Ziua Logo
  Nr. 4392 de marti, 18 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Moartea l-a facut nemuritor
-- Un fost postas din Marea Britanie a devenit, la scurt timp dupa moarte, o adevarata celebritate in Olanda. Subita popularitate i-a adus-o chiar propria cenusa, depusa de rude intr-un recipient din plastic si purtata de Marea Nordului pana la tarmul olandez.
Dupa incinerarea trupului neinsufletit al lui John Lea, unul dintre fiii acestuia a decis sa puna cenusa tatalui sau intr-o cutie din plastic pentru ca astfel batranul sa aiba parte de o ultima "aventura iesita din comun".
Alaturi de cenusa, in recipient au fost adaugate cateva din fotografiile dragi decedatului si date biografice care faceau referire la o serie de calatorii intreprinse de Lea in timpul satisfacerii stagiului militar.
Fiul mortului, Kevin (foto jos), in varsta de 48 de ani, a hotarat apoi sa arunce cutia in Canalul Manecii, la jumatatea distantei dintre Franta si Marea Britanie.
La scurt timp, recipientul, purtat de valuri, a ajuns la tarm in Olanda, unde tatal si fiul au devenit peste noapte extrem de populari.
Pe prima pagina a ziarelor
John, din Weymouth, Dorset, a decedat vara trecuta la varsta de 78 de ani, lasand in urma sa o sotie indurerata si opt copii. Conform dorintei sale, corpul sau a fost incinerat, urmasii hotarand ulterior sa-i imparta cenusa in trei: o parte a fost ingropata la radacina copacului preferat, cea de-a doua a fost depusa in mormantul familiei iar cea de-a treia aruncata in mare. Trei saptamani mai tarziu, Kevin a primit o scrisoare de la un cuplu din Olanda, Peter si Rita de Man, care il anuntau ca au gasit cenusa tatalui sau la tarmul insulitei Texel. Conform raspunsului primit din partea lui Kevin, cei doi soti au lansat din nou recipientul la apa, dar, doua zile mai tarziu, acesta a fost readus de valuri la tarmul aceleiasi insule.
De data aceasta a fost gasit de Maarten Brugge, care a contactat un ziar local. Stirea a fost preluata ziua urmatoare si in cel mai important cotidian olandez, "De Telegraaf", iar apoi de alte cotidiene si chiar de catre cele mai importante canale de televiziune, povestea decedatului si a cenusii sale devenind brusc evenimentul numarul unu in Olanda.
Decedat, dar vesel
Kevin, care conduce o mica spalatorie, precizeaza: "Cand m-a contactat, Maarten mi-a spus ca povestise deja unui ziar local despre cenusa tatalui meu si ca informatia fusese preluata si de cei de la De Telegraaf".
"Am fost contactat apoi de un post national de televiziune - Hart Van Nederland. Le-am confirmat ca totul era real iar ei au prezentat imagini cu fotografiile tatalui meu. Se pare ca intreaga povestea a avut un impact incredibil si a emotionat efectiv publicul olandez. Intr-adevar se poate spune ca tata a devenit un fel de celebritate si cred ca ar fi fost de-a dreptul incantat de turnura pe care au luat-o lucrurile. Initial m-am gandit ca ar fi dragut ca el sa aiba parte de o ultima mare aventura. Am cumparat un recipient din plastic robust si impermeabil. Am pus inauntru cateva fotografii si anuntul decesului publicat intr-un ziar local. I-am asezat cenusa intr-o cutiuta neagra din plastic si am scris cateva randuri despre viata lui. Tata a fost o persoana extrem de vesela care-i bine�dispunea si pe cei din jurul lui. E extraordinar ca, si acum dupa moarte, reuseste inca sa-i faca pe oameni sa zambeasca", mai spune fiul.
Camelia CIOBANU 
A r h i v a
  Obiecte pentru impresionat musafirii    1 comentariu
  California se face scrum    2 comentarii
  Inundatii in Antarctica    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dovada crimei la Petrila (3831 afisari)
 Cum a fost pacalita CIA pe 15 noiembrie 1987 (3351 afisari)
 I-am blocat (2258 afisari)
 Nesimtire Grawe (1922 afisari)
 ZIUA l-a infrant pe combinatorul Vladescu (1443 afisari)
 Gigi Becali vrea inapoi banii donati Patriarhiei (3038 afisari)
 Ce-i cam lipseste Karolinei Kurkova? Buricul! (2632 afisari)
 Ministrul ucrainean al Apararii avertizeaza Romania si Rusia ca armata tarii sale este gata de lupta  (2318 afisari)
 A reusit sa aduca avionul la sol, desi a ramas intr-o singura aripa! (VEZI VIDEO) (2266 afisari)
 Elena Basescu l-a vizitat in toiul noptii pe Hrebenciuc Jr.! (2204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00966 sec.