat    1 comentariu
  Ingerul-pazitor i-a salvat viata    1 comentariu
  Sperietoarea Donatella Versace    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Plumb turnat"in Palestina (2365 afisari)
 Electorat sacrificat (2252 afisari)
 Guvernul de mana forte (2234 afisari)
 Sperietoarea Donatella Versace (2230 afisari)
 Ingerul-pazitor i-a salvat viata (1699 afisari)
 Amy Winehouse e o adevarata nimfomana, dezvaluie fostul sau amant (3217 afisari)
 Ceasul Mortii iti spune cate zile mai ai de trait (2610 afisari)
 Sexul cu un robot si pornografia pentru orbi, picanteriile erotice ale lui 2008 (2156 afisari)
 Radu Berceanu: Se va renunta la constructia unor drumuri expres si vor fi facute autostrazi  (2119 afisari)
 Duhovnicul Neamului, Parintele Arhimandrit Iustin Parvu, se adreseaza romanilor prin intermediul ZIUA (VIDEO) (1852 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00746 sec.