Ziua Logo
  Nr. 4390 de sambata, 15 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Cocaina la stomac
-- Politia a anihilat o retea de traficanti care transportau cocaina din Caraibe in Europa * Carausii romani inghiteau drogurile pentru a nu fi descoperite
Metoda folosita de transportatorii drogurilor (majoritatea cetateni romani) era una inedita pentru conationalii nostri: inghitirea de pelete (pachete cilindrice) cu cocaina si, astfel, folosirea corpului propriu drept mijloc de transport. Pentru fiecare peleta inghitita si transportata, un caraus primea cate 50 euro.
Coordonatorul retelei, romanul Cristian Costea, in varsta de 22 de ani, cu domiciliul in judetul Tulcea, a fost retinut, miercuri, de politistii de frontiera pe Aeroportul "Aurel Vlaicu", in timp ce se intorcea din Belgia. Costea urmeaza sa fie prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Alti trei romani, care inghitisera fiecare aproximativ un kilogramg de cocaina, au fost retinuti de autoritatile franceze, in baza informatiilor furnizate de politistii de frontiera romani.
Investigatiile ce au dus la destramarea retelei s-au derulat pe parcursul mai multor luni, fiind antrenati lucratori ai SRI, ai Politiei de frontiera si procurori DIICOT.
Antrenament cu carnati de bere
Potrivit anchetatorilor, Costea avea ca principal rol racolarea unor carausi, cetateni romani, in vederea transportarii unor cantitati de cocaina din Republica Dominicana catre Europa de Vest. Acesta racola diferite persoane, in special tineri, carora le promitea castiguri mari, in perioade scurte de timp, in schimbul transportarii unor cantitati de droguri, prin metoda ingurgitarii.
Persoanele care acceptau targul erau transportate in Republica Dominicana, unde, initial, pentru o anumita perioada de timp, erau supuse unor exercitii menite sa le dezvolte deprinderile necesare transportului de droguri prin acesta metoda.
Astfel, carausii erau antrenati sa inghita diferite alimente - carnaciori de bere sau boabe de struguri - nemestecate, ce aveau forma si dimensiunea unei pelete de cocaina (o capsula, ce contine aprox. 10 grame drog). Daca transportatorii treceau testul si, astfel, corespundeau criteriilor stabilite de liderul grupului, intrau in retea si erau trimisi catre Amsterdam, cu diferite cantitati de cocaina, inghitite in propriile corpuri (teritoriul Romaniei era evitat). Pentru fiecare capsula inghitita si, implicit, transportata la destinatie, un caraus primea cate 50 euro (in general, in total, pentru transportarea unui kilogram de cocaina, suma primita era 5.000 euro).
Veriga slaba
Cei care nu rezistau unui astfel de antrenament erau inapoiati in tara. In aceasta situatie, a fost si o tanara de 22 de ani, care a fost prinsa de politistii de frontiera in timp ce incerca sa vanda cocaina. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tanara fusese racolata de Cristian Costea pentru a transporta drogul, dar, pentru ca nu a reusit sa inghita peletele de cocaina a fost trimisa inapoi, in Romania. La plecarea din Republica Dominicana, Costea i-a oferit tinerei, ca rasplata, o cantitate de cocaina, pe care aceasta a incercat ulterior sa o vanda. In cadrul investigatiilor derulate, au mai fost identificati trei cetateni romani toti din judetul Tulcea, care au fost racolati de Cristian Costea si urmau sa transporte din Republica Do�minicana in Olanda, tranzitand teritoriul Frantei, o cantitate semnificativa de cocaina, disimulata in propriul corp.
Arestati pe Orly
Autoritatile franceze, folosindu-se de informatiile furnizate de politistii de frontiera romani, i-au retinut, pe Aeroportul Orly din Paris, pe cei trei carausi, fiecare avand ingurgitat circa un kilogram de cocaina. De la inceputul acestui an, carausii facusera deja trei-patru transporturi de cocaina. In tarile vest-europene, un kilogram de cocaina se vin�de cu sume cuprinse intre 30.000 si 40.000 euro.
Tudor BORCEA 
A r h i v a
  Bolnavi in misiuni    1 comentariu
  Ciocnire pe Dunare    
  Protan castiga timp    
  Despuiati de identitate    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigmele 11 septembrie 2001 (6329 afisari)
 Euro-recesiunea (2381 afisari)
 Scandal la Criminalistica (2262 afisari)
 Garantat de Mafia (2093 afisari)
 Intelegerile Budapestei cu Kremlinul (2040 afisari)
 Cum s-a relaxat Sarah Palin dupa infrangerea suferita in alegerile din 4 noiembrie (3192 afisari)
 Fotografii seminud cu frumoasele de la Hollywood, intr-o colectie cu parfumul anilor '40 (1893 afisari)
 Obama sustine un plan de pace pentru Orientul Mijlociu care prevede revenirea Israelului la granitele din 1967 (1874 afisari)
 Un templu neolitic din Turcia ar putea fi locul de nastere al civilizatiei (1617 afisari)
 Reteaua eticheta: Grupare specializata in inlocuirea codurilor de bare, anihilata de politisti (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00976 sec.