Ziua Logo
  Nr. 4419 de vineri, 19 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Fotbalul in recesiune
-- Mircea Sandu propune plafon salarial pentru fotbalisti * "Daca vor accepta jucatorii reducerea salariilor? Decat sa mori de foame, mai bine mananci mai putin"
Criza economica mondiala, care se resimte deocamdata putin in fotbalul romanesc,
i-a pus pe ganduri pe oamenii din fenomen, care cauta solutii pentru ca sezonul sa se incheie cu bine, fara abandonuri din cauza lipsei banilor. Dupa ce pe la unele cluburi, vezi Rapid si Dinamo, se vorbeste deja de diminu�area contractelor fotbalis�tilor, Mircea Sandu a propus ieri o reglementare a FRF pentru a micsora lefurile fotbalistilor. Iar la felul in care acestia
s-au aratat imediat de acord, nu este exclusa o intelegere pe sub masa.
"Salariile au luat-o razna. E exagerat ca acestea sa fie mai mult de 70 la suta din buget. Sunt exagerate salariile de 600.000 de euro. Nu putem incalca legea europeana, trebuie sa existe un acord tacit, iar la noi salariile trebuie sa fie maximum 300.000 de euro. Daca vor accepta jucatorii reducerea salariilor? Decat sa mori de foame, mai bine mananci mai putin. Aceasta a fost si ideea lui Blatter. Cluburile trebuie sa preia ideea, sa gaseasca solutii. Nu cred ca in Romania un antrenor poate avea mai mult de 500.000. Pe Piturca l-am tinut cu 250.000 si era selectionerul nationalei, trei ani de zile, apoi si-a aratat valoarea si i s-a marit. Cand vad insa antrenori precum Peseiro, cu milioane, mi se pare exagerat", a spus ieri Mircea Sandu, seful FRF. Adrian Porumboiu, patron la FC Vaslui, a marsat imediat. "Observatia lui Mircea Sandu este corecta, nu este numai o solutie viabila, ci este una de bun simt. Exista, in acest moment, o diferenta accentuata intre salariile pe care le primesc jucatorii si ce joaca ei efectiv. Unii dintre fotbalisti au niste salarii astronomice, care nu se justifica in niciun fel. Sunt jucatori care castiga de 10 ori mai putin si practica un fotbal mult mai bun", a comentat Porumboiu. Si Marius Stan, presedinte la Otelul, a agreat o asemenea propunere. "Ar fi foarte bine sa se realizeze acest proiect, dar nu stiu daca se va putea ajunge la acest compromis. Nu poti impune o astfel de strategie, pentru ca astfel s-ar pierde jucatorii pe care ii ai in prezent. Niciun fotbalist care a semnat un contract nu va fi de acord ca acesta sa fie diminuat. Depinde de fiecare club in parte, noi vrem oricum sa promovam jucatorii nostri, din propria pepiniera. Asta va atrage automat o diminuare a contractelor", a spus presedintele de la Otelul. Si Dumitru Dragomir a fost pentru, dar a vazut si un neajuns. "Sunt total de acord cu introducerea unui plafon salarial. Curentul este de la FIFA si UEFA si cluburile mari ar trebui sa se supuna, mai ales ca aceasta regula ar fi in favoarea lor. Daca nu, multe dintre ele risca sa se desfiinteze", a comentat si seful LPF.
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Peseiro e beton    
  CFR renunta la Trombetta    
  Marinica demis    
  Stiri pe scurt    
  Arbitraj de cosmar in Challenge Cup    
  Pe urmele lui Doroftei    
     
 Top afisari / comentarii 
 Scantei in PDL (4101 afisari)
 Ceausescu si-a sfidat sfarsitul (3939 afisari)
 Afacerea Stanisoara (3418 afisari)
 Portocala rosie (2764 afisari)
 Stefan Andrei: "Daca ramanea in tara, erau mai putine victime" (2542 afisari)
 Securitatea, catre Nicolae Ceausescu: La Malta se va stabili "un nou echilibru pe continentul european" (4350 afisari)
 Roberta Anastase, de la candidatura la Miss Univers, la cea de presedinte al Camerei Deputatilor (VIDEO) (3416 afisari)
 Tineri EMO se automutileaza si posteaza pozele pe Internet (IMAGINI SOCANTE) (3144 afisari)
 Ca la nebuni: Ascultati imnul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chisinau (Audio) (2591 afisari)
 In urma dezvaluirilor din presa, postul History nu mai difuzeaza documentarul cu Decebal si Burebista (2269 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01022 sec.