Ziua Logo
  Nr. 4388 de joi, 13 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Departe de Bursa
-- Intarzierea alegerii administratorului la Fondul Proprietatea va amana listarea pe piata de capital pentru o perioada nedefinita
Alexandra Mihale - Ziua foto
Alegerea administratorului la Fondul Proprietatea (FP) nu are o data ferma, desi era anuntata pentru sfarsitul anului. Caietul de sarcini nu a fost publicat,
iar desemnarea administratorului va fi decalata. Ca urmare a acestei situatii, chiar oficialii Fondului recunosc faptul ca listarea FP la Bursa, in viitorul apropiat, pare nerealista.
Intarzierea publicarii caietului de sarcini face tot mai improbabila alegerea la mijlocul lunii decembrie a administratorului la Fondul Proprietatea, iar de listare nici nu poate fi vorba. Fapt recunoscut chiar de oficiali. "Este prematur sa discutam acum despre listarea Fondului Proprietatea, insa, daca se va amana pentru inceputul anului viitor procedura de alegere a unui administrator pentru fond, este clar ca trebuie sa ne reevaluam calendarul listarii pe care il avem in prezent", a spus directorul general al Fondului, Daniela Lulache (foto). Sebastian Vladescu, presedintele comisiei pentru alegerea administratorului, a declarat ca, in prezent, se lucreaza la verificarea tehnica a textului si a traducerii caietului de sarcini. "Abia cand se va incheia acest proces, caietul va putea fi publicat. In momentul de fata, nu pot spune o data sigura despre publicarea caietului de sarcini in Monitor", a spus Vladescu.
Cu ceva timp in urma, Vladescu anuntase un calendar aproximativ al derularii procesului de selectare a administratorului. Selectia incepe cu anuntul, dupa care companiile au o perioada de doua saptamani in care, pe baza documentelor primite, sa inceapa o sesiune de intrebari si raspunsuri. Dupa aceasta perioada, companiile fac ofertele initiale, existand o grila de punctaj pentru aceste oferte. In baza grilei de punctaj vor fi selectate cele 3 sau 5 companii "cu care vom incepe, iar perioada de selectare va fi de circa 10 - 12 zile, ceea ce ne duce catre 15 noiembrie", iar "in perioada 15 noiembrie-30 noiembrie, va urma faza de dialog competitiv intre cele 3 sau 5 companii, apoi de etapa de negociere a con�tractului, de circa o saptamana, adica in jur de 10 decembrie, dupa care firmele selectate vor avea doua zile pentru oferta finala", declara presedintele comisiei pentru alegerea administratorului. Societatea de administrare va trebui sa aiba si o asigurare de raspundere profesionala de cel putin 50 de milioane de euro, conform caietului de sarcini privind administrarea Fondului Proprietatea, aprobat de Guvern. Pentru selectarea administratorului, Fondul a primit 28 de scrisori de intentie.
Profit la noua luni
Fondul Proprietatea a obtinut in primele noua luni un profit net de 424,8 milioane de lei (116,7 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 40% comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului trecut. De asemenea, Fondul a inregistrat o cifra de afaceri de 458,6 milioane de lei, din care 382,7 milioane de lei reprezinta venituri din dividende, 49,4 milioane de lei venituri din dobanzi si 23,9 milioane de lei sunt venituri din diferenta de curs valutar. In acelasi timp, Fondul a avut cheltuieli din activitatea curenta de 26,3 milioane de lei, respectiv 17 milioane de lei din diferenta de curs valutar si 9,3 milioane de lei cheltuieli operationale, din care aproximativ trei milioane de lei au reprezentat cheltuieli salariale.
George BANCIULEA 
A r h i v a
  Optimism bancar    1 comentariu
  Deficite in crestere    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stolojan si Vosganian s-au certat in public (3073 afisari)
 Nu-i mai duduie (2711 afisari)
 Schroeder: Dominatia Americii s-a sfarsit (2246 afisari)
 "Viata cu Abramovici nu a fost un vis" (1992 afisari)
 Ion Cristoiu turnator (1791 afisari)
 Incredibila aurora, ce apare la fiecare 45 de minute, descoperita pe Saturn i-a bulversat pe oamenii de stiinta  (4059 afisari)
 Barack Obama, asa cum nu l-ati mai vazut niciodata (FOTO) (3949 afisari)
 Putin a vrut sa "il spanzure de testicule" pe Saakasvili (3158 afisari)
 Mowgli exista! O fetita a fost adoptata de animalele salbatice din Africa (FOTO/VIDEO INCREDIBILE)  (3122 afisari)
 Cele mai frumoase posterioare din lume (FOTO) (2046 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.