Ziua Logo
  Nr. 4387 de miercuri, 12 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Targul reducerilor
Targul de carte, muzica si film "Kilipirim" revine, pentru cinci zile (incepand de azi), in locatia care l-a consacrat - Sala Dalles. La eveniment participa editori romani si straini, distribuitori de produse audio-video, anticari si numismati. Incepand cu aceasta editie, in colaborare cu fundatia RTC, se organizeaza un proiect umanitar pilot "Citeste si da mai departe - Fii donator de carte!", care vizeaza nevoia de cultura a generatiei de varsta a III-a din casele de batrani. La tombola se va castiga "O biblioteca noua, plina cu carti" care va ajunge in casa marelui castigator, ce-si va afla numele duminica, ora 14.00. Intrarea este
libera. (C.S.)
Seria Steinhardt
Polirom lanseaza astazi (ora 14.00), la Libraria Carturesti de la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, opera integrala a lui N. Steinhardt. La eveniment participa Dan C. Mihailescu, Protos. Macarie Motogna (ingrijitorul operelor), George Ardeleanu, Daniel Cristea-Enache etc. Seria de autor "N. Steinhardt", editata in colaborare cu Manastirea "Sfanta Ana" Rohia, cuprinde 20 de volume cartonate, cu o prezentare grafica deosebita si studii introductive consistente. Din colectie amintim lucrarile: "Jurnalul fericirii", "Daruind vei dobandi", "In genul tinerilor", "Articole burgheze", "Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional". Opera completa a fost editata pentru ca se implinesc aproape o suta de ani de la nastere si doua decenii de la moartea lui Steinhardt. (C.S.)
Cartile adolescentilor
Colegiul National "Ion Creanga" este astazi gazda unei lansari eveniment. "Slam" de Nicky Hornby si "Zodia Indragostitilor", aparute la editura Humanitas Fiction, sunt doua bestseller-uri internationale cu care debuteaza seria pentru adolescenti "15, 16, 17, 18". Lansarea va fi animata de trupa de teatru a liceului gazda, condusa de prof. Cecilia Barbu. La lansare participa Denisa Comanescu, director general al Humanitas Fiction si elevii Colegiului German Goethe din Bucuresti, alaturi de prof. Elisabeta Rosca. (C.S.)
Atemporalitate
Pe simezele Galeriei Dialog vor putea fi admirate, pana la 8 decembrie, lucrarile pictorului Radu Costinescu, reunite sub titlul "Atemporalitate". Pictura lui Costinescu este "fara varsta, ordonata si spontana in acelasi timp si ea lasa permanent impresia ca se naste continuu din chiar exercitiul privirii", a declarat Pavel Susara. Vernisajul, azi la ora 18.00. (C.S.)
A r h i v a
  Nunta figurilor de ceara    
  Breaking News: a aparut "Istoria" lui Manolescu    1 comentariu
  Trupele italiene au ocupat Grecia (II)    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura de stat (3798 afisari)
 Echipa noii lovituri de stat (3023 afisari)
 Piranha fara dinti (2744 afisari)
 Ucis in numele tatalui (2215 afisari)
 Mafia S.A. - cea mai mare firma europeana (1563 afisari)
 Doamnelor, nu va speriati! Domnilor, nu faceti ca ei! (VEZI FOTO) (3928 afisari)
 Susan Sarandon dixit: In plin orgasm, nu ma gandesc daca am prea multe sunci pe burta (3417 afisari)
 Intamplari in sauna ruseasca: Hrusciov a intretinut relatii neortodoxe cu presedintele Finlandei, iar Eltin a decis sa nu mai fie comunist (3367 afisari)
 Papusi din piele umana (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!) (2699 afisari)
 "Fight Club" pe bune: Brad Pitt a clacat si s-a facut baiat rau (2314 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01818 sec.