Ziua Logo
  Nr. 4417 de miercuri, 17 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Zarurile au fost aruncate la Parlament
-- Liderii partidelor politice s-au inteles si si-au impartit principalele functii din Parlamentul Romaniei. Mircea Geoana (PSD) va fi sef al Senatului, in timp ce pentru Camera Deputatilor pedelistii au de ales intre Daniel Buda si Roberta Anastase (foto). Politicienii au batut palma si referitor la comisiile de specialitate, dar au fost impartite si functiile din Birourile Permanente si din grupurile parlamentare.
Mircea Geoana, Miron Mitrea, Ilie Sarbu, Viorel Arcas, Ioan Toma (Alianta PSD-PC), pedelistii Radu Berceanu, Gheorghe David si Alexandru Peres, liberalii Dan Radu Rusanu si Puiu Hasotti (PNL) si Verestoy Attila de la UDMR sunt politicienii care s-au asezat la masa negocierilor pentru functiile din Parlament. "Feliile" s-au transat in fostul birou al vicepresedintelui Senatului, ocupat, pana saptamana trecuta, de peremistul Vadim Tudor. Daca functia de presedinte al Senatului va reveni Aliantei PSD-PC, acestia vor primi doar un post de vicepresedinte, in timp ce pedelistii au obtinut doua astfel de functii. Cel de-al patrulea fotoliu de vicepresedinte va fi ocupat, timp de trei ani, de un liberal, urmand ca in ultimul an de mandat locul acestuia sa fie luat de un reprezentant al Aliantei. La chestori, impartirea s-a facut frateste, urmand ca fiecare partid politic sa primeasca un astfel de post. In privinta secretarilor, democrat-liberalii vor avea doi reprezentanti, in timp ce cate un post va reveni pesedistilor, respectiv, liberalilor. Schimbari vor interveni in 2011, cand PSD-PC va avea doi secretari, iar PNL si PDL cate unul.
Comisiile
Si conducerile comisiilor de specialitate au fost aranjate fara prea multa bataie de cap, cate sase posturi de presedinte revenind PDL, respectiv, Aliantei PSD-PC, trei liberalilor, iar una UDMR. Astfel, pedelistii au pus mana pe Comisia de buget-finante, care va avea un vicepresedinte din cadrul Aliantei si un secretar liberal pe cele de, Administratie, Munca, Invatamant, Privatizare, dar si pe Comisia de regulament. In schimb, Alianta PSD-PC a obtinut cea mai ravnita comisie, cea Juridica, al carei sef va fi secondat de un vicepresedinte si de un secretar din partea PDL. Pesedistii mai au Comisia de Agricultura, cea de Politica Externa, Comisia pentru Egalitate de Sanse, dar si Comisiile de Sanatate si Cultura. Liberalii s-au multumit cu comisia pentru Aparare, la sefia careia se vehiculeaza numele lui Teodor Melescanu, comisia Economica, pentru sefia careia se vehiculeaza numele lui Varujan Vosganian si cea pentru Cercetarea Abuzurilor. In fine, comisia pentru drepturile omului a revenit UDMR si va fi condusa de catre Gyorgy Frunda care isi va continua presedintia detinuta si in legislatura trecuta.
Sefii grupurilor
Partidele au reusit sa se inteleaga si la nivel intern, mai exact fiecare si-a ales liderii grupurilor parlamentare. Astfel, pedelistii ii au sefi pe Ioan Oltean, la Camera Deputatilor si Radu Berceanu, la Senat, in timp ce grupurile social-democratilor vor fi conduse de Viorel Hrebenciuc, respectiv, Ilie Sarbu. Grupul deputatilor liberali il va avea in frunte pe presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, in timp ce Puiu Hasotti va fi cel care ii va conduce pe senatorii din partidul pe care il reprezinta. Si UDMR a luat o decizie in acest sens, alesii Uniunii numindu-i sefi de grupuri parlamentare pe Marton Arpad, la Camera Deputatilor si Marko Bela, la Senat.
Pagina realizata de Irina S. CHIROIU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ELEA ejaculate ESTE... my friends... Ce kestie - mon cher.. E adevarata zicala - Din lac in putza...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Ieftiniti gazele!    9 comentarii
  Negocieri pe pierderi    1 comentariu
  Distribuitorii solicita preturi mai mari    1 comentariu
  Bataie pe ministerele grase    1 comentariu
  Cabinetul marii imparteli    4 comentarii
  Anticoruptia de catifea    1 comentariu
  Minunile lui Boc    6 comentarii
  Expert antirapiri, rapit in Mexic    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cabinetul marii imparteli (2564 afisari)
 Violator in timpul somnului (2421 afisari)
 Ieftiniti gazele! (1741 afisari)
 Teapa tepelor (1640 afisari)
 Procuroarea tafnoasa (1460 afisari)
 Ce a atras-o pe Madonna la Rod: pectoralii si... alte dotari anatomice (3318 afisari)
 SURSE: Numele ministrilor din Guvernul Boc (2543 afisari)
 Cercetatorii au descoperit cea mai mare gaura din campul magnetic al Pamantului (2370 afisari)
 Prima femeie cu fata de cadavru (VIDEO) (2356 afisari)
 Enrique Iglesias si-a pozat "podoabele" pe scena, cu aparatul unui fan (2099 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00982 sec.