Ziua Logo
  Nr. 4385 de luni, 10 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Summitul neputintei de la malul Marii Rosii
-- Condoleezza Rice, Javier Solana, Ban Ki-Moon si Serghei Lavrov, reprezen�tantii Quartetului (Statele Unite, Uniunea Europeana, ONU si Rusia) i-au invitat pe reprezentantii Israelului si Autoritatii Palestiniene la un ultim summit al anului care se duce, la Sharm el Sheikh, pe malul egiptean al Marii Rosii. Quartetul a vrut sa marcheze astfel implinirea unui an de la summitul plin de sperante care a avut loc la Annapolis (Statele Unite).
Din toate acele sperante nimic nu s-a infaptuit, dar Quartetul a tinut sa proclame la Sharm el Sheikh ca vremea trece - vremea vine, Annapolisul ramane o borna solida. Sefa diplomatiei americane, Condoleezza Rice, a declarat ca Annapolis ramane singura cale de rezolvare a conflictului si de intemeiere a unui stat palestinian.
Reprezentantii Quartetului au avut intalniri separate cu cele doua parti, si au anuntat ca tratativele de pace dintre Israel si Autoritatea Palestiniana vor continua, fara nicio interventie internationala. Annapolis proclama incheierea tratativelor pana la sfarsitul acestui an, odata cu proclamarea Palestinei libere si suverane. Presedintele Bush si mesagera sa, Condoleezza Rice, s-au straduit din rasputeri, dar nisipurile Orientului Mijlociu au inghitit de parca nici nu au fost aceste eforturi americane. Israelianca Tzipi Livni si palestinianul Abu Alla,au raportat reprezentantilor Quartetului stadiul lamentabil al tratativelor bilaterale. Quartetul a repetat cele trei conditii pe care palestinienii trebuie sa le indeplineasca: recunoasterea Statului Israel, renuntarea la terorism si recunoasterea tuturor intelegerilor semnate pana in prezent. In plus, conducerea Quartetului a decis ca semnarea Tratatului de Pace dintre Israel si palestinieni va avea loc dupa ce va fi lichidata infrastructura terorismului, conform celor stipulate in "Foaia de drum" a presedintelui George W. Bush. Livni s-a declarat multumita de faptul ca Quartetul a adoptat conceptia israeliana, conform careia nicio alta initiativa araba nu poate inlocui tratativele directe. Summitul de la Sharm el Sheikh s-a desfasurat fara sa se stie ce are de gand noul presedinte american Barack Obama in vederea insanatosirii Orientului Mijlociu.
Tesu SOLOMOVICI 
 Afisari: 345  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Song for Tesu Solomovici   de Nikon
A r h i v a
  Contraatac iranian la Obama    10 comentarii
  Lavrov inchide gura Washingtonului    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti (3255 afisari)
 Vracii crizei mondiale (2876 afisari)
 Contraatac iranian la Obama (2378 afisari)
 Vom avea prima minicentrala nucleara (1632 afisari)
 Trianonul de la Floresti (1495 afisari)
 La 42 de ani, Cindy Crawford apare intr-un pictorial ce taie respiratia barbatilor (FOTO) (3732 afisari)
 Fotografii inedite cu OZN-urile ce au survolat Franta! (3673 afisari)
 Din dragoste, s-a trezit din coma dupa 30 de ani (3618 afisari)
 Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UE: Un italian si-a cumparat Ferrari, iar un spaniol si-a deschis un bordel (2554 afisari)
 Bush s-a dezinfectat dupa ce i-a strans mana lui Obama (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.