Ziua Logo
  Nr. 4421 de luni, 22 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Ziua instalarii
-- Validati in Comisii la foc automat, ministrii lui Boc depun astazi juramantul la Cotroceni
Parlamentul se reuneste astazi, pentru ca premierul desemnat Emil Boc sa prezinte programul de guvernare si sa ceara votul pentru Cabinet, dupa ce sambata au fost audiati si acceptati toti ministrii propusi. Seara, dupa botezul Legislativului, membrii echipei guvernamentale merg la Cotroceni pentru parafa presedintelui Basescu.
Forurile de conducere ale celor doua Camere au stabilit ca Guvernului sa i se ofere o jumatate de ora la inceputul dezbaterilor si o jumatate de ora la final, pentru a raspunde intrebarilor parlamentarilor. Partidele au la dispozitie aproape trei ore pentru dezbateri: 55 de minute democrat-liberalii, 54 de minute social-democratii, 31 de minute - grupul PNL, 10 minute - UDMR si sase minute reprezentantii minoritatilor nationale. In cazul in care Cabinetul Boc va fi validat de Parlament, ministrii se vor prezenta, in aceasta seara, la Presedintie, pentru a depune juramantul. Nominalizatii au trecut cu bine, sambata, ultimul hop inainte de titularizare. Cei 20 de membri ai echipei, desemnati de PSD-PC si PD-L, au fost audiati in comisiile parlamentare de specialitate, primind fara mari probleme votul examinatorilor. Daca, in general, liberalii au votat pe linie impotriva ministrilor propusi de coalitia PDL-PSD, maghiarii au tinut cont, cum a fost cazul ministrului de la Justitie, Catalin Predoiu, de faptul ca acesta le-a fost coleg de Cabinet pe vremea premierului Tariceanu. Ecaterina Andronescu de la Educatie a fost cea care le-a taiat elanul colegilor sai profesori, anuntandu-i ca este exagerata marirea de salarii cu 50%, desi in opozitie aflandu-se, gatuita de emotii si cu ochii in lacrimi spunea ca sunt bani suficienti, iar dascalii merita cu prisosinta marirea. Si Nicolae Nemirschi, pretendent la fotoliul de ministru al Mediului, a surprins audienta, spunand ca "taxa auto trebuie nuantata, nu anulata".
Udrea ironizata
Elena Udrea, desemnata pentru Ministerul Turismului, a fost audiata la Comisia de Industrii care a si validat-o. In fata comisiilor de specialitate reunite, Udrea a simtit nevoia sa enumere formele de relief ale Romaniei ca principale puncte de atractie turistica, dizertatia acesteia reusind sa smulga si cateva zambete ironice din partea parlamentarilor care urmau sa isi exprime votul. Intrebata de unul dintre membrii comisiilor care vor fi facilitatile fiscale pe care le va promova, Udrea a raspuns ca urmeaza sa se consulte cu ministrul Finantelor si cu cel al Economiei. "Datele de ultima ora privind informatiile despre ceea ce a ramas dupa aceasta guvernare ne-au facut sa reevaluam multe din planuri", a explicat Udrea. Varujan Vosganian, prezent la audierea Elenei Udrea, s-a aratat deranjat de declaratiile ministrului desemnat pentru Turism. "Poate va referiti la mostenirea Guvernului Bush, nu la cea liberala. Nu va infranati elanurile electorale si nu dati vina pe mostenirea fostului guvern, pentru a nu va respecta promisiunile facute in campanie", a spus Vosganian, adresandu-i-se Elenei Udrea. El a adaugat ca toate cifrele si datele privind bugetul au fost prezentate permanent pe site-ul Ministerului Finantelor si ca situatia actuala n-ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni. "Ma fac ca nu am auzit aceasta acuza a lipsei de mostenire fiscala si va doresc succes in noua functie", a incheiat Vosganian.
"Bai, Cristi, de ce ai votat pentru?"
Comisiile de economie si administratie au avizat favorabil nominalizarea lui Vasile Blaga pentru Ministerul Dezvoltarii Rurale si Locuintei, prilej pentru fostul ministru Adomnitiei sa iasa din nou in evidenta. Nemultumit ca au fost mult prea putini colegi de partid care au votat impotriva lui Blaga, vicepresedintele PNL Ludovic Orban si-a descarcat oful pe colegul sau, fostul ministru liberal al Educatiei. Pe holul din fata salii in care a avut loc audierea, inconjurat de mai multi parlamentari liberali, Orban i-a reprosat lui Adomnitei: "Bai, Cristi, de ce ai votat pentru? Nu am stabilit la grup ca votam cu totii impotriva?" Raspunsul lui Adomnitei a venit rapid: "Pai, daca am vazut ca vicepresedintele Vosganian a votat pentru, am inteles ca votam dupa propria constiinta si atunci am votat pentru". Dialogul a continuat la fel de neprincipial: "Lasa-l tu pe Vosganian. Ce, la grup nu am votat dupa propria constiinta? Daca tot am luat o decizie de grup, atunci hai sa o respectam", a continuat Orban. Cristian Adomnitei nu este la prima abatere de acest gen. Cand era ministru al Educatiei si deputat a votat in Camera Deputatilor legea care majora salariile profesorilor cu 50%. Asta chiar daca, de la tribuna Parlamentului, inainte de vot, in timp ce vorbea in calitate de ministru, contesta respectiva lege. (C.G.P.)
Cornelia POPESCU 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
   de CALUGARU
erata,scuze   de LENIO
In 2008,BRUMAR a coincis cu concursul "Miss Minciunica"   de LENIO
Papagali saltati in scaune la care nici macar nu visau ...   de gili
Nu a venit imbracata in roz ?    de FB
A r h i v a
  Mitrea cu coltii in beregata lui Geoana    9 comentarii
     3 comentarii
  "Reconfirmarea lui Predoiu este un semnal foarte bun"    6 comentarii
  Protest cu apa minerala    
 Top afisari / comentarii 
 Perspectiva unei sanse senzationale (3395 afisari)
 Mitrea cu coltii in beregata lui Geoana (3005 afisari)
 Umbra lui Boc la Rachitele (2888 afisari)
 Dobanzi soc la euro (1891 afisari)
 "Reconfirmarea lui Predoiu este un semnal foarte bun" (1128 afisari)
 Socant: Un politist beat opreste toate masinile si se prabuseste in plina strada (3604 afisari)
 UPDATE 12:30 Iliescu, lovit cu oua si huiduit (VIDEO NECENZURAT) (3070 afisari)
 La 55 de ani, tanti Ilinca pozează nud studentilor de la Arte, unde e in anul I (2745 afisari)
 Ce se intampla cu Katie Holmes? E palida, incercanata si plina de bube! (2427 afisari)
 Calendar sexy cu frumuseti tatuate (VEZI FOTO) (2079 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02103 sec.