Ziua Logo
  Nr. 4414 de sambata, 13 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Capitala pe patine
-- Cinci din sase sectoare au patinoare * Sectorul 4 are si partie de schi * Edilii bucuresteni se intrec in serbari de iarna
Primarii cu care s-au pricopsit bucurestenii anul acesta - sase de sector si unul municipal - au facut o adevarata pasiune pentru patinoarele in aer liber, asa ca au pornit intrecerea care il amenajeaza pe cel mai grozav.
Sapte astfel de locuri de agrement au aparut in oras in aceasta luna, dintre care trei se deschid chiar astazi - cu edilii la taiatul panglicii. Cel mai grandoman dintre ei, Cristian Popescu - Piedone, are ceva pe masura: cel mai mare patinoar, prima partie de schi si primul derdelus din Capitala, toate amenajate in parcul Tineretului. Fara sa se lase mai prejos, Neculai Ontanu isi va pune patinele ca sa probeze el insusi calitatea ghetii de pe patinoarul Plumbuita. Cristian Poteras are vechime la capitolul patinoare, cel din Drumul Taberei fiind amenajat aici pentru al patrulea an consecutiv, asa ca e si cel mai "beton": 1000 de locuri la garderoba, peste 1200 de perechi de patine, paza si muzica de calitate. La fel ca in anii trecuti, Liviu Negoita are doua patinoare: la Unirii si in parcul Al. I. Cuza (fost IOR). Andrei Chiliman isi mai deschide unul astazi, in parcul Kiseleff, dupa ce l-a inaugurat pe primul de 1 Decembrie, in parcul Bazilescu.
Mai "modest", Sorin Oprescu se multumeste cu cochetul patinoar din Cismigiu, dar pune la socoteala si alunecusul gresiei din pasajul Universitatii, pe care il recunoaste, cu umor. In fine, fostul sau coleg de partid, Marian Vanghelie, mult prea ocupat cu formarea noului Guvern, va compensa lipsa unui patinoar cu al optulea Revelion pe care il organizeaza la Romexpo.
Piedone pe derdelus
Partia de schi lunga de 200 de metri, derdelusul si patinoarul de 1800 mp vor fi inaugurate astazi, la ora 18.00, de catre primarul Cristian Popescu-Piedone in Parcul Tineretului. Edilul va da startul Sarbatorilor de Iarna in spatiul denumit "Acasa la Mos Craciun", aflat pe platoul din spatele Palatului Copiilor. Aici vor avea loc concerte, concursuri si distractiile de tot felul pana pe 31 martie 2009 - evident ca sub o alta denumire, dupa trecerea Mosului. Astazi vor urca pe scena Bere Gratis, Directia 5, Fly Project, Iris, Simplu, Andreea Balan si Alex, iar la final va fi un spectacol de artificii.
Atat partia, cat si patinoarul vor fi deschise si ele pana in martie, iar accesul este gratuit pentru cei cu echipament adecvat. Pentru asigurarea conditiilor optime de schi, pe toata perioada functionarii, partia va fi dotata cu 2 tunuri de zapada artificiala si instalatie nocturna. Tot aici va fi un targ de brazi si unul de Craciun, cu 30 de standuri pentru produse specifice Sarbatorilor de Iarna.
Ontanu pe patine
Primarul Neculai Ontanu va fi matinal, astfel ca inaugurarea patinoarului din parcul Plumbuita va avea loc la ora 11.00, chiar daca acesta dispune de instalatie de iluminat nocturn. Insa surprizele vor fi mari, de la evolutia pe gheata a edilului, pana la spectacolul oferit de patinatorii profesionisti de la ASCS "C. Gheorghe" si ASCS "Ulise", demonstratia de hochei oferita de echipa CSS 2 (ora 11.30), urmate de concertele trupei Shock si formatiei Senzual. Edilul Sectorului 3, Liviu Negoita, are, in acest weekend, program de oferit daruri, pentru 1400 de copii si adulti din centrele de asistenta sociala aflate in grija Primariei Sectorului 3. In suprafata de 600 mp, Kiseleff Ice Park va fi deschis azi, la ora 13.00, fiind al doilea patinoar amenajat de primarul Andrei Chiliman, in Sectorul 1.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Giuliani catre Oprescu: "Totul e sa reziste populatia"    6 comentarii
  Monumentul eroilor romani    2 comentarii
  Vie subventionata    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cum fentam taxa auto (4461 afisari)
 Anarhia organizata din Grecia (2179 afisari)
 Necazuri in PNL (2034 afisari)
 Calculatorul noului bir (1897 afisari)
 Giuliani catre Oprescu: "Totul e sa reziste populatia" (1763 afisari)
 Topul celor mai fierbinti scene de sex din 2008 (VIDEO) (4512 afisari)
 Inmormantarea fostei Miss, amanata de rude in ultimul moment. Apropiatii tinerei nu cred in varianta sinuciderii  (3885 afisari)
 La 70 de ani are un trup de sex simbol (3549 afisari)
 Bursa zvonurilor: Disputa pentru ministerele din Guvernul Stolojan este in toi (2955 afisari)
 Miss World 2008 e rusoaica! (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00945 sec.