Ziua Logo
  Nr. 4401 de vineri, 28 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Reportaje
Premier de Buftea
-- Candidatul Calin Popescu Tariceanu a impartit ieri elevilor printre noroaiele din Colegiul unde candideaza, calculatoare platite de stat
Ieri dimineata, prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a fost in vizita la Grupul Scolar Economic "Barbu Stirbey", din Buftea, unde a inmanat elevilor calculatoare tip desktop. Adica in colegiul Ilfov D4 - Buftea, unde candideaza la deputatie.
Ca sa ajungi la Colegiul economic "Barbu Stirbey" din orasul Buftea, trebuie sa traversezi mai multe forme de relief, specifice zonei Bucurestilor inainte de 1 decembrie: coloane de tancuri, comitete de organizare a spriturilor nationale, jeepuri cu soferi nervosi sau gropi in asfalt. Risti si treci, mai ales ca peisajul nu te lasa sa te plictisesti. Cand si cand, recomandand cea mai recenta productie de pesedisti, zambeste urias din panouri-gigant, insusi Ion Iliescu, cu un rictus in care ar incapea intreaga tara, cu tot ce-a mai ramas din dansa.
Colegiul lui Mihai Viteazul
Ajungem in Buftea: statuia timida a lui Mihai Viteazu e dominata autoritar de palate si vile, in timp ce noroaiele, care tin locul trotuarelor, au nuferi. Sus, zeci de Tariceanu vegheaza din bannere electorale ca viata locuitorilor sa fie una de bunastare si progres. In centrul orasului, la o intersectie, un politist dirijeaza din fluier si din maini, masinile si avioanele aflate in trafic, iar pe margine, un tigan burtos il priveste absent si canta mormait: "Saracia rau ma screme, umblu, taica, in izmene". Dincolo de podul inalt este Colegiul economic, o cladire masiva, boiereasca, asfaltata proaspat la poarta. Ideala pentru un stat-major daca Romania ar fi fost sub ocupatie rusa, germana sau chiar bulgareasca.
Lumea e stransa la poarta Colegiului, premierul pleaca. "Aoleu, aoleu, acum ati venit? Era bine sa vorbim inauntru, in liceu", intampina jovial prim-ministrul delegatia ZIUA - eu si soferul Trandafir... "Ceea ce vreau sa subliniez este ca elevii vor primi cate un calculator performant, doua pachete de software si legatura la Internet 3 luni!", ne spune Tariceanu. Il intrebam de ce a venit sa dea calculatoare tocmai la Buftea, iar cameramanul oficial opreste prompt filmarea. "N-am inceput eu la Buftea, programarea a facut-o Ministerul Educatiei", spune sec Tariceanu si inchide iremediabil conferinta de presa ad-hoc din fata liceului. Sepepistii isi intra in functii, coloana Tariceanu se pune in miscare, inghite asfaltul proaspat turnat, dispare.
Era buna si o ciocolata
Intram in Colegiu. Profesorii fac poze de grup cu inspectorul general al ISJ, copiii sunt fericiti, atmosfera e destinsa. Cutiile cu calculatoare sunt aliniate frumos intr-o sala - probabil, cateva tancuri vor fi aduse din Capitala, de sub Arcul de Triumf pana la Colegiul Stirbey si puse sa le pazeasca.
"Dupa parerea mea, daca nu se inventa Internetul, domnul prim-ministru putea sa daruiasca la liceul nostru rechizite sau ciocolata, ma rog, indiferent, ceva-ceva e binevenit oricand", ne declara tanti Mariana, ingrijitoare.
"Mie imi place foarte mult ca am primit acest calculator, il voi folosi si este foarte bine. Aflasem de la televizor ca vom primi tehnica de calcul", ne spune eleva Badea, din a IX-a. Intrebam un elev de-a X-a daca a semnat vreun angajament ca nu vor folosi navigatia pe Internetul oferit de Guvern pentru a explora site-uri pentru adulti sau pentru jocuri violente de calculator. "Angajament? Ce angajament? E o tara libera!", zice el si pleaca oleaca mai departe, sa poata fuma linistit.
Text si foto: Traian George HORIA - horia@ziua.ro 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
cestie de gust   de gheo
A r h i v a
  Buletin electoral de Agapia    
  Tractoarele gasesc carciuma din Dabuleni cu GPS-ul    1 comentariu
  Nastase, Soarele si Iliescu la Mizil    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Norme pentru mame (2367 afisari)
 11 septembrie in India (2329 afisari)
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (1998 afisari)
 Site-uri care promoveaza anorexia (1849 afisari)
 Mistretul domestic (1650 afisari)
 Ghici cine este vedeta care si-a pierdut chilotii pe covorul rosu? (2610 afisari)
 Se simte rau: Patrick Swayze si-a luat ramas bun de la familie si prieteni (2535 afisari)
 The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai grava este in Romania si Bulgaria (2129 afisari)
 Cercetatori italieni, coordonati de o romanca, au descoperit cauzele epilepsiei (1589 afisari)
 Si-a trezit nevasta din coma, muscand-o de degetele de la picioare (1377 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00936 sec.