Ziua Logo
  Nr. 4393 de miercuri, 19 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Regula de aur a lui Geoana
-- Cu doua saptamani inainte de alegeri, pesedistii par mai mult decat siguri de intrarea la guvernare, premierul auto-desemnat Mircea Geoana atentionand ca nu trebuie sa se uite ca "partidele fac guvernele si majoritatile conduc Romania". Liderul PSD a declarat ieri, pentru Mediafax, ca, pentru a se evita un blocaj politic, trebuie respectata "regula de aur a democratiei" si anume respectarea majoritatii in formarea Guvernului.
Afirmatiile sale par a veni in completarea declaratiilor din urma cu cateva saptamani ale lui Dan Voiculescu, care lansase ipoteza suspendarii presedintelui in cazul in care nu numeste un premier agreat de majoritate, evident formata din Alianta PSD-PC. Scenariul ar include numirea lui Voiculescu ca sef al Senatului, al doilea om in stat, si preluarea atributiilor prezidentiale de catre acesta in cazul in care Basescu este suspendat. La acea data, seful statului a anuntat ca nu se va lasa usor indepartat de la Cotroceni, iar Geoana a afirmat ca nu trebuie "sa ne iubim ca sa putem colabora". Acum, liderul pesedist considera ca un eventual blocaj politic trebuie evitat cu orice pret, fiind "un act criminal la adresa intereselor tarii". El spune ca, in contextul actualei crize financiare, Romania nu-si permite luxul de a pierde timpul cu lupte politice dupa alegeri. Tot ieri, dupa confruntarile cu ceilalti membri ai Biroului Permanent National, Mircea Geoana si-a retras propunerea de a se acorda amnistie fiscala pentru cei ce-si aduc veniturile in legalitate. Daca vineri afirmase ca partidul analizeaza posibilitatea de a introduce o amnistie fiscala pe termen limitat pentru cei care isi aduc la suprafata veniturile si castigurile, ieri pesedistul a mentionat ca aceasta nu ar echivala cu o "amnezie penala" fata de cei ce au furat din bani publici. El a subliniat faptul ca aceasta ar insemna doar esalonarea platii taxelor si veniturilor catre bugetul de stat si aducerea "din zona gri" in zona economiei reale a unor venituri.
Dan CARP 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Voiculescu si Geoana doua scursori penale   de edthelostsheep
Parca-l vad pe Diaconescu propus prim-ministru de catre presedinte.   de Socrate
Geoana   de Mona G.
BLUF !   de Marius Adrian Porojnicu
gindurile unui prostanac si ale unui borfas   de cosor ion
Cine este ingrijorat de timp peirdut   de Rollo
A r h i v a
  PD-L si-a facut laborator de strategii    3 comentarii
  Tara angajez premier    4 comentarii
  Stiri pe scurt    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Raul initial (2397 afisari)
 Felix demolatorul (2270 afisari)
 Dacia lui Traian (2138 afisari)
 Rata atacata de pesti (1871 afisari)
 Secretele ies la lumina (1716 afisari)
 UPDATE Virgil Magureanu: "Am cunoscut inca din anii '70 numele celui care urma sa-l inlocuiasca pe Nicolae Ceausescu" (VIDEO) (5892 afisari)
 Asa arata fundul Angelinei Jolie! (4795 afisari)
 Educatoare din Mehedinti, bomba-sexy pe Internet! (FOTO) (3411 afisari)
 UPDATE Academia Catavencu: Tariceanu divorteaza. Premierul: Sunt om politic si m-am obisnuit cu atacurile de campanie. (3180 afisari)
 O alta gimnasta antrenata de Bella Karoli acuza: Primeam pumni si ni se rupeau urechile la antrenamente! (2585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00817 sec.