Ziua Logo
  Nr. 4393 de miercuri, 19 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Abraham il ataca pe David
-- Fostul sef de la Antidrog aduce acuzatii grave ministrului de Interne, imediat dupa ce acesta nu i-a mai permis sa stea in functie peste varsta de pensionare
Luni seara, chestorul (r) Pavel Abraham (foto stanga), fost presedinte al Agentiei Nationale Antidrog (ANA), a lansat, la o televiziune, acuzatii extrem de grave la adresa ministrului Internelor, Cristian David (foto dreapta). Fostul sef al ANA afirma ca, in 1995, au fost gasite droguri in casa lui Cristian David, in interventia sa ministrul Internelor precizand insa ca locuinta apartinea, de fapt, prietenei lui si era inchiriata partenerului sau de afaceri olandez, respingand implicarea sa in acest caz. Faptul ca locuinta apartinea prietenei lui David a fost in cele din urma recunoscut si de Abraham.
Atacul chestorului survine la cateva saptamani dupa scandalul legat de Daciile Logan de zeci de mii de euro bucata, achizitionate de la "Ager Leasing", dupa cel legat de veniturile uriase ale lui Abraham, dar mai ales dupa decizia ministrului David de a nu-i aproba cererea de a mai ramane la sefia ANA, dupa varsta legala de pensionare. Faptul ca Abraham a venit cu acuzatiile nu inainte, ci dupa ce a fost trimis la pensie pune sub semnul indoielii buna-credinta a demersului sau. Si ridica intrebarea de ce nu a facut publice informatiile inca de la numirea lui David la sefia MIRA. Pe de alta parte, in perioada cat Abraham a condus ANA, traficul de droguri a crescut in Romania la 35.000 de consumatori, numarul de decese din cauza drogurilor a crescut cu 50%, iar varsta de consum a stupefiantelor a scazut pana la alarmanta cifra de 11 ani.
Replica lui David
Referitor la acuzatiile care i-au fost aduse de catre Abraham, ministrul David a respins orice implicare a sa in acest caz, spunand ca afirmatiile fostului sef al Agentiei Nationale Antidrog sunt "fictiuni politiste cu iz electoral".
"Singurul lucru adevarat este ca in viata mea a existat un cetatean olandez care a avut o problema, dar care nu avea de-a face cu mine. Eu nu am nicio implicare directa cu aceasta poveste", a spus David.
Ministrul Internelor a mentionat ca, in acea perioada, cetateanul olandez era retinut in Olanda, iar politistii au verificat locurile in care statea si in care isi desfasura afacerile. El a precizat ca a fost verificata locuinta, iar el a fost rugat sa aduca o dublura a cheilor.
"Am dat intreaga mea colaborare politistilor pentru aflarea adevarului", a spus ministrul David, adaugand ca in acest dosar nu i s-a comunicat ca ar avea vreo calitate.
David a afirmat ca Abraham ar trebui sa se documenteze foarte bine inainte sa faca asemenea afirmatii, precizand ca va face plangere penala pentru afirmatii calomnioase.
Ministrul Internelor a mai spus ca, daca era o ancheta, politieneasca ce avea temei trebuia sa fie facuta atunci.
David a mai mentionat ca afirmatiile facute de Abraham sunt dezonorante pentru un fost sef de Politie, "o practica urata care arata vechimea de dinainte de 1998". (D.A.)
 Afisari: 607  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Cata mizerie umana lanseaza Pavel Abraham   de horiageo
troaca-radulescu   de bogasiu2008
A r h i v a
  Daniel Morar: Justitia sa fie independenta    1 comentariu
  ZIUA SI REPLICA    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Raul initial (2397 afisari)
 Felix demolatorul (2270 afisari)
 Dacia lui Traian (2138 afisari)
 Rata atacata de pesti (1871 afisari)
 Secretele ies la lumina (1716 afisari)
 UPDATE Virgil Magureanu: "Am cunoscut inca din anii '70 numele celui care urma sa-l inlocuiasca pe Nicolae Ceausescu" (VIDEO) (5892 afisari)
 Asa arata fundul Angelinei Jolie! (4795 afisari)
 Educatoare din Mehedinti, bomba-sexy pe Internet! (FOTO) (3411 afisari)
 UPDATE Academia Catavencu: Tariceanu divorteaza. Premierul: Sunt om politic si m-am obisnuit cu atacurile de campanie. (3180 afisari)
 O alta gimnasta antrenata de Bella Karoli acuza: Primeam pumni si ni se rupeau urechile la antrenamente! (2585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01579 sec.