Ziua Logo
  Nr. 4396 de sambata, 22 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Declinul educatiei
Prof. Andrei Cornea se va afla maine, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti, pentru a sustine conferinta cu tema "Declinul Educatiei". Dezbaterea isi propune sa aduca solutii la starea generala a oamenilor care exprima nemultumirea fata de sistemul educativ preuniversitar si universitar. Printre cartile publicate de profesorul Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, Andrei Cornea, se afla "Scriere si oralitate in cultura antica", "Cand Socrate nu are dreptate" si importante traduceri din greaca veche, Platon - "Republica" si Aristotel - "Metafizica". (A.V.)
Absurdul in teatru
Au mai ramas doua zile incarcate ale editiei a XIV-a a Festivalului National de Teatru Studentesc "Eugene Ionesco" Teatru al Absurdului. Azi, la sala Pod, de la ora 15.00, trupa Histrionic din Ploiesti "va intreaba" daca "Il cunoasteti?" pe Eugene Ionesco, de la ora 19.00, va urma un spectacol experimental dupa Radu Stanca "Oedip salvat", iar seara sa va incheia la ora 20.00 cu "Cantareata cheala" de Ionesco. Sala Pod va fi gazda si maine, de la ora 11.30, cand va avea loc colocviul teatral "Lumea lui Ionesco". (A.V.)
Atelier de scenaristica
Azi, de la ora 11.00, are loc prima prelegere din cadrul atelierului de scenaristica sustinut de Tudor Voican. Conferentiarul Tudor Voican este autorul scenariilor mai multor filme printre care "California Dreamin' (nesfarsit)" de Cristian Nemescu, premiat al Galei Gopo 2008 la Categoriile "Cel mai bun scenariu", "Marilena de la P7" si "Schimb Valutar". Atelierul se adreseaza tuturor celor care doresc sa scrie scenarii cinematografice profesioniste. Evenimentul este sustinut de asociatiile Euro Cinema si Romania Film Sector si se va desfasura la hotelul Residence Oliviers. (A.V.)
Arta la schimb
Tanarul artist plastic Sebastian Wickeroth, care se afla in rezidenta la Palatul Mogosoaia intr-un program de schimb de artisti intre Centrul Cultural Palatul Mogosoaia si Kulturamt Duesseldorf, isi prezinta expozitia personala, "Draft", la galeria Foisor, pana la sfarsitul acestui an. Incepand de azi si pana pe 20 decembrie, la galeria 35, va putea fi vizitata expozitia "Unsculptured" semnata de Gregor Gleiwitz, Erika Hoch, Clemens Hollere, Timo Kube si Sebastian Wickeroth, in colaborare cu Palatul Mogosoaia. (A.V.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
A fost invitat? Dar automobilizat?   de Ion Caramache
A r h i v a
  Don Gheorghe si valorile europene    
  Ultimele 48 de ore la Gaudeamus    2 comentarii
  George Emil Palade sau despre seductia adevarului    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Lumea in 2025 (3230 afisari)
 Exemplul ungar (2424 afisari)
 Partidul Securistilor Destepti (2420 afisari)
 Frumusete inecata in droguri si alcool (1652 afisari)
 Tariceanu incoltit de profesori (1446 afisari)
 Pamela Anderson, goală, la aniversarea lui Hugh Hefner (Video) (4601 afisari)
 Fost comandant de politie argentinian s-a impuscat in cap in timpul unui interviu (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE !!!)  (3411 afisari)
 Are 250 de kilograme si pozeaza nud pentru ca se crede sexy! (VEZI FOTO) (3129 afisari)
 Economistul-sef al FMI, despre criza financiara: "Ce-i mai rau abia urmeaza" (2596 afisari)
 Din dragoste pentru o femeie, tenismena Martina Navratilova a destramat o familie! (2468 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00855 sec.