Ziua Logo
  Nr. 4420 de sambata, 20 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Patriciu cumpara ieftin imobiliare
Alexandra Mihale - ZIUA FOTO
Firma Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlata indirect de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermediul Rompetrol Holding, a facut o oferta
de 37,8 milioane de euro pentru preluarea integrala a fondului de investitii Fabian, care detine mai multe proprietati imobiliare in Romania.
Oferta BSGP a fost facuta la un pret de un euro pe actiune, dublu valorii titlurilor Fabian la inchiderea sedintei de joi a pietei AIM din Londra. Astfel, intregul pachet de actiuni al Fabian Romania a fost evaluat la 50,8 milioane de euro, se arata intr-un anunt al fondului de investitii.
Fabian detine participatii la 11 proiecte imobiliare in Romania, respectiv cladirile de birouri Cascades, Cubic Centre, Baneasa Business Centre si Banu Antonache, Evocentre, Lakeview, Romana, toate din Bucuresti, ansamblul rezidential New Town din Capitala, precum si complexuri de locuinte la Timisoara, Oradea si Satu-Mare. Valoarea neta a proprietatilor este de 84,6 milioane de euro.
"Oferta, care va fi integral in cash, va oferi siguranta actionarilior Fabian in aceasta perioada de turbulente semnificative pe pietele financiare si in conditiile in care preturile activelor imobiliare din Romania continua sa scada. Cred ca oferta noastra reprezinta un pret corect pentru Fabian, iar investitia ne va permite sa ne indeplinim planurile care vizeaza crearea unei platforme prin intermediul careia sa construim o companie pentru achizitia si dezvoltarea de proprietati imobiliare in Romania", a declarat, in anunt, Dinu Patriciu. Tranzactia urmeaza sa fie notificata la Consiliul Concurentei, potrivit legislatiei romanesti. (I.S.)
 Afisari: 531  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
misto   de irlanda
Asta vrea sa cumpere totul.   de Aladin
Patriciu a oferit peste pretul concurentei !   de sorge
A r h i v a
  Pogea isi arata muschii    3 comentarii
  Automobile pe janta    
  Solutiile bancilor pentru locuinte    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cum a murit regimul Ceausescu (3971 afisari)
 Coproductia CIA - KGB din Decembrie '89 (2510 afisari)
 Buba Felix (2418 afisari)
 Banii si sictirul (2207 afisari)
 Declaratia secreta a lui Lucretiu Patrascanu (2171 afisari)
 Amy Winehouse loveste din nou: Topless de zile mari pe o plaja din Caraibe! (VEZI FOTO) (4188 afisari)
 Perle ale miništrilor din timpul audierilor (2909 afisari)
 Seful Politiei Comunitare sector 1, filmat de un coleg in timp ce se uita la filme porno - IMAGINI INTERZISE MINORILOR (2844 afisari)
 Un afis care va fi folosit intr-o campanie electorala din Elvetia infatiseaza doi tigani din Romania care jefuiesc o casa  (2605 afisari)
 Cu vocea tremuranda, Elena Udrea a numarat ''nenumaratele statiuni'' ale Romaniei (2232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00827 sec.