Ziua Logo
  Nr. 4408 de sambata, 6 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
A murit Anca Parghel
-- Cantareata Anca Parghel va fi inhumata maine pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu. Ea a murit ieri dimineata, la Spitalul Judetean Timisoara unde fusese internata joi dupa-amiaza, potrivit sefului Sectiei de terapie intensiva, Dorel Sandesc, in stare foarte grava, cu metastaza generalizata. Din august, Anca Parghel s-a luptat cu un cancer ovarian, dupa ce, cu ani in urma, a invins cancerul la san.
"Incercam sa grabim lucrurile, sa o ducem pe mama cat mai repede la Bucuresti. Sunt destule probleme cu actele, umblu, alerg si ma bucur ca primesc sprijin din partea oamenilor de aici, care au apreciat-o pe mama", declara Tudor Parghel pentru Mediafax. Familia incearca sa organizeze, azi, un priveghi, astfel ca prietenii si admiratorii cantaretei sa-si poata lua ramas bun.
La inceputul lunii, familia a internat-o in clinica de terapie naturista si medicina alternativa Nova Vita din Belgrad, luand aceasta decizie la indrumarea sucursalei din Targu-Mures a institutiei. In urma cu aproximativ doua saptamani, Anca Parghel fusese externata din Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de Urgenta "Elias" de unde a plecat "cu prognostic sever, in ciuda manevrelor terapeutice efectuate", conform declaratiei dr. Valentin Calu, purtatorul de cuvant al spitalului.
Anca Parghel s-a nascut la Campulung Moldovenesc, a urmat cursurile liceului de muzica din Iasi, apoi pe cele ale Conservatorului. A predat canto, pian si improvizatie la liceul de muzica din Suceava, in Bucuresti, la Conservator, si, incepand cu 1980, a sustinut ateliere in Belgia, Germania, Marea Britanie si in Republica Moldova. A participat la marile festivaluri de jazz, dar a cantat si in cluburi. A locuit o perioada la Bruxelles, unde a activat la catedra de jazz vocal la Brussels Royal Conservatory Of Music Lemmens Music Conservatory. A inregistrat peste 15 albume, fiind deseori comparata de critici cu Yma Sumac, Maria Callas sau Ella Fitzgerald. Dumnezeu s-o odihneasca!
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Anca Parghel.   de muresanu
O mare stea!   de muresanu
Pacat de acest mare talent   de Olga Khan
A r h i v a
  Exorcizarea lui Macbeth    
  Texte si desene neprivite    
  Radu Beligan '90 (II)    1 comentariu
  Razboi troian la Sala Palatului    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Secretul nesecret (5631 afisari)
 Spassky umilit la Bucuresti (3235 afisari)
 1989 - Inamicul este Romania (2665 afisari)
 Basescu a hipnotizat PSD (1926 afisari)
 Drogurile surogat la liber (1897 afisari)
 "Yes, we can!", cu mana pe "pieptul" lui Hillary Clinton (2486 afisari)
 Fostul demnitar comunist, Paul Niculescu-Mizil, a murit intr-un azil de bătrani (2233 afisari)
 Se dezbraca pentru a ajunge celebra la Bollywood! (FOTO) (2167 afisari)
 Multi-milionara, moare dupa 30 de ani de coma (2068 afisari)
 Israelul nu va mai beneficia de un "cec in alb" din partea viitoarei administratii americane  (1993 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00779 sec.