Ziua Logo
  Nr. 4385 de luni, 10 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Weekend cu incendii
-- La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc mai multe incendii, stinse cu greu de pompieri. Astfel, aproape sase hectare de vegetatie uscata au ars, in noaptea de sambata spre duminica, in apropierea unei paduri de la marginea localitatii hunedorene Hateg.
Peste 20 de pompieri au intervenit pentru stingerea flacarilor. Din cauza zonei accidentate, pompierii au urcat pe jos si au putut interveni doar cu maturi si lopeti, in doar cateva ore arzand aproape sase hectare de vegetatie uscata. Timp de sase ore pompierii s-au luptat cu focul care se intindea pe o lungime de aproximativ un kilometru la marginea padurii. Interventia a fost ingreunata si de vantul puternic, care sufla in zona si mentinea arderea resturilor vegetale.
Un alt incendiu de padure a izbucnit, in acelasi timp, in apropierea orasului Brad, pe raza localitatii Musariu, la care au intervenit pompierii militari si civili din Brad. Ambele incendii ar fi fost provocate de arderile necontrolate ale vegetatiei uscate.
In Gorj, o biserica de lemn, monument istoric, construita in 1780, a ars in cursul noptii de sambata spre duminica, in urma unui incendiu. Biserica se afla in satul Porceni, la circa 30 de kilometri de Targu Jiu, in apropiere de Defileul Jiului. Pompierii au reusit sa lichideze incendiul dupa circa trei ore. Un alt incendiu a izbucnit sambata, la un magazin de mobila situat intr-o zona aglomerata din municipiul Galati, la parterul unui bloc cu zece etaje din care oamenii au fost evacuati. Dupa aproximativ o ora, incendiul a fost lichidat. (M.G.)
A r h i v a
  Legea verde trece pe rosu    
  Santajisti romani in Canada    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti (3255 afisari)
 Vracii crizei mondiale (2876 afisari)
 Contraatac iranian la Obama (2378 afisari)
 Vom avea prima minicentrala nucleara (1632 afisari)
 Trianonul de la Floresti (1495 afisari)
 La 42 de ani, Cindy Crawford apare intr-un pictorial ce taie respiratia barbatilor (FOTO) (3732 afisari)
 Fotografii inedite cu OZN-urile ce au survolat Franta! (3673 afisari)
 Din dragoste, s-a trezit din coma dupa 30 de ani (3618 afisari)
 Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UE: Un italian si-a cumparat Ferrari, iar un spaniol si-a deschis un bordel (2554 afisari)
 Bush s-a dezinfectat dupa ce i-a strans mana lui Obama (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.