Ziua Logo
  Nr. 4395 de vineri, 21 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Putin se ia la tranta cu criza
Criza financiara mondiala este comparabila prin dimensiunile sale cu efectele unei calamitati naturale, mai ales ca nici nu a putut fi prevenita in conditiile sistemului financiar actual, a afirmat premierul Vladimir Putin, in discursul rostit ieri in deschiderea lucrarilor Congresului partidului Rusia Unita, aflat la guvernare.
Putin a dat asigurari cetatenilor ca va lua masuri pentru a evita o noua criza economica de tipul celei care a avut loc in 1991, dupa destramarea Uniunii Sovietice, si a celei care a afectat Rusia in 1998. "Vom face tot ce ne sta in putere pentru ca aceste probleme din anii trecuti sa nu se mai produca", a spus Putin intr-un discurs axat pe tema crizei financiare mondiale si masurilor luate de Rusia. Pe agenda lucrarilor congresului au fost incluse trei teme majore, intre care dezbaterea strategiei de dezvoltare economica si sociala a Rusiei pana in anul 2020, insa cel mai asteptat moment a fost discursul lui Putin, in contextul intensificarii speculatiilor privind posibila sa revenire la Kremlin dupa amendarea Constitutiei, care, in noua varianta, prevede extinderea mandatului prezidential de la patru la sase ani. Potrivit lui Putin, actuala criza este o proba de incercare pentru toate tarile lumii, inclusiv pentru Rusia. "Criza care a inceput ca una financiara s-a transformat treptat in una economica", a mentionat liderul partidului Rusiei Unite. Date fiind aceste conditii, Rusia va utiliza "toate mijloacele" aflate la dispozitia sa pentru a preveni fluctuatii bruste ale rublei si un salt al inflatiei. "Avem constituite rezerve importante", a subliniat seful executivului de la Moscova, accentuand ca rezervele tarii vor fi utilizate daca pretul la petrol va continua sa scada, pentru a compensa diminuarea bugetului federal. De asemenea, premierul rus a anuntat ca, in urmatorii doi ani, cheltuielile pentru aparare vor creste cu 1,8 miliarde de dolari, noteaza The Guardian. Putin nu a facut niciun comentariu in legatura cu intentiile sale politice, desi presa a speculat o posibila plecare de la conducerea Guvernului pentru a-si pastra popularitatea in contextul crizei si in vederea unei reveniri la Kremlin. (M.N.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Reuters: Rusii in deep kk   de roy
Hai sterge repede ca poate aflam de ce a fost Kissinger la Bucuresti   de NormanFinkel5
Au si CU CE rusii, nu ca Bushyobama   de NormanFinkel5
A r h i v a
  Vanatoarea de pirati    4 comentarii
  Obama dezlantuie rasismul in SUA    34 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Obama dezlantuie rasismul in SUA (3271 afisari)
 Tupeul lui Magureanu (3208 afisari)
 "Confort 3" i-a dat flit lui Felix (2597 afisari)
 Criza mandra si prospera (1495 afisari)
 Vanatoarea de pirati (1364 afisari)
 Marijuana, "euforica" in emisiunea lui Maruta? (VEZI VIDEO) (7327 afisari)
 Daca stiati bancul cu Bula(va), va vine sa Borei: Moscova ne plictiseste din nou cu a "tzashpea" lansare a submarinului nuclear Iuri Dolgoruki (2212 afisari)
 Sexy Cheeky Girl - Monica se dezvaluie in paginile tabloidului "The Sun" (VEZI FOTO) (2164 afisari)
 In timp ce era operata de o tumoare, doctorii au gasit in creierul unei femei un... vierme (2162 afisari)
 Extraterestrii, foarte interesati de sperma si de ovulele umane (2144 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00733 sec.