In ciuda crizei economice, preturile alimentelor nu scad in Romania, cu atat mai putin carnea de porc si produsele traditionale, care au cea mai mare cautare in aceasta perioada.
In hipermarketurile din Capitala, un kilogram de carne de porc are preturi cuprinse intre 12 si 24 de lei, in functie de calitate, respectiv muschi file (24 de lei), ceafa fara os (21 - 24 de lei), pulpa fara os (17 - 19 lei), piept (12 - 13 lei), jambon intreg (13 lei), costita (15 - 17 lei). La produsele traditionale, preturile sunt mult mai variate decat la carnea de porc, reflectand diferenta de calitate: toba (12 - 18 lei), carnati (14 - 25 de lei), caltabosi (14 - 24 de lei).
Cozonacul de productie autohtona, cu o greutate de 700 de grame, in functie de preferinte si de buget, poate fi cumparat incepand de la 4,99 lei (simplu cu cacao), pana la 13 lei. Daca romanii prefera cozonac importat din Italia (panettone), acesta poate depasi chiar 50 de lei (750 grame). De asemenea, hipermarketurile ofera o gama foarte variata de fructe, toate din import: mere (2 - 7 lei), pere (4 - 7 lei), banane (4 - 5 lei), portocale (3 - 4 lei).
Bineinteles, de pe masa de Craciun, nu poate lipsi vinul, al carui pret este foarte variat, pornind de la aproximativ 10 - 20 de lei, pentru o sticla de vin tanar, autohton sau din import. Pretul poate creste semnificativ pentru vinurile vechi sau editie limitata.