Ziua Logo
  Nr. 4398 de marti, 25 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Reportaj
"Nici Gigel, nici Fanel, nici Gicuta, nici Lenuta!"
Foto: MEDIAFAX
Aceasta este convingerea liderului PSD, exprimata in conferinta de presa de la Botosani atunci cand a raspuns la intrebarea: "Cine va fi prim-ministru in Romania?". El a precizat ca prim-ministru va fi candidatul desemnat de Congresul PSD, adica el.
Timp de trei zile, Geoana s-a aflat in turneu electoral in judetele Botosani, Suceava, Neamt si Buzau, in timpul caruia a cuvantat in localitatile Dorohoi, Botosani, Falticeni, Sabaoani si Gadinti. Mesajul principal fost un compot al politicii sociale a PSD, Geoana insistand asupra necesitatii cresterii pensiilor si salariilor, facilitati de toate felurile pentru studenti, chiar daca se adresa taranilor, si alocatii de 200 de lei pentru copiii pana la varsta de 18 ani. "Vremea statului slab si a capitalismului egoist, salbatic, de tip liberal, a trecut. Incepand din America lui Obama si pana in Europa de vest, rolul statului a fost regandit in asa fel incat el sa redevina un actor principal in societate", a aratat liderul PSD la Gadinti.
Un oltean pentru Moldova
Dorohoi, inainte de guvernarea Geoana
O atentie speciala va fi acordata Moldovei, cea mai saraca regiune din Europa de sud-est. "A venit vremea ca Bucurestiul sa dea inapoi tot ceea ce i-a dat Moldova, incepand inca de la Unire si pana in prezent! "Sunt oltean, dar ma voi implica hotarat in dezvoltarea Moldovei!", a facut el cunoscut moldovenilor. "PSD va guverna singur si va promova o politica coerenta", a afirmat Geoana. "Eventuala guvernare PSD va elimina definitiv excesul de ordonanta de urgenta si va exclude Hotararile de Guvern date in interesul clientelei politice", a promis el si la Sabaoani. La carciuma din "centrul" localitatii cativa mosneguti erau atenti la declaratiile lui Ionut Popa preluate de televiziunea nationala, "ca ei nu au gesepeu". "E Geoana afara, zice un intrus". "Ei, au mai fost si rusii!", nu se rup ei de televizor!
"Avand in vedere actuala criza mondiala, viitorul guvern PSD va realiza cresterea pensiilor si salariilor in vederea stimularii consumului, ca o solutie de depasire a crizei din 2009", continua discursul de la sfatul popular. "Exista o prapastie uriasa intre orasele mari, cum ar fi Cluj, Timisoara, Constanta, Brasov, Ploiesti, care formeaza o Romanie bogata si celelalte comune si orase din tara care formeaza o alta Romanie, cea saraca", caraie difuzoarele spre deliciul asistentei cu fulare rosii din celalalt colt al tarii.
"Ma urmareste Stolojan"
"Nici nu am plecat bine din Dabuleni si Theodor Stolojan mi-a luat urma, desfasurand in acest colegiu o campanie agresiva, cu declaratii neprincipiale si false!", s-a plans Geoana, cui a vrut si cui n-a vrut sa auda, pe tot parcursul deplasarii.
El a mai adaugat ca Theodor Stolojan este un candidat fals pe care Traian Basescu il foloseste pentru intoxicarea opiniei publice. El a respins categoric varianta desemnarii de catre Presedinte a unui alt prim-ministru, in cazul castigarii de catre PSD a alegerilor. "Decizia apartine partidelor si Traian Basescu este obligat de Constitutie sa respecte vointa alegatorilor!".
Interzis in Targu Neamt
In timpul turneului electoral au aparut si "contre" puse pe fata desfasurarii acestuia, de catre PD-L, in special in judetul Neamt. Ioan Munteanu, liderul PSD Neamt, a facut cunoscut liderului PSD, ca mitingul electoral de la Targul Neamt nu s-a putut desfasura in aceasta localitate, deoarece PD-L Neamt a inchiriat toate salile din oras la preturi derizorii. In consecinta, mitingul a fost transferat in comuna Gadinti, acolo unde a cazut si prima zapada din acest an. La Sabaoani, Geoana si-a suflecat simbolic manecile de la camasa, declarand ca din acest moment a inceput deja munca sa staruitoare pentru dezvoltarea Moldovei. El a respins de asemenea categoric ideea atomizarii partidului datorita votului uninominal declarand ca toti candidatii au ca port-drapel mesajul partidului.
Mars fortat
La Dorohoi, caravana PSD a fost intampinata de Andrei Dolineaschi, candidat la Colegiul Deputatilor si de primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, care erau interesati de ora sosirii presedintelui PSD. Acesta a aterizat a doua zi, la ora 10, pe stadionul din centrul orasului. Gazdele i-au adunat la Casa de Cultura pe simpatizantii PSD, dotati cu drapele rosii cu portrete ale liderului si imbracati deja in pufoaice rosii cu gulere negre. Promisiunile fara numar au creat o euforie "sincera", simpatizantii scandand cu entuziasm numele liderului PSD. La Dorohoi majoritatea participantilor la mitingul electoral au fost oameni de varsta a doua si a treia, numarul mic de tineri participanti la eveniment fiind explicat de catre gazde prin plecarea masiva a tinerilor la munca in Occident. Dupa miting, pe strada principala a orasului, a vut loc un mars in timpul caruia Geoana a discutat cu diversi cetateni. La fabrica de textile din oras, Geoana a intrat in sectia principala, unde a stat de vorba cu muncitoarele. Foarte bucuroase si ascutite de limba, acestea i-au adus la cunostinta ca traiesc foarte rau, ca au salarii foarte mici, ca ani de zile au crezut in promisiunile electorale care nu s-au implinit niciodata. "Hai, sa va credem si de asta data si sa va votam! Sa vedem, veti face ceva? Si nu uitati sa mai veniti pe la noi si dupa votare!", l-a atentionat cu ironie Gheorghita Panait, o moldoveanca frumoasa cu ochii verzi. Geoana a promis la fiecare stand in parte, ca eventuala guvernare PSD va rezolva toate cerintele muncitorilor.
Al doilea miting electoral a avut loc la Botosani, in fata sediului organizatiei judetene a PSD, simpatizantii prezenti fiind si mai putini decat cei din Dorohoi. Cuvantarea lui Geoana s-a dorit a fi aceeasi pledoarie pentru o politica sociala carac�terizata de cornul abundentei. De la tribuna, Geoana a decretat profetic: "Prim-ministru al Romaniei nu va fi nici Gigel, nici Fanel, nici Gicuta, nici Lenuta! Prim-ministru va fi candidatul desemnat de Congresul PSD, adica Mircea Geoana!" O pensionara rotofeie, cu obrajii rosii, discuta cu vecina: "Dar cu Stolojan cum ramane, soro? Ca parca el era pentru prim-ministru!"-"Nu stiu Niculino! Pana la urma am auzit ca Basescu hotaraste!"
Mai multi simpatizanti stau intr-o parte si comenteaza confidential discursul lui Geoana. Se apleaca pe rand, unul la urechea celuilalt, si isi spun impresiile. Este imposibil sa afli opinia la cald a acestora, poate doar dupa expresia fetei, cand rad sau se stramba. Difuzoarele bubuie din nou, ducand cuvintele lui Geoana pana aproape de o biserica imensa si inalta cat un hangar: ".....statul minimal nu mai este de actualitate! Vrem un stat puternic! Vrem institutii sigure! Vrem un model social european! Vrem...." Un batran cu ochi iscoditori si sireti, care sta rezemat de gardul parcului, isi exprima si o dorinta: "Vrem mai multi bani la pensie si sa se termine cu trancaneala fara rost!" Nu-l aude nimeni, pentru ca exact in acel moment Geoana la promite botosanenilor drumuri mai bune.
Nici nu am plecat bine din Dabuleni si Theodor Stolojan mi-a luat urma - Mircea Geoana
<<Dar cu Stolojan cum ramane, soro? Ca parca el era pentru prim-ministru!>> - <<Nu stiu Niculino! Pana la urma am auzit ca Basescu hotaraste!>> - simpatizante din Botosani
Teodor Seran, teodor_seran@yahoo.com 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
dar cine?!ginel,ciordel,sforinel,lacustel,cistinel,saracutel,securitel,comunel,   de silviana
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (I) (2397 afisari)
 O idee vazduhista (2381 afisari)
 Felix calare pe Romaero (2157 afisari)
 Vaccin de scandal (2108 afisari)
 Bucurestiul va fi port la doua mari (1362 afisari)
 In centrul Bucurestilor: Pe afara salon de masaj, pe dinauntru bordel in toata regula (4104 afisari)
 Idila amoroasa a lui Tariceanu cu Ramona Badescu, subiect de barfa in presa din Italia  (3626 afisari)
 Adrian Mutu, prins de carabinieri cu un urmarit general in portbagaj (2879 afisari)
 Kim Cattrall, vedeta din "Sex and The City", pozeaza nud la 52 de ani (FOTO) (2453 afisari)
 Regina burlescului, Dita von Teese, pozeaza sexy pentru nemti (2394 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01244 sec.