Ziua Logo
  Nr. 4392 de marti, 18 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Piti se razbuna pe Meme
-- Fortat de accidentari, selectionerul a strans un lot aproape exclusiv din Liga I, dar fara nici un jucator al liderului, Unirea Urziceni
Victor Piturca si Mihai Stoica nu s-au impacat niciodata, relatia lor tensionata debutand la Steaua, acum sapte ani, cand Meme era marginalizat, evident de antrenorul de atunci din Ghencea. Dupa plecarea lui Piti, Stoica s-a declarat usurat, beneficiind de putere deplina la club, iar pana in aceasta toamna cei doi s-au evitat. Dupa meciul pierdut de Nationala cu Lituania, Meme i-a cerut socoteala selectionerului, care a raspuns brutal, cu jigniri, iar razboiul s-a redeschis.
Pentru "amicalul" de maine cu Georgia, de pe Stadionul "Dinamo", Piturca a chemat sase "stranieri", dintre care au venit doar trei, Marica, Cocis si Rat, pentru ca Mutu, Chivu si Codrea au probleme de sanatate. In aceste conditii, selectionerul a facut un lot aproape exclusiv din campionatul intern, fara sa includa vreun jucator de la Unirea Urziceni, noul lider al Ligii I, asta desi a definitivat lista dupa partida din Soseaua Stefan cel Mare, de duminica seara. Ieri, Piturca a explicat de ce nu a convocat nici un fotbalist de la Urziceni. "Echipa nationala inseamna altceva. La Nationala avem nevoie de jucatori valorosi. Si la Unirea Urziceni sunt jucatori valorosi, dar Nationala este la alt nivel. S-ar putea ca anul viitor sa se regaseasca in lotul Nationalei si fotbalisti de la Unirea. Oricum, nu inseamna ca daca esti pe primul loc trebuie sa ai automat si jucatori la echipa nationala. Unirea dispune de un lot care nu se compara cu cel al Stelei sau al lui Dinamo, dar iata ca baietii de acolo joaca, sunt foarte concentrati si, prin munca de grup, au reusit sa fie pe primul loc", a declarat Piturca la reunirea lotului. Desi toata lumea vorbeste despre faptul ca succesul Unirii se datoreaza intr-o masura covarsitoare cuplului Stoica-Petrescu, selectionerul l-a laudat doar pe tehnician, apreciind ca jucatorii sai sunt de top, desi nu suficient de buni pentru Nationala. "Ar fi fost greu pentru Unirea sa fie unde este fara Dan Petrescu, el este un antrenor foarte bun, care munceste foarte mult. S-a scris ca au luat jucatori pe bani putini, dar eu cred ca Unirea a adus crema din campionatul intern. S-au facut investitii, patronul lor de acolo este mult peste nivelul celorlalti si a facut foarte multe", a afirmat Piturca. De la Unirea a vorbit managerul Narcis Raducan, care s-a declarat convins ca jucatorii sai sunt victimele conflictului cu presedintele Mihai Stoica. "Stiu ca Piturca nu-l iubeste pe Meme si poate de aceea nu avem nici un jucator convocat la Nationala pentru amicalul cu Georgia, chiar daca suntem liderii campionatului", a spus oficialul ialomitenilor.
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Fotbal pentru viata    
  LPF cere duritate de la MIRA si Justitie    
  Sansa irosita in Liga Campionilor    
  Stiri pe scurt    
  Jean s-a dat la Ze    1 comentariu
  Mititelu nu merge cu Steaua    
  LIGA I - Etapa a 15-a    
 Top afisari / comentarii 
 Dovada crimei la Petrila (3831 afisari)
 Cum a fost pacalita CIA pe 15 noiembrie 1987 (3351 afisari)
 I-am blocat (2258 afisari)
 Nesimtire Grawe (1922 afisari)
 ZIUA l-a infrant pe combinatorul Vladescu (1443 afisari)
 Gigi Becali vrea inapoi banii donati Patriarhiei (3038 afisari)
 Ce-i cam lipseste Karolinei Kurkova? Buricul! (2632 afisari)
 Ministrul ucrainean al Apararii avertizeaza Romania si Rusia ca armata tarii sale este gata de lupta  (2318 afisari)
 A reusit sa aduca avionul la sol, desi a ramas intr-o singura aripa! (VEZI VIDEO) (2266 afisari)
 Elena Basescu l-a vizitat in toiul noptii pe Hrebenciuc Jr.! (2204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.