Ziua Logo
  Nr. 4401 de vineri, 28 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Reportaje
Nastase, Soarele si Iliescu la Mizil
-- Dimineata geroasa de toamna in Ploiesti. Dan Lepus, soferul autobuzului care ne duce spre Mizil, colegiul lui Adrian Nastase, povesteste cum i-a dat gata pe greci cu dansul calusarilor, prezentat de ansamblul de dansuri din Plopeni. "Nu mai voia nimeni sa danseze Sirtaki! Toti voiau sa invete Calusarii!"
Aproape de Mizil, soarele se instaleaza definitiv peste campurile acoperite de o bruma de zapada. La Primarie, Emil Proscan, edilul Mizilului, spune ca s-a culcat azi-noapte la ora patru. "Azi am o zi infernala! Inauguram parcul industrial cu o suprafata de 30 de hectare!" Despre campanie si despre candidati are impresii bune. Spune ca toti candidatii au umblat din poarta in poarta, in special Adrian Nastase. In statia de microbuze, un grup mare de oameni asteapta masinile, pentru a merge la Gura-Vadului si la Calugareni. Un grup de de tigani imbracati ca de alegeri, adica foarte colorat, se agita. "Toti promit, toti zic, dau acolo ce dau, si pe urma, cand se vad la putere ne resping, mai ales pe noi ca suntem tigani!", vocifereaza Mariana, o tiganca inalta si voinica. Spune ca a cautat loc de munca, dar cand a vazut-o patronul ca e mai bruneta i-a spus ca nu are nimic pentru ea. Carmen Stanciu are patru copii si nu are nici ea loc de munca. Are un baiat student la Stiinte Politice la Ploiesti, care este mandria comunitatii locale de tigani din cartier. "Numai eu stiu cum il tin la facultate! Si mai am trei copii in liceu! Lucreaza numai barbata-meu si avem banci!"
Intram pe strada care duce spre fostul aerodrom al orasulul, desfundata si plina de noroaie. Nu exista insa alta cale si ne avantam printre noroaie pana la capatul strazii. Aici va fi Parcul Industrial, dar deocamdata este doar un camp! In stanga campului se afla cartierul tiganesc. La nici 500 de metri, pe sosea, Adrian Nastase, inconjurat de autoritatile locale, ii explica lui Ion Iliescu cum se va transforma acest camp intr-un infloritor parc industrial. Un alegator striga din rasputeri: "Stima noasta si mandria, Adrian din Romania". Iliescu il potoleste: "Nu mai striga asa, mai draga, imi aduce aminte de formule desuete".
Text si foto: Teodor SERAN - teodor_seran@yahoo.com 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
ATENTIE pentru cei NEHOTARATI    de Chinezu
Stima noastra si mindria...   de Ion Caramache
A r h i v a
  Buletin electoral de Agapia    
  Tractoarele gasesc carciuma din Dabuleni cu GPS-ul    1 comentariu
  Premier de Buftea    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Norme pentru mame (2367 afisari)
 11 septembrie in India (2329 afisari)
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (1998 afisari)
 Site-uri care promoveaza anorexia (1849 afisari)
 Mistretul domestic (1650 afisari)
 Ghici cine este vedeta care si-a pierdut chilotii pe covorul rosu? (2610 afisari)
 Se simte rau: Patrick Swayze si-a luat ramas bun de la familie si prieteni (2535 afisari)
 The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai grava este in Romania si Bulgaria (2129 afisari)
 Cercetatori italieni, coordonati de o romanca, au descoperit cauzele epilepsiei (1589 afisari)
 Si-a trezit nevasta din coma, muscand-o de degetele de la picioare (1377 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00785 sec.