Ziua Logo
  Nr. 4398 de marti, 25 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Irakul, un succes
Presedintele american in exercitiu, George W. Bush, a afirmat ca razboiul din Irak a fost un succes, declarandu-se "foarte multumit" de felul in care se desfasoara lucrurile pe front. "Cred ca decizia de a-l inlatura pe Saddam Hussein de la putere a fost cea corecta", a afirmat Bush pentru o televiziune nipona. In paralel, acordul SOFA, ce va permite stationarea trupelor americane in Irak pana in 2011, va fi supus maine votului parlamentului de la Bagdad. Partidele siite si kurde sustin acordul si cele 138 de voturi de care dispun ar fi suficiente. Daca va fi aprobat de parlamentul de la Bagdad, acordul trebuie sa primeasca si avizul presedintelui Jalal Talabani. (L.P.)
Manevre latino-rusesti
O flota militara rusa soseste azi in Venezuela pentru a lua parte la manevre comune cu marina statului latino-american, relateaza Interfax, citand surse militare ruse. Vizita navelor militare rusesti se desfasoara concomitent cu turneul sud-american al presedintelui Dmitri Medvedev, care soseste maine in capitala Venezuelei. Guvernul de la Caracas doreste un parteneriat strategic cu Rusia in domeniul hidrocarburilor, cele doua parti urmand sa semneze "un acord de cooperare in sectorul exploatarii, dar si in cel de prelucrarea a hidrocarburilor". (M.I.)
Inuitii vor independenta
Inuitii din Groenlanda sunt chemati astazi la urne pentru a se pronunta asupra unei autonomii extinse care deschide drumul catre independenta totala a insulei, dupa aproape trei secole de dominatie daneza. Electorii vor trebui sa spuna daca sunt de acord cu un regim de autonomie extinsa, propus de Guvernul local, dupa negocieri lungi cu Danemarca, prin care li se confera pentru prima data dreptul la autodeterminare si se recunoaste limba inuitilor din Groenlanda ca limba oficiala. Proiectul, realizat de o comisie mixta danezo-groenlandeza, acorda Groenlandei dreptul de a dispune de propriile sale resurse minerale. (M.I.)
Aniversare palestiniana
Ambasada Palestinei a aniversat ieri 20 de ani de la proclamarea existentei acestui stat la data de 15 noiembrie 1988. La 16 noiembrie 1988, Romania a recunoscut Statul Palestina proclamat prin Declaratia de Independenta adoptata de Parlamentul palestinian din exil. Ambasadorul Amhad Majdalani a tinut sa evoce bunele relatii dintre cele doua state si sa multumeasca in numele liderului palestinian Mahmud Abbas presedintiei romane pentru sprijinul acordat. Totodata, oficialul palestinian a dorit sa reitereze rolul pe care Romania il poate juca in negocierile de pace din Orientul Mijlociu. (M.N.)
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
As rade daca n-ar fi tragic...   de alwis46
Ahmedul- ruSS a luat un mic repaus   de roy
si rusii   de niciodata
ev-rus   de niciodata
"Manevre latino-rusesti" - Aoleu !   de Arogantu'
Off-Topic: Raspuns-restanta (din nr trecut) dlui Niciodata    de Evreu-rus
A r h i v a
  Atac la presedinti    8 comentarii
  Fierbere electorala la Chisinau    1 comentariu
  Razboiul celor doua roze socialiste    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (I) (2397 afisari)
 O idee vazduhista (2381 afisari)
 Felix calare pe Romaero (2157 afisari)
 Vaccin de scandal (2108 afisari)
 Bucurestiul va fi port la doua mari (1362 afisari)
 In centrul Bucurestilor: Pe afara salon de masaj, pe dinauntru bordel in toata regula (4104 afisari)
 Idila amoroasa a lui Tariceanu cu Ramona Badescu, subiect de barfa in presa din Italia  (3626 afisari)
 Adrian Mutu, prins de carabinieri cu un urmarit general in portbagaj (2879 afisari)
 Kim Cattrall, vedeta din "Sex and The City", pozeaza nud la 52 de ani (FOTO) (2453 afisari)
 Regina burlescului, Dita von Teese, pozeaza sexy pentru nemti (2394 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01074 sec.