Ziua Logo
  Nr. 4402 de sambata, 29 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Reportaje
Cosmonautii din Dabuleni
-- In Oltenia lucrurile se petrec altfel decat oriunde in tara asta, chestie valabila cu atat mai mult in cazul campa�niilor electorale. Mircea Geoana a stiut bine acest detaliu, ca nu intamplator si-a reconsiderat originile oltenesti si s-a decis sa-si depuna candidatura la Dabulenii de Dolj.
Cum spuneam, in Dabuleni lumea e apatica si scarbita, asteptand de la Duminica Sfantului Andrei sa vada daca Geoana ori rivalul acestuia le vor vizita localitatea, relativ recent poreclita oficial oras, caci asta pare sa fie singura curiozitate a celebrilor pepenari, sa-i vada si pe viu pe cei de a caror prezenta s-au saturat la televizor. Nici macar cei din staff-ul lui Geoana nu pot sa ofere un raspuns clar in aceasta chestiune, unul mai obidit nesfiindu-se sa le spuna comesenilor sai alaturi de care infuleca mici electorali la locanta din buricul targului: "Cred ca el (n.n. Geoana) cand a auzit prima oara de Dabuleni a intrebat cate statii de metrou sunt pana acolo", gluma la care nimeni n-a stiut daca se poate zambi.
PSD, albie de porci
Insa ceea ce se petrece in urbea doljeana, oarecum la vedere, in atentia celor de la centru si a presei, reprezinta o culme a decentei fata de ce se consuma in catunele din apropiere, cele tinand de judetele Dolj sau Olt. Prin acestea, mai ales ieri, cand era ultima zi de campanie, se perindau zeci de autoturisme cu numere de Prahova, Teleorman sau chiar Constanta, care imparteau pomeni electorale constand in galeti, albii inscriptionate cu insemnele de partid, ori chiar cu purcelusi de 7-10 kilograme, cum s-a petrecut intr-o localitate situata la vreo 20 de kilometri de Caracal, asta cu mentiunea clara ca acestia reprezinta doar o farama din bunastarea pe care o va aduce alianta PSD - PC. De o tristete totusi nostima a fost patania unui ghiuj de vreo 80 de ani pe care l-a scapat gura si a marturisit ca el ar vota cu PDL-ul. "Da? Atunci imi platesti purcelul sau sa mi-l dai inapoi", a tunat sentinta raspanditorului de godaci, indemn caruia batranul a trebuit sa i se conformeze cu mare obida. Lucruri mult mai grave s-au petrecut miercuri in comuna Visina, unde dintr-o masina pavoazata cu afise ale PSD au coborat cativa smardoi care l-au batut pe un consilier al PLD care rupea afise si pe fiica acestuia, spargandu-i si doua geamuri de la casa. Victima acelorasi agresori a mai cazut un biet profesor, cel mai crunt fiind stalcit un alt rupator de afise, care a fost bagat in masina si casapit la marginea cealalta a satului.
Mici cu amoniac din urina
O intamplare destul de hazlie in felul ei s-a petrecut la un celebru popas din regiune, unde mai multi activisti electorali, lipitori de afise ori agatatori de bannere au fost invitati sa deguste din deja celebra pomana a alegerilor. Nasulia s-a iscat atunci cand unul dintre acestia s-a dus la WC unde a observat ca in acea incinta duhnitoare erau aninate mai multe pungi cu carne de mici, cu toatele deschise la gura. Revoltat, acesta le-a cerut explicatii amfitrionilor de ocazie, care l-au lamurit ca aceasta e o reteta veche ("ma mir ca n-o stii"), caci urina umana degaja amoniac, iar acesta le impregneaza micilor celebrul lor gust.
In Oltenia democratia continua.
Constantin DINU - dinu@ziua.ro 
 Afisari: 338  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cum cite statii de metrou sant pana la Dabuleni CITY ?   de LENIO
A r h i v a
  In vizuina lui Hrebenciuc    3 comentarii
  Apelul bocancilor    2 comentarii
  Ei va baga in Parlament    2 comentarii
  Nastase calare pe Paralela 45    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Strategia Cotrocenilor (2543 afisari)
 Razboi intre spionii Romaniei (2491 afisari)
 Opriti ciuma rosie (2476 afisari)
 Cum a imbracat Bodnaras soldatul cu inca o izmana (2014 afisari)
 Exit-poll Felix pentru TVR (1583 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din lume!  (6292 afisari)
 Un cosmonaut sovietic rupe tacerea cu privire la OZN-uri (4185 afisari)
 Trei politisti au batut cu salbaticie un soldat proaspat intors de pe frontul din Afganistan - VIDEO (3263 afisari)
 Carmen Electra mai provocatoare ca oricand... goala din nou pentru Playboy (2303 afisari)
 Exit-poll INSOMAR, ora 16.00: PSD - 37,8%, PD-L - 29,9%, PNL - 20,1% (1726 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00974 sec.