Ziua Logo
  Nr. 4415 de luni, 15 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
cauza noastrA
Printesele Becali, Corleone, Prigoana...
-- Dialog de film: Hai sa-ti spuna tata o poveste. A fost odata ca niciodata doi oameni saraci, atat de saraci ca n-aveau... Fetita: Nu vreau cu oameni saraci, vreau povestea cu zane si printese...
Monarhiile aveau printre altele si menirea de a tine loc de basme cu printi si printese. Cu lectii pe viu de comportament, tinuta, obiceiuri, moravuri. In timpul ultimului razboi mondial, Londra era bombardata zilnic. Una dintre tintele vitale - Pala�tul Buckingham, sediul regal. Intrebata de ce nu paraseste palatul amenintat pentru a-si pune copiii la adapost, regina a raspuns: Rostul regelui este sa fie in mijlocul poporului sau. Al meu, ca sotie, este sa fiu langa barbatul meu si al copiilor langa parinti.
Cu vorbe ca ale reginei, poporul martor la ele isi poate alimenta vreme de veacuri resursele demnitatii nationale si mandria de membru al comunitatii britanice. Doar cu ele. Vremurile au scos casele regale din prim-planul obstilor. Locul lor a fost luat de televiziuni.
Fetita doritoare de povesti cu zane si printese deschide televizorul. Monica Columbeanu (cacofonie prin destin) si Irinel Columbeanu, sotul exhibitionist. Gigi Becali si Marian Vanghelie isi toarna unul altuia hardaie de laturi in cap. Adriana Bahmutean se trage la marginea scaunului prea stramt si povesteste cum este atmosfera din dormitorul lor dupa ce sotul mananca fasole. Al o miilea episod din Elodia la OTV. Presedintele hahaie pe toate posturile. Si nu totdeauna excesiv de treaz. Nu apare niciunde vorba simpla, ca si fapta, cand un popor isi invinge durerea si se inhama la travaliul national.
Televiziuni care se proclama serioase traiesc din ratingurile obtinute de emisiunile cu invitati de teapa celor amintiti, plus Florin Calinescu, Corleone, VadimTudor, Oana Zavoranu etc. si numai cu acestia, saptamana de saptamana. Obsedant.
Zic moderatorii: suntem televiziuni comerciale, traim din publicitate. Suntem sclavii ratingurilor. N-avem incotro. Si pe chipul lor nu vezi o unda de rusine. Caci nu ai ratingurilor sunt ei sclavi, ci ai ignorantei si neprofesionalismului. Slinosenia si badarania nu sunt doar ele intre�tinatoare de rating. Dar sunt la inaltimea moderatorilor. La inaltimea educatiei si culturii lor. La oferta meschina, amatori meschini. Confuzia domina cantitativ si sub palaria ei aiuritoare se aduna curiosii si slabii de inger.
Si totuSi, nimic nu e ireparabil: pentru fetita din film si pentru toate fetitele si baieteii tarii avem nevoie de alte printese decat cele din titlu.
Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Nene Nicule   de CALUGARU
re sorge   de cristas
Nea Nicule ,cred ca nu prea intelegi .   de sorge
A r h i v a
  Executivul fata cu profesorii    3 comentarii
  Sanitarii va recomanda porcul    2 comentarii
  Drum amanat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Independent la Justitie (3967 afisari)
 PNL pe calea pierzaniei (2810 afisari)
 Traian Basescu: Schimbati garnitura! (2810 afisari)
 Tezaurul rusilor de la Brasov (1760 afisari)
 Dobanzi soc la euro (1195 afisari)
 LIVE Stolojan s-a retras: "Am luat hotararea sa depun mandatul de prim-ministru desemnat la presedintele Romaniei" (3825 afisari)
 Canibalii sustin ca japonezii sunt cei mai gustosi (3733 afisari)
 Imagini socante: Politist lovit cu capul in figura la Spitalul de Urgenta (3073 afisari)
 SURSE: Demisia lui Stolojan a fost provocata de frictiunile din interiorul PD-L, dar si de acordul secret semnat de PSD si PD-L (2888 afisari)
 Retragerea lui Stolojan, comentata in presa straina (2227 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00936 sec.