Ziua Logo
  Nr. 4391 de luni, 17 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Jazz-rock
Calatorie muzicala cu Nouvelle Vague si Koop
-- Sala Palatului a gazduit in acest an mai multe concerte de jazz decat, poate, in ultimii ani la un loc. Festinul nu s-a terminat insa, iar urmatorii invitati sunt francezii de la Nouvelle Vague (foto mare) si suedezii de la Koop (foto medalion), intr-un nou week-end de muzica rafinata, o calatorie prin toate colturile lumii si toate decadele muzicale.
Nouvelle Vague poarta un nume cum nu se poate mai bine ales, in orice limba l-ai interpreta. In engleza s-ar traduce New Wave, adica genul muzical caruia francezii Marc Collin si Olivier Libaux ii datoreaza inspiratia, toate melodiile trupei fiind cover-uri dupa clasici ai anilor '80 precum New Order, The Clash sau Echo and the Bunnymen. In portugheza, s-ar traduce Bossa Nova, genul brazilian de jazz in care aceste opere ale deceniului noua sunt transpuse muzical. Iar in original, Nouvelle Vague poate fi asociat cu "Noul Val" francez din cinematografie, caruia trupa ii datoreaza atat imaginea sic, cat si titlul ultimului album, "Bande a Part", numit dupa filmul-cult al lui Jean-Luc Godard ce a deschis calea noii generatii de cineasti francezi in anii '60. Pe langa cei doi membri de baza, responsabili de partea instrumentala, trupa a incorporat o sumedenie de "chanteuse" din intreaga lume, nume grele ale "renasterii" chanson-ului francez: Anais Croze, Camille Dalmais sau Marina Celeste. Nouvelle Vague se afla pentru a doua oara in Romania dupa ce a participat la Bestfest anul trecut.
Intoarcere in timp
Koop, sau Oscar Simonsson (pian/acordeon), si Magnus Zingmark (sampler), au aparut in 1995 si au in palmares trei albume primite foarte bine de critici. Primele doua, "Sons of Koop" si "Waltz for Koop", au reprezentat o sursa de inspiratie pentru mai multi muzicieni si au fost urmate de doua turnee mondiale. Pentru neavizati, sound-ul lor este unul de orchestra, insa, in realitate, piesele sunt exclusiv colaje din secvente muzicale. Oscar si Magnus lipesc practic in studio partituri pentru vioara, toba, contrabas si alte instrumente cu interpretari corale si creeaza melodii de sine sta�tatoare. Sound-ul rezultat este unic, marca Koop fiind de neconfundat. "Piesele sunt create intr-un sistem post-sampling in care totul este posibil. Chiar si intoarcerea in timp", isi caracterizeaza Magnus Zingmark muzica. Provocarea majora, pe care cei doi incearca sa o realizeze, este crearea unui sound unic, modern, influentat insa din swing-ul anilor '30. Koop a gasit, spun multi specialisti, cheia succesului, prin combinarea swing-ului cu elemente din blues-ul interbelic. La Bucuresti, Koop va concerta in maniera in care si-a obisnuit fanii, adica va "coace" un show extravagant, plin de culoare, care ii obliga pe cei din sala sa se dezlipeasca de scaune. In toate show-urile live, Koop se prezinta in varianta extinsa, astfel ca, la Sala Palatului, vor fi pe scena sase muzicieni sustinuti de vocea norvegiencei Hilde Louise Asbjornsen.
Datele celor doua concerte
Cele doua reprezentatii sunt programate pe 23 si 24 noiembrie, in cadrul Fusion Studio Weekend. Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si online, pe www.myticket.ro. Pretu�rile, in functie de pozitia in sala, sunt: 60, 85, 110 si 140 de lei pentru fiecare din cele doua seri. La pachet, biletele valabile pentru ambele zile de spectacol costa 100, 150, 190 sau 240 de lei.
Pagina realizata de Dan CARP si Alex OLARU 
A r h i v a
  Toamna islandeza    
 Top afisari / comentarii 
 PSD sufla in ceafa PD-L (3111 afisari)
 Noua ordine mondiala dupa G20 (2316 afisari)
 12 morti la Petrila (2304 afisari)
 Tinta lui Iliescu (2276 afisari)
 Domnule, e lege! (1890 afisari)
 La 17 ani, Andreea Marin s-a iubit cu un preot: "Era ca o caprita vesela si frumoasa" (10498 afisari)
 Asta da curaj! Susan Sarandon pozeaza dezbracata la 62 de ani (3266 afisari)
 Mihaela Radulescu a fost exmatriculata din facultate (2941 afisari)
 Balmajeala KGB: Turcia vrea Crimeea (2735 afisari)
 Intalnirea de gradul trei se apropie: In 2025 vom putea comunica cu extraterestrii (2502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.