Ziua Logo
  Nr. 4389 de vineri, 14 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Amintiri despre viitor
-- Dincolo de faptul ca aparitia dlui Basescu in emisiunea dlui Morar de la B1 aminteste inevitabil de inceputurile lui Dan Diaconescu de la OTV, postul candva preferat de politicienii care voiau sa faca pseudodezvaluiri senzationale fara riscul de a intalni un moderator mai capos care sa le ceara si o dovada, povestea cu lovitura de stat pusa la cale de hidra liberalo-pesedista si dezvaluita de pesedisto-conservatorul Voiculescu mi-a amintit de un episod pe cat de ridicol, pe-atat de repede uitat, din 2000.
Atunci, chiar in ziua de Martisor, PDSR si dl. Iliescu personal au convocat presa si au produs o foaie de hartie fara niciun semn distinctiv, pe care era imprimat la calculator un text intitulat "Planul privind stoparea candidaturii lui Ion Iliescu la functia de presedinte al Romaniei". Dupa punctele a), "Convingerea opiniei publice si a lui Ion Iliescu de necesitatea renuntarii la candidatura", b) "Atragerea unor lideri ai PDSR care pot candida la functia de presedinte al Romaniei in actiunea de stopare a candidaturii lui Ion Iliescu", si c), "Contestarea candidaturii lui Ion Iliescu la Curtea Constitutionala", urma senzationalul punct d): "Punerea in imposibilitate fizica de a candida". Anume, marsavul plan prevedea ca, "in situatia in care masurile planificate la punctele a, b si c, (virgula e din text, va rog sa nu mi-o imputati, ZP) nu dau rezultate, se va opta pentru una din urmatoarele actiuni: imbolnavirea programata (infestarea cu un virus care sa declanseze o boala care sa nu permita participarea acestuia la alegeri); infestarea cu virusi care produc infarctul miocardic sau alte boli grave a caror perioada de incubatie dureaza trei-patru luni, dupa care le declanseaza; administrarea de substante letale cu efect intarziat"; si, in fine "in extremis, organizarea unui atentat cu arme cu glont sau explozivi."
Nimeni nici nu s-a prefAcut mAcar a crede ca echipa Constantinescu ar fi scris si gandit un text atat de lipsit de noima, si cu atat mai putin ca planuia cineva eliminarea fizica a lui Ion Iliescu. Drept care - dupa ce insusi dl. Iliescu s-a dezis, senin, de episodul bizar pe care tot d-sa il provocase - imprejurarea a disparut la fel de bizar, stearsa complet din memoria colectiva a romanilor. Astept cu rabdare ca dl. Basescu sa dezminta declaratiile presedintelui Romaniei - sau viceversa.
Pe de altA parte, daca inseram "Nasul" de luni 10 noiembrie in seria de "Nasi" ai saptamanii curente, o schema mai subtila chiar decat infestarea cu virusi care produc infarctul miocardic incepe sa se inchege la televiziunea de mare audienta a dlui Paunescu. Ar fi regretabil ca dl. Basescu, pe care l-au sustinut entuziast in 2004 intelectuali si ONG-uri perfect onorabile, cel putin pana atunci, sa-si recruteze acum pe fata agentii electorali din aceeasi unitate care l-a facut odinioara de ras pana si pe dl. Iliescu. Mi se pare arhisuficient faptul ca partidul de suflet al presedintelui s-a aliat fatis cu ce-a mai ramas din Vadim si din "Romania Mare" dupa ce tot PD-L i-a jumulit pe rupte de parlamentari - trecuti, prezenti si mai ales viitori. Nu cred ca presedintele va castiga in zona national-comunista atatea voturi cate sa compenseze dezamagirea pe care o provoaca astfel sustinatorilor sai vocali din presa si din mediile academice.
Poate cA preSedintele n-a observat IncA, dar, cam de cand a alungat-o pe d-na Saftoiu de la Cotroceni, creditul d-sale in presa a inceput sa cada cu cel putin cate un fulg pe zi, iar de cand cu smenurile care l-au apropiat de PRM, tot mai multi dintre "martorii lui Basescu" din mediile academice ori scriu despre efectul razelor gamma asupra anemonelor, ori nu mai scriu deloc. Sau poate tocmai ca a observat si a decis sa faca orice - inclusiv sa-si provoace singur suspendarea - doar, doar va castiga inca un mandat. Dupa asta, gaseste el - daca nu un Medvedev, macar un ursulet sa-i pastreze locul la coada...
Zoe PETRE 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Tova Petre ,    de Ghita Bizonu'
Doamna sa nu uitati sa-l votati pe Basescu la alegerile prezidentiale   de srelu
A r h i v a
  In patria limbii romane    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Criza mai rea decat razboaiele (3558 afisari)
 Alo? Gigi sunt! (2953 afisari)
 Impotriva Marelui Satan (2072 afisari)
 Salarii de baieti destepti (1664 afisari)
 Bancherii mor cu economia de gat (1156 afisari)
 Șase cazuri de hepatită de tip A au fost inregistrate la o grădiniță și la o școală din Vaslui (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02030 sec.