Ziua Logo
  Nr. 4414 de sambata, 13 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Nu-i vorba doar de Guvernul Stolojan
-- Negocierile pentru formarea noului guvern continua, nu fara surprize, in ciuda dezmintirilor. Care sa fie cauza? Sa fie doar un anumit stil carcotas la PSD, PLD si UDMR? Acesta din urma este cunoscut prin unele pretentii nationaliste greu de acceptat.
Fapt este ca cele doua partide principale negociatoare evolueaza intr-un climat tensionat. Astazi, echipele de negociatori s-au intalnit, iarasi, la Senat, in absenta presedintelui Traian Basescu, factorul cheie, aflat in strainatate. Se pune intrebarea, desigur, de ce mai e nevoie de alte negocieri, cand se parea ca s-a ajuns la un consens bazat pe alianta dintre PD-L si PSD?
De ce? Pentru ca, de buna seama, nodul gordian al intelegerii ramane UDMR, desi nu mai departe decat in aceasta dimineata, domnul Miron Mitrea, principalul strateg al PSD, minimiza insemnatatea acestui partid etnic: "Suntem suficienti ca sa avem o majoritate in Parlament" - spunea dansul - "ca sa nu mai fie nevoie de un alt partid", dupa care domnia sa a adaugat: "problema unui alt partid, in afara celor doua din alianta, nu este negociabila!"
ASa sA fie? Dupa cate se pare, au iesit la iveala unele elemente noi, cu toate ca insusi premierul desemnat, Stolojan, declara astazi dimineata ca nu poarta negocieri cu PNL. Insa, potrivit ziarului Romania Libera, si altor surse, in discutie este sustinerea parlamentara PNL pentru un posibil guvern minoritar, PD-L - UDMR. Semnificatia acestor discutii confidentiale nu este clara. Ar putea fi vorba de rezistente in PD-L, la mezalianta ideologica cu PSD. Dupa alta versiune, PD-L-ul s-ar fi saturat de pretentiile autonomiste ale UDMR, in secuime.
De aceea, negocierile pentru formarea Guvernului Stolojan se prelungesc, probabil, pana la finalizarea unui program concret de guvernare. Si aceasta nu-i totul! UDMR poate dispune la viitoarele alegeri prezidentiale de cca 300.000 de voturi... De aceea, se asteapta intoarcerea presedintelui Basescu, pentru pasii urmatori. Nu-i vorba numai de Guvernul Stolojan...
Serban ORESCU 
 Afisari: 414  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Si cu problemele reale ale cetatenilor cum ramine?   de emigrstul
A r h i v a
  "Un conducator e un vanzator de speranta"    6 comentarii
  Editorialul cititorului    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cum fentam taxa auto (4461 afisari)
 Anarhia organizata din Grecia (2179 afisari)
 Necazuri in PNL (2034 afisari)
 Calculatorul noului bir (1897 afisari)
 Giuliani catre Oprescu: "Totul e sa reziste populatia" (1763 afisari)
 Topul celor mai fierbinti scene de sex din 2008 (VIDEO) (4512 afisari)
 Inmormantarea fostei Miss, amanata de rude in ultimul moment. Apropiatii tinerei nu cred in varianta sinuciderii  (3885 afisari)
 La 70 de ani are un trup de sex simbol (3549 afisari)
 Bursa zvonurilor: Disputa pentru ministerele din Guvernul Stolojan este in toi (2955 afisari)
 Miss World 2008 e rusoaica! (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.