Ziua Logo
  Nr. 4390 de sambata, 15 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Noi indici la BVB
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa introduca noi indici bursieri, cu reprezentativitate internationala, in vederea cresterii vizibilitatii. "Avem in vedere sa construim niste indici in colaborare cu Footsie (n.r. - indicele bursei londoneze), in asa fel incat sa devenim mai vizibili. Indicii vor putea fi folositi de fondurile de investitii pentru constructia de instrumente financiare, in baza unor licente", a declarat Stere Farmache, presedintele Bursei. (F.B.)
Fruntasi la inflatie
Romania a inregistrat in luna octombrie a cincea inflatie anuala (7,4%) la nivelul Uniunii Europene (UE), in crestere de la 7,3% in septembrie si fata de o medie a UE de 3,7%, a anuntat Eurostat, Biroul de Statistica al UE. Avansul preturilor din Romania a fost depasit de Letonia - 13,7%, Bulgaria - 11,2%, Lituania - 10,7% si Estonia - 10,1%. In UE, inflatia anuala medie s-a situat la 3,7%, in scadere
de la 4,2% in septembrie. (F.B.)
Servicii publicitare
Vodafone Romania a lansat, ieri, noi canale de promovare in cadrul serviciului de mobile advertising AdPlus. Aceste canale sunt Push MMS, bannere in Vodafone live!, notificari pentru utilizatorii Cartelei Vodafone si serviciile sponsorizate "Suna-ma!" si "Transfera credit". Prin acestea, agentiile de publicitate si clientii-companii isi pot directiona mesajele catre un public potential de 9,5 milioane de utilizatori. (F.B.)
Taxa redusa
Taxa de podul la Giurgiu-Ruse va fi redusa cu 30%, de la 1 ianuarie 2009, a anuntat directorul de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Stefan Szobotka. "Reducerea a fost stabilita in urma negocierilor dintre ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si omologul sau bulgar, Peter Mutafciev. Podul este functional din 1954, fiind singurul care face legatura intre Romania si Bulgaria peste
Dunare. (C.P.)
Cheltuieli in crestere
Cheltuielile cu modernizarea coridorului feroviar IV, pe ruta Curtici-Constanta, vor fi suplimentate cu doua miliarde de euro, pentru respectarea unei cerinte a Comisiei Europene privind o viteza a trenurilor de 160 km/ora, fata 120 km/ora, cum a fost prevazut initial. "Guvernul va aproba, saptamana viitoare, un memorandum prin care sa suplimenteze de la buget cheltuielile in plus pentru modernizarea Coridorului IV feroviar", a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. (C.P.)
A r h i v a
  Criza loveste si la Petrom    1 comentariu
  Transelectrica se modernizeaza    
  Bancnota de zece lei se schimba de ziua nationala    1 comentariu
  Cresterea PIB se tempereaza    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Enigmele 11 septembrie 2001 (6329 afisari)
 Euro-recesiunea (2381 afisari)
 Scandal la Criminalistica (2262 afisari)
 Garantat de Mafia (2093 afisari)
 Intelegerile Budapestei cu Kremlinul (2040 afisari)
 Cum s-a relaxat Sarah Palin dupa infrangerea suferita in alegerile din 4 noiembrie (3192 afisari)
 Fotografii seminud cu frumoasele de la Hollywood, intr-o colectie cu parfumul anilor '40 (1893 afisari)
 Obama sustine un plan de pace pentru Orientul Mijlociu care prevede revenirea Israelului la granitele din 1967 (1874 afisari)
 Un templu neolitic din Turcia ar putea fi locul de nastere al civilizatiei (1617 afisari)
 Reteaua eticheta: Grupare specializata in inlocuirea codurilor de bare, anihilata de politisti (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00839 sec.