Ziua Logo
  Nr. 4398 de marti, 25 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Criza afecteaza leasingul
Piata de leasing ar putea ajunge, pana la sfarsitul anului, la 5,5 miliarde euro, sub estimarea anuntata initial de Asociatia Societatilor Financiare -
ALB Romania, de sase miliarde euro, si doar cu circa 11% peste nivelul din 2007, a declarat secretarul general ALB, Adriana Ahciarliu (foto), citat de Mediafax.
In primele trei trimestre, piata de leasing a inregistrat o valoare de 4,296 miliarde euro, in crestere cu 29,74% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Nivelul este, insa, inferior avansului de 42% consemnat in perioada ianuarie-septembrie a anului trecut. In al treilea trimestru al acestui an, finantarile in leasing si-au redus semnificativ ritmul de crestere, la 46%, in conditiile in care in al doilea trimestru a inregistrat o dublare a valorii bunurilor finantate fata de primele trei luni ale anului, la 2,94 miliarde euro. Mai multi jucatori de profil au apreciat, in ultimele doua luni, ca piata nu va atinge valoarea de sase miliarde estimata pentru acest an, ci va inregistra un avans de circa 10-15%, la aproape 5,7 miliarde euro, pe fondul rezultatelor slabe ale sectoarelor auto si imobiliar.
Ahciarliu a aratat ca evolutia slaba a sectorului auto, pe fondul introducerii taxei de poluare la 1 iulie, a influentat rezultatele pietei de leasing in ansamblu, avand in vedere ca leasingul auto a ajuns, dupa primele noua luni ale anului, la o valoare de 3,1 miliarde de euro, reprezentand 73% din totalul pietei de profil. Scaderi importante ale avansului trimestrial au fost inregistrate si pe segmentele de echipamente si imobiliare, la 33%, respectiv 65%, de la dublari ale volumelor in al doilea trimestru comparativ cu primele trei luni ale anului. Toate aceste scaderi sunt cauzate, conform analistilor, de criza internationala. Dupa primele noua luni, membrii ALB cumuleaza o cota de 93% din piata nationala de leasing, in timp ce companiile care fac parte din cealalta organizatie de profil, Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), au o pondere de 5%, iar restul de 2% revine firmelor neafiliate. (G.B.)
A r h i v a
  Asigurari online    1 comentariu
  Tariceanu contra Moody's    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (I) (2397 afisari)
 O idee vazduhista (2381 afisari)
 Felix calare pe Romaero (2157 afisari)
 Vaccin de scandal (2108 afisari)
 Bucurestiul va fi port la doua mari (1362 afisari)
 In centrul Bucurestilor: Pe afara salon de masaj, pe dinauntru bordel in toata regula (4104 afisari)
 Idila amoroasa a lui Tariceanu cu Ramona Badescu, subiect de barfa in presa din Italia  (3626 afisari)
 Adrian Mutu, prins de carabinieri cu un urmarit general in portbagaj (2879 afisari)
 Kim Cattrall, vedeta din "Sex and The City", pozeaza nud la 52 de ani (FOTO) (2453 afisari)
 Regina burlescului, Dita von Teese, pozeaza sexy pentru nemti (2394 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00820 sec.