Ziua Logo
  Nr. 4396 de sambata, 22 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Timp liber
Numai pentru femei
Zoe, nu fi barbata!
"Femei, femei, e plina lumea de femei..." canta cu mult umor Margineanu intr-un videoclip. Realitatea, insa, e alta. Suntem multe cu adevarat cele care bifam "F" la sex, dar din pacate, nu toate FEMEI.
Nu sunt o feministA, dar m-as bate oricand pentru "drepturile" feminitatii oprimate. Sa ducem lupta cu noi insine, si nu cu barbatii, pentru a arata ce si cat putem, cine si cat suntem, la sfarsitul zilei.
ASadar, doamnelor, daca vrem recunoastere, si nu egalitate, pentru ca este umilitor si inexact, sa batem cu dibacie si fermitate cu pumnul inmanusat in catifea la masa negocierilor pentru paritate, sa dezamorsam gandirea macista in alb si negru, reinstaurand domnia nuantelor, sa fim femei, si nu femele ori barbati.
Pentru cA lumea nu va mai fi inca o data a femelelor si niciodata a femeilor-barbat. Priviti spre America, unde nu demult, in preliminare, a castigat metrosexuala Obama in fata masculului-alfa Hillary.
RomAncele noastre mai tinere si mai aratoase, aspirante la politica, n-au gasit calea de a transmite un mesaj credibil la feminin, mutand inconstient(?) atentia pe atuurile fizice in detrimentul competentelor, reale cateodata, ducand astfel spre derizoriu demersul lor, atat de necesar pentru un echilibru altfel imposibil.
Iar femeile de succes in afaceri au ales sa se schimbe ele dupa modelul masculin si sa-l imite de la imbracaminte pana la com�portamentul abuziv si limbajul licentios. O sefa agresiv autoritara ajunge sa fie mai detestata decat un sef, pentru ca asteptarile sunt altele.
Neadecvarea se pare ca este problema noastra numarul unu, si nu com�portamentul misogin. Se ajunge la negarea de sine, ceea ce reprezinta un sacrificiu prea mare pentru recunoasterea rolului public la care aspiram.
SA fim aSadar calde, dar imbatabile, sensibile, dar puternice, combative cu limbajul persuasiv al darului magic care este feminitatea si s-o exploatam cu intuitia care face parte tot din zestrea noastra naturala.
Suntem multe, mai multe decat ei. Si atunci, intrebati-va de ce nu avem si o voce mai puternica? De ce ne tot dam singure sau unele altora in cap mai repede si mai eficient decat ar face-o orice barbat? De ce nu putem fi solidare, cele care au pereche cu cele singure, cele frumoase cu cele mai putin frumoase, cele norocoase cu cele mai putin norocoase, cele mai capabile cu cele mai putin capabile, si invers?
Vin alegerile. Nu mai votati doar pantaloni, dupa acelasi principiu dupa care va alegeti chirurgul, dentistul sau avocatul. Si femeile pot fi politicieni, chiar mai buni decat barbatii. Un gand bun si pe curand.
Mihaela Carlan, mihaela.carlan@ziua.ro 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Draga nene,    de Mihaela Carlan
draga tanti mihaela - mersi de raspuns mai putin pt vulgaritatea lui.   de CHIORU
pt. Doamna Mihaela Carlan - nu este chiar asa    de Klara
n-am citit articolu   de neamtu tiganu
Excelent articol   de Olga Khan
Pentru MTV   de Mihaela Carlan
Pentru toti nascutii din spuma marii   de Mihaela Carlan
ce ar fi sa va duceti la armata si sa munciti in trei schimburi - dragi femei ???   de CHIORU
Femeile pot fi politician   de Viorica Ianc
Femei   de titel
A r h i v a
  Vin prietenii lui Mickey!    
  Aloe    
  Hai-hui la sfarsit de saptamana    
  Premiera absoluta est-europeana    
  Lectura de weekend    
 Top afisari / comentarii 
 Lumea in 2025 (3230 afisari)
 Exemplul ungar (2424 afisari)
 Partidul Securistilor Destepti (2420 afisari)
 Frumusete inecata in droguri si alcool (1652 afisari)
 Tariceanu incoltit de profesori (1446 afisari)
 Pamela Anderson, goalã, la aniversarea lui Hugh Hefner (Video) (4601 afisari)
 Fost comandant de politie argentinian s-a impuscat in cap in timpul unui interviu (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE !!!)  (3411 afisari)
 Are 250 de kilograme si pozeaza nud pentru ca se crede sexy! (VEZI FOTO) (3129 afisari)
 Economistul-sef al FMI, despre criza financiara: "Ce-i mai rau abia urmeaza" (2596 afisari)
 Din dragoste pentru o femeie, tenismena Martina Navratilova a destramat o familie! (2468 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00989 sec.