Ziua Logo
  Nr. 4405 de miercuri, 3 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Ciofliceanu la mustata
-- Tariceanu s-a ales parlamentar printr-un noroc chior si o lege blamata la unison de PSD si PD-L * Norocul premierului s-a numit Mihaela Sandru, de la PD-L * Nici lui Adrian Paunescu nu i-a adus nimic Mosul
Seful liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, a fost la un pas sa rateze intrarea in Parlament, prin scorul slab obtinut la alegerile de duminica. In prima instanta, Tariceanu anuntase ca va candida intr-un colegiu din sectorul 1 al Capitalei, dar simularile au aratat atunci ca nu are sanse si s-a refugiat astfel la Ciofliceni, unde, se pare, a avut mare noroc.
Circumscriptiei Ilfov ii revin patru deputati. Mandatele sunt repartizate, conform voturilor, doua la PD-L, unul la PSD si unul la PNL. Problema premierului inca in functie este ca un coleg anonim de partid, Stefan Thuma, a obtinut in colegiul 3 Ilfov 10.139 voturi, mai multe decat premierul Tariceanu in Colegiul 4 care a capatat 10.121 voturi. Pe seful PNL l-a salvat faptul ca Mihaela Sandru - contracandidata lui Thuma - a totalizat 11.760 de voturi, iar Sorin Minea (PD-L) - contracandidatul lui Tariceanu a obtinut 8326 voturi. Norocul premierului a fost legea uni�nominalului conform careia s-a calificat si a obtinut mandat in Colegiul 3 candidatul democrat-liberal Mihaela Sandru (PD-L) si in Colegiul 4 liberalul Tariceanu. De altfel, uninominalul a facut ravagii printre politicienii cu renume, multi dintre ei fiind loviti puternic de votul direct de la alegerile parlamentare.
Pierderile lui Iliescu
"Copiii de suflet" ai lui Ion Iliescu care au candidat pentru un fotoliu de parlamentar au pierdut fara drept de apel batalia electorala. Chiar daca nu a mai dorit sa participe la alegeri, fostul presedinte a tinut mortis ca printre candidatii PSD sa se regaseasca numelor favoritilor sai. Ioan Vulpescu, ce l-a slujit cu devotament timp de opt ani pe Iliescu, a pierdut in fata PD-L in Colegiul 9, in timp ce Serban Nicolae (foto) a fost invins de pedelista Anca Boagiu, favorita lui Traian Basescu. Desi a fost alaturi de ei si i-a sustinut prin piete, acestia nu au reusit sa-si rasplateasca mentorul printr-o victorie si vor mai avea nevoie de inca patru ani de instructaj de la presedintele de onoare al social-democratilor. Nici prietenul Taracila nu a avut mai mult succes, el fiind nevoit sa se recunoasca infrant intr-un colegiu din Calarasi.
Esecul vedetelor
Insuccesul a facut victime si printre celelalte partide cu pretentii la guvernare.
Liberala Norica Nicolai, desi a fugit din Cluj pana intr-un colegiu din Calarasi pentru a obtine un fotoliu de parlamentar, a esuat lamentabil. Lansat cu surle si trambite drept omul care il va bate pe Nicolae Vacaroiu, Florin Calinescu-PNL s-a situat abia pe locul al treilea in preferintele electoratului.
Exilata pe meleagurile ameri-cane dupa un scandal sexual pe plaiurile mioritice, Ana Birchall a reusit sa adune o zestre de aproximativ 500 de voturi. Si Marius Marinescu "Bideu" va trebuie sa isi ia gandul de la forul legislativ, pe care il va putea vedea doar cu ocazia vizitelor oficiale.
Ravagii printre nume sonore
De la Corneliu Vadim Tudor si George Becali care au ratat alaturi de partidele lor intrarea in forul legislativ, au mai fost lasati pe afara Norica Nicolai-PNL, aspiranta la postul de ministru al Justitiei, Doru Ioan Taracila-PSD, ce visa in urma cu o luna
la sefia Senatului sau nelipsitul poet parlamentar Adrian Paunescu. Nici liberalul Floooriiiin Calinescu nu a produs mare valva in politica argeseana, ajungand sa se scuze prin lipsa de sustinere avuta din partea partidului si manevrelor din judet
ale pesedistilor.
Electrocutati la vot
Beneficiari ai votului pe lista timp de 18 ani, multi candidati au simtit pe propria piele duritatea votului uninonimal care le-a stopat pentru urmatorii patru ani prezenta in Parlament. Vizibil marcat de ramanerea in afara forului legislativ, Corneliu Vadim Tudor a invocat inca o data mana serviciilor secrete. "Am obtinut cel putin 6% din voturi. Am fost furati", a fost discursul liderului peremist cu care de altfel a obisnuit electoratul dupa fiecare competitie electorala. Din cauza scorului obtinut de PRM au mai ramas pe dinafara: Gheorghe Funar, Dumitru Dragomir, Lucian Bolcas sau Ilie Ilascu. Dupa infrangerea rusinoasa suferita in fata necunoscutei Oana Mizil, George Becali a declarat ca pentru el politica ramane "o necunoscuta" Latifundiarul, preocupat mai mult de criza economica care ii diminueaza considerabil averea, a anuntat ca se retrage pentru o vreme din politica.
Pagina realizata de Cristian ANDREI si Anca HRIBAN 
 Afisari: 3076  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
Asta este lege- de pus lui Parvulesc-nascatorul ei, in cosciug, ca realizare !   de knowbothsystems
E OK!   de danpop66
Alegeri cu gust de fiere!   de Alcor
Hai Mariusica ce vroiai sa spui   de Shadow
indiferent de nume si partid,in fruntea tzarii sunt o mina de baietzi smecheri foc   de iobagul roman
TACEREA   de KANT
Istoria uninominalului, partea a II-a   de alwis46
Istoria uninominalului, partea I-a   de alwis46
Tradiceanu   de Mona G.
Concurs cu premii pe http://dorinte.vreausfat.ro !!!   de VreauSfat
Lingai de proasta calitate   de Radu Av
Daca ai jcat rolul conform protocolului, intodeauna exista o portitza in lege ,chiar se face o lege   de iobagul roman
Tariceanu is the king   de green day
Dura lex, sed lex   de MarianS01
N-au prins Parlamentul...   de bazileus
Bun, dar de cei infrinti, din PD-L,care nu au reusit sa ia un loc in Parlament,de ce nu ziceti nimic   de Hokusai san
ofticati-va pana crapati   de .Sobru.
A r h i v a
  PSD amusina ciolanul    5 comentarii
  S-au fript cu uninominalul    7 comentarii
  Regele vrea Panteon    16 comentarii
  Pregatiri de sarbatori    
 Top afisari / comentarii 
 Marele licurici (4608 afisari)
 Ciofliceanu la mustata (3076 afisari)
 S-au fript cu uninominalul (2509 afisari)
 Adio. La Vadim (2080 afisari)
 PSD amusina ciolanul (1813 afisari)
 Busteanul de pe Marte infierbanta lumea stiintifica (3471 afisari)
 Buzele Priscillei Presley au luat-o razna (3303 afisari)
 Arheologii au descoperit in jungla amazoniana un oras construit de "Oamenii Norilor" (3114 afisari)
 Doua partide de sex cu un cal, trei ani de inchisoare (2985 afisari)
 Galati: Femeie violata pe un camp de trei barbati (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01366 sec.