Ziua Logo
  Nr. 4407 de vineri, 5 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Bataia nu-i rupta din Rai
In Romania, in fiecare minut doua femei sunt victime ale violentei domestice si numarul celor care au depus plangere impotriva unui agresor, in primele trei trimestre ale anul 2008, a ajuns la 8484, cu 25% mai mult fata de anul trecut.
Astfel, potrivit unui studiu CURS, in ultimul an, 9,6% din populatia Romaniei a suferit una dintre formele de violenta domesti�ca (fizica, psihica, economica, verbala, sexuala), 64% dintre victimele violentei domestice fiind femei. In sprijinul acestor victime, AVON Romania, cu sprijinul Centrului pentru Jurna�lism Independent, a lansat ieri "Campania Respectului pentru Femei". Campania are drept scop prevenirea violentei impotriva femeilor prin educarea publicului si prin sustinerea proiectelor sociale care combat acest fenomen. "Principalul motiv pentru care femeile continua sa ramana alaturi de agresor este ca ele considera ca violenta este una dintre problemele obisnuite intr-o familie.
Pe termen lung, aceasta campanie isi propune sa educe tinerele femei ca violenta domestica este inacceptabila", a declarat Raluca Kisescu, director marketing AVON Romania. De asemenea, in urma cu doua luni, compania a lansat si in Romania primul produs global destinat strangerii de fonduri, Bratara Respectului, profitul obtinut din vanzarea acesteia urmand sa fie folosit pentru prevenirea violentei impotriva femeii. Cei 6000 de euro stransi in primele doua luni de campanie vor fi folositi, prin intermediul Fundatiei Touched Romania, pentru pregatirea a 35 de asistenti sociali. De asemenea, va fi sponsorizata eliberarea a 500 de certificate medico-legale pentru victimele violentei domestice. (C.S.)
 Afisari: 220  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Epidemie de abuz   de Eufrosin
Titlu idot , Zicala se refra la copii nu la femei    de Ghita Bizonu'
Stupiditate .. si bani cheltuiti degeaba !!   de Ghita Bizonu'
Articolul...   de alamar
Trist,dar adevarat !   de Marius Adrian Porojnicu
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Bolovan de gatul PSD (3320 afisari)
 Uimeste-ne, Traiane! (3252 afisari)
 Mitrea s-a conversat cu Basescu (2247 afisari)
 Israelul pregatit sa atace Iranul (2156 afisari)
 Bursa zvonurilor (1891 afisari)
 Profesori surprinsi de elevi facand sex in sala de sport (4691 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din Italia! (FOTO) (4666 afisari)
 Crestinismul se afla in fata celei mai mari persecutii din istoria sa: 250 de milioane de crestini, in pericol  (2770 afisari)
 SURSE: Presedintele Basescu i-ar fi dat un ultimatum lui Tariceanu sa renunte la pretentia de premier si sa intre la guvernare alaturi de PD-L (2453 afisari)
 Oficialii americani refuza sa comenteze afirmatiile analistului rus care sustine ca SUA se vor rupe in sase entitati (2045 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01673 sec.