Ziua Logo
  Nr. 4409 de luni, 8 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Cornel Nistorescu a bagat doi tineri in spital
-- Jurnalistul Cornel Nisto�rescu a fost implicat, sambata seara, intr-un accident rutier in urma caruia doi tineri au fost raniti grav, dupa ce au intrat cu motocicleta in masina condusa de ziarist, pe care acesta a intors-o intr-un scuar, patrunzand apoi pe celalalt sens de mers.
Potrivit politistilor, Cornel Nistorescu (60 de ani) se afla, sambata, in jurul orei 21.00, la volanul unui BMW pe Bd. Lascar Catargiu, in sensul de mers dinspre Piata Victoriei spre Piata Romana, iar la intersectia cu strada Gheorghe Manu a intors masina intr-un scuar si a patruns apoi pe sensul celalalt de mers, de unde venea o motocicleta Honda pe care se aflau doi tineri - un baiat si o fata.
Soferul motocicletei, Tiberiu Florescu (34 de ani) nu a mai putut evita impactul cu masina condusa de jurnalist, atat el, cat si tanara care il insotea fiind raniti grav si transportati la spital. Tanarul a fost internat cu un deget fracturat si fractura de bazin, iar partenera sa de pe motocicleta cu leziuni interne fiind suspecta de ruptura de splina, informeaza Mediafax.
Cornel Nistorescu a ramas fara permis de conducere si i s-a intocmit dosar de cercetare, fiind, totodata, testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
"In cauza se intocmeste un dosar de cercetare, urmand sa se traga concluzia respectiva, in functie de gradul de vatamare al conducatorilor si al gradului de vinovatie in producerea accidentului", a declarat politistul de la locul accidentului.
Desi victimele sale sunt la spital in stare grava, lui Cornel Nistorescu nu i-a fost suspendat permisul de conducere, ci i s-a eliberat o dovada de 15 zile ce ii va tine loc de carnet de condu�cere, aceasta putand sa fie prelungita daca procurorul ce se ocupa de caz crede ca acesta nu reprezinta pericol public.
Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita, declara ca starea celor doua victime este stabila. Astfel, barbatul se afla internat la sectia de ortopedie, iar fata a fost operata si se afla internata la terapie intensiva. Ea a suferit o ruptura in zona abdominala, a declarat Oprita. Medicul nu a putut estima cate zile de ingrijiri medicale necesita cei doi pacienti.
Potrivit legii romanesti, jurnalistul poate fi acuzat de vatamare corporala din culpa sau de vatamare corporala grava, in functie de zilele de spitalizare ale victimelor. Astfel, daca zilele de spitalizare ale acestora se incadreaza intre 20 si 60, victimele pot depune o plangere penala si pot cere despagubiri materiale, iar daca spitalizare, dureaza mai mult de 60 de zile se incepe automat urmarirea penala indiferent daca victimele au depus sau nu plangere. In ultimul caz, daca Nistorescu va fi gasit vinovat, acesta se poate astepta la o pedeapsa intre 2-7 ani cu suspendare.
Robert MIRCEA 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Dar daca...   de Sofocle
Ma tem ca nu m-am exprimat clar in comparatia cu linsajul de presa la adresa lui Orban.   de Razvratitul
Un accident e totusi un accident !   de petrescu cornelius
Nu ati inteles nimic desteptilor ! Trufia, infumurarea, credinta ca este desteptul lu'    de Razvratitul
Ura si veninul i-au intunecat mintea   de Un Agricultor
VINOVAT CLAR!   de wasp
Imi placea cum scrie si cum comenteaza la TV.Il consideram un om inteligent. Dar    de Razvratitul
A r h i v a
  Dreptatea a intarziat din nou    
  Tiganii s-au taiat cu drujba la Torino    
  Sarbatoare cu scandaluri    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cu demisia in plic (4519 afisari)
 Hotie cu ordin de la Guvern (3568 afisari)
 Liderii social-democrati s-au lamurit cu liberalii (1997 afisari)
 Parlamentari someri de lux (1658 afisari)
 Misterele mortii patriarhului KGB (1543 afisari)
 Femeile se simt sexy la 34 de ani, dar savureaza sexul pe masura ce imbatranesc (2791 afisari)
 "Farfuria zburatoare" americana care a speriat Pravda (2746 afisari)
 Pamela Anderson si-a uitat hainele acasa si a aparut in chiloti la o expozitie de arta din Miami! (2464 afisari)
 A murit de la scobitul in nas (2407 afisari)
 Europa ar putea fi invadata de haremurile musulmanilor (2335 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00828 sec.