Ziua Logo
  Nr. 4388 de joi, 13 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Life style
Cat conteaza parul
-- Ati putea spune ca tara arde si baba se piaptana. Dar de ce ar trebui sa stea baba nepieptanata? Ar ajuta asta la ceva? Sigur nu, fiindca femeile ingrijite pot face totul mai suportabil, chiar si criza economica. Si daca e recesiune se pot infaptui adevarate minuni cu bani putini, dar cu trucuri inteligente si informatii corecte. Austeritatea nu trebuie sa lase loc neglijentei.
Pentru ca altfel, ziua ta va incepe prost de la prima privire in oglinda si se va termina si mai prost dupa ce-ai mai irosit nepermis inca o sansa de-a te simti bine.
Invitat de Compania Amway, scotianul John Gillespie a incantat cu spectacolul in care a prezentat gama de produse Satinique, destinata ingrijirii parului. Am aflat ca pe mana lui s-au lasat Beyonce, Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Sean Paul, Robbie Williams si alte staruri la Premiile MTV Europe Music Awards, iar coafurile realizate de el au aparut pe coperta revistelor Hairdresser's Journal, Elle, Vogue, Cosmopolitan, American Stylist. Asa incat, n-am rezistat sa nu-l iscodesc, in exclusivitate, pentru cititorii Ziua.
Sunt oamenii preocupati de ingrijirea parului in egala masura cu celelalte aspecte ce tin de look-ul lor?
Ai fi uimita sa descoperi cat de putini oameni sunt constienti de faptul ca parul e in permanenta afectat. Orice il poate deteriora, soarele, poluarea, dar chiar si pieptanatul, periatul. Eu le spun ca au nevoie de un produs bun pentru ingrijirea acestuia, ca e nevoie sa dea mai multi bani pentru un produs cu adevarat eficient. Ceea ce ne-am propus este sa eliminam din discutie parul deteriorat.
Dar, foarte multi oameni ar putea sa-ti spuna ca sunt lucruri mult mai importante de discutat pe lumea asta decat parul.
Ma indoiesc. Oamenii sunt foarte preocupati de parul lor si realizeaza cat de importanta e ingrijirea acestuia. Tine foarte mult si de felul cum te raportezi la propria persoana. Daca parul tau nu arata bine, nici tu nu te simti bine, iar daca nu te simti bine, nu ai incredere in tine. Poti observa cat de important a devenit aspectul parului din reviste. Iti sar in ochi, pe prima pagina a ziarelor, barbati celebri cu tunsori traznite si e uimitor sa observi de cata atentie mediatica se bucura tunsoarea sau coafura.
Sunt barbatii la fel de preocupati de aspectul parului lor?
Avand mai putin par, scalpul lor este mai expus la factori deterioranti, fapt care ii determina sa caute metode pentru a-si mentine parul sanatos si atractiv.
Metodele pe care le propui sunt mai costisitoare decat cele obisnuite?
Ceea ce face ca parul sa arate neplacut nu e neaparat o tunsoare proasta, ci mai degraba folosirea unor produse de ingrijire de proasta calitate. Oamenii trebuie sa inteleaga ca ingrijirea parului este la fel de importanta ca ingrijirea pielii. Daca nu ai folosi o crema proasta pentru ten, de ce ai folosi produse de proasta calitate pentru par.
Dar aceasta e si o problema de educatie.
Pai asta e rolul pe care ni l-am asumat, sa educam oamenii cu privire la nevoile de ingrijire ale parului lor. Ii invatam pasii marunti pe care trebuie sa-i parcurga pentru a avea un par frumos si rezistent. Le spunem ca trebuie sa-si spele de doua ori pe saptamina parul cu un sampon de calitate, chiar daca e mai scump decit cele obisnuite, sa il combine cu balsam, si le punem la dispozitie masti pentru par pe care sa le foloseasca o data pe saptamana si care fortifica radacina parului, asigurand firului de par o pelicula protectoare. Noi le oferim instrumentele si informatiile de care au nevoie pentru a fi multumiti de parul lor.
Ai recurs la tratamente naturiste pentru par, le recomanzi?
Nu chiar. Imi dau seama ca naturalul e la mare cautare, multe branduri il promoveaza, dar eu sunt de parere ca stiinta si tehnologia ofera mai multe garantii, fiind mai eficiente in gasirea solutiilor optime. Prin tehnologie se poate controla calitatea ingredientului. Se imbina si se proceseaza elementele oferite de natura, depasindu-se functiile de baza ale acestora, ceea ce duce implicit la un rezultat mult superior. Amway, spre exemplu, are un personal stiintific foarte bine calificat, care ia ce e mai bun din natura si-l duce cu un nivel mai sus.
Care sunt tendintele in coafura?
As spune ca e din nou la moda parul scurt. E ciudat, pentru ca foarte multi ani femeile si-au purtat parul lung, iar acum tot mai multe vor sa si-l scurteze baieteste. Si bretonul e in mare voga. Indiferent de varsta, iti ofera un look proaspat. Mai ales femeile trecute de 40-50 de ani sunt avantajate, pentru ca le ajuta sa-si pastreze aerul tineresc. Culorile sunt naturale, de la nuante de blond la cele de maro roscat, dar ce este foarte nou, si tu esti prima care afla, e noua tehnologie - micro lightenings - de a face suvite: ele nu mai sunt late, au doar grosimea catorva fire de par, e foarte migalos, dar efectul este spec�taculos - un amestec discret de culori in tonuri apropiate.
Ai calatorit in peste 50 de tari. Ce parere ai despre femeile din Bucuresti?
Le gasesc foarte chic. Totusi, in ceea ce priveste ingrijirea parului, parca e loc de mai bine. Dar le simt deschise la schimbari, multe dintre ele ar aprecia o coafura buna. Cred ca sunt destul de curajoase si receptive la sugestii bune. Bucurestiul chiar ofera oportunitatea unor ,,revolutii" in ceea ce priveste ingrijirea si coafarea parului.
Mihaela CARLAN, mihaela.carlan@ziua.ro 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Cioace !   de CALUGARU
Hair Designers, Hair Stylists   de Olga Khan
Lumea frizerilor   de neamtu tiganu
A r h i v a
  Se poarta    9 comentarii
  Panasonic LUMIX DMC-G1    
  Cafeneaua Pascucci    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Stolojan si Vosganian s-au certat in public (3073 afisari)
 Nu-i mai duduie (2711 afisari)
 Schroeder: Dominatia Americii s-a sfarsit (2246 afisari)
 "Viata cu Abramovici nu a fost un vis" (1992 afisari)
 Ion Cristoiu turnator (1791 afisari)
 Incredibila aurora, ce apare la fiecare 45 de minute, descoperita pe Saturn i-a bulversat pe oamenii de stiinta  (4059 afisari)
 Barack Obama, asa cum nu l-ati mai vazut niciodata (FOTO) (3949 afisari)
 Putin a vrut sa "il spanzure de testicule" pe Saakasvili (3158 afisari)
 Mowgli exista! O fetita a fost adoptata de animalele salbatice din Africa (FOTO/VIDEO INCREDIBILE)  (3122 afisari)
 Cele mai frumoase posterioare din lume (FOTO) (2046 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01099 sec.