Ziua Logo
  Nr. 4397 de luni, 24 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Basescu la arabi
George SCARLAT 
Basescu este antisemit pentru ca a mentionat cuvantul "Palestina". A luat-o pe urmele lui Ceausescu pentru ca a facut turul Orientului Mijlociu la fel ca si raposatul. El unelteste cu dictatorii arabi fara sa dea socoteala nimanui.
Si-a permis sa spuna ca "Siria este un furnizor de stabilitate in regiune". L-a primit la Bucuresti si pe Mahmoud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene (AP). Asadar, ne-a bagat pe Axa Raului fara sa ne intrebe. Cam acestea sunt capetele de acuzare ale celei mai recente campanii de diabolizare a presedintelui. Concluzia vine de la sine: pentru a ne intoarce pe Axa Binelui trebuie sa ne descotorosim de el, eventual prin suspendare.
In realitate, aceste elucubratii propagandistice nu au nicio legatura cu initiativele Romaniei in Orientul Mijlociu.
La intoarcerea din Siria, Basescu a declarat ca Romania nu se interfereaza in negocierile dintre partile aflate in conflict. Adica, mai pe romaneste, Romania nu se amesteca si nu va pune presiune pe Israel. Dupa vizita lui Basescu in Siria, a ajuns acolo si David Miliband, ministrul britanic de Externe. La Damasc, el a repetat aproape la indigo afirmatiile pentru care Basescu e acuzat: "Siria este o tara foarte importanta si cu responsabilitati importante". Israelienii nu sunt suparati pe Basescu, ci pe Miliband. Acesta a sugerat ca s-ar baga in negocierile dintre Israel si Siria, desi Ierusalimul a spus-o raspicat ca accepta doar Turcia ca mediator. Pe deasupra, Marea Britanie va mai exercita presiuni asupra Israelului prin solicitarea de etichetare cu locul de origine a produselor de la fermele israeliene din Cisiordania, ceea ce pare o amenintare cu embargoul, pentru a se obtine desfiintarea asezarilor israeliene din acest teritoriu. Miliband vrea sa propuna si la Bruxelles aceleasi masuri discriminatorii.
Mahmoud Abbas, presedintele palestinian, sosit la Bucuresti pe 3 noiembrie, cauta sprijinul comunitatii internationale pentru ca Hamas a dat o lovitura de stat in Fasia Gaza, inlaturand prin violenta reprezentantii Autoritatii din administratie. Basescu a promis ca tinerii palestinieni vor studia in Romania de la anul. Hamas a castigat sprijin printre palestinieni functionand si ca o retea de servicii sociale. Abbas vrea sa arate ca si el are ceva de oferit in acest sens, de exemplu burse in Romania. Pana la urma e mai bine ca acesti tineri sa invete medicina si agronomia in Romania, decat sa-i trimita Hamas sa studieze jihadul la universitati islamice de prin Pakistan sau Arabia Saudita.
Traian Basescu a fost si In Qatar, un emirat aliat al SUA. De altfel, presa araba a anuntat pe surse ca Washington-ul a solicitat Qatarului sa contribuie cu 60 de miliarde de dolari la salvarea industriei auto americane. Scopul vizitei lui Basescu a fost asigurarea independetei energetice a Romaniei. El a discutat despre transportul gazului lichefiat din Golf intr-un terminal specializat care se va face la Constanta, ceea ce ar diminua dependenta noastra de gazul rusesc. Apropo, una dintre cele mai mari firme de containere din lume, prezenta deja la Constanta, si care ar putea manipula cisternele cu GPL, este din zona Golfului.
Dar trompetele Moscovei din media romaneasca si nu numai, au incercat permanent sa demoleze initiativele de aprovizionare alternativa a Romaniei cu gaze, in principal conducta Nabucco, ce ar aduce gazele in Europa, prin Romania, ocolind Rusia. Asadar, e usor de inteles de ce trebuie discreditate initiativele lui Basescu in Orientul Mijlociu. De pilda, Traian Basescu a afirmat la Damasc ca, odata cu terminarea conductei de gaze Egipt-Turcia, care trece si prin Siria, gazul egiptean ar putea alimenta conducta Nabucco alaturi de cel caspic sau iranian.
Basescu a mai vizitat Egiptul Si Iordania, ambele tari fiind aliate ale SUA. A mai fost in vizita la soldatii romani din Irak si Afganistan.
De fapt, nu persoana lui Basescu conteaza, ci faptul ca se mistifica grosolan sensul politicii externe romanesti, servindu-se astfel interese straine. Salam Aleicum!
 Afisari: 1126  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
Sunt nevoit sa-l laud pe Basescu   de neamtu tiganu
Sa radem cu nea Scarlat   de Shadow
stam asa de bine in occident ca reluam relatiile cu astia?   de Dinnu
Pe urmele lui Pingelica   de Nicu Pruna
Unul ca Scarlat a impus comunimul in Romania si l/a facut pe ceaus dictator   de vbitere
omu' cu laptopu' o sa faca spume la gura   de dihot
Scarlate iubirea-ti baseasca nu scuza (sa fiu bland) inexactitatile   de Ghita Bizonu'
Pai de data asta nu-i rau   de georgems
Base, Al 13-lea Razboinic ;-) ... Acum stim de ce-i Lenutza lui frumoasa.   de NormanFinkel5
Terminati cu prostiile ...   de gili
Basescu asta umbla "de capu lui" prin lume? FOARTE BINE !!!   de Timotei
Daca-i ordin - cu placere, faci pe prostu' cind ti-o cere !   de Arogantu'
scarlat a trecut de la cimitire la politica internationala   de fagarasanul
ALECUM SALAM Mr SCARLAT   de contraevreu-rus
A r h i v a
  De la "care pe care" la "cine cu cine"    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Domnule Presedinte, cer sa mor! (5671 afisari)
 Felix & Vanghelie ii pun cruce lui Mitrea (4462 afisari)
 Israelul pregatit pentru atacarea Iranului (2449 afisari)
 Candidatii anti-Voiculescu (2180 afisari)
 O frantuzoaica superba la Hollywood (1542 afisari)
 Incredibil: Brad Pitt, plin de riduri, cu coastele la vedere si fara pic de par! (FOTO) (4956 afisari)
 Minoră prinsă in timp ce facea sex oral in tufișuri (4934 afisari)
 Razbunare de fotomodel: S-a culcat cu o intreaga echipa de fotbal, pentru a-si pedepsi partenerul infidel (3357 afisari)
 Un prezentator de televiziune este mancat de viu de un gandac, dupa ce s-a intors din Peru cu o boala rara  (3049 afisari)
 Un "analist" rus si o "experta" germana: Occidentul pregateste o "revolutie colorata" pentru Republica Moldova, care "trebuie sa se apropie de Rusia"  (3018 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.87420 sec.