Ziua Logo
  Nr. 4383 de vineri, 7 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
"Haaretz" este pus la punct de MAE
Ambasada Romaniei in Israel a reactionat ieri cu duritate la falsul savarsit de un ziarist israelian. Cotidianul ebraic "Haaretz" a publicat o parte din raspunsul lui Edward Iosiper, ambasadorul Romaniei in Israel, la acuzatiile la adresa Romaniei si a presedintelui Traian Basescu aparute in ziarul israelian. ZIUA a obtinut din sursele sale si extrasele lipsa. Publicam integral pe Internet scrisoarea ambasadorului roman in Israel.
Ambasadorul roman isi exprima indignarea fata de procedeul de falsificare a declaratiei presedintelui Traian Basescu, ce a fost "trunchiata si scoasa din context". Autorul articolului nu a tinut seama de faptul ca "in realitate, declaratia in care presedintele roman a spus ca Siria are granite cu urmatoarele tari: Irak, Liban si Palestina, mentiona Israelul si negocierile acestei tari cu Siria". Ambasadorul roman Edward Iosiper considera in raspunsul adresat redactiei "Haaretz" ca acuzatia la adresa presedintelui Romaniei si a poporului roman este "total nefondata si falsa". In scrisoarea de raspuns, ambasadorul roman se refera si la vandalizarea celor 131 de morminte si pietre funerare din Cimitirul Evreiesc din Sos. Giurgiului din Bucuresti. Ambasadorul Iosiper scrie: "Recenta profanare a unui cimitir evreiesc din Bucuresti este un incident foarte grav, care nu reflecta in niciun caz relatiile dintre romani si comunitatea evreiasca. Presedintele Romaniei Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si-au exprimat indignarea si au transmis solidaritatea lor cu comunitatea evreiasca". El a adaugat ca Romania depune eforturi serioase pentru a se reconcilia cu trecutul si promoveaza o constientizare a Holocaustului. Romania este activa si in combaterea antisemitismului, gazduind o Intalnire Internationala ministeriala a OSCE si o Intalnire Regionala pe aceasta tema, si introducand in programa nationala de invatamant a unor notiuni legate de Holocaust. "Mai mult, insultand un sef al unui stat democratic este putin probabil cea mai buna metoda pentru a va transmite mesajul si este sub nivelul profesional, standardele si reputatia ziarului Haaretz", incheie ambasadorul.
Tesu SOLOMOVICI 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
muzeul tolerantei   de dorinP
AMBASADORUL ESTE IPOCRIT SI NERELEVANT PENTRU RTOMANI   de puicu
Alta prostie   de roy
   de SpargeLL
Si pe voi Zilierii CINE "va face" mai nou? SRI-ul lui Base?   de SpargeLL
Adevaratul antisemit   de Vlahos
Dragutilor...   de Roxana
Ziarele in Israel nu pot fi puse la punct, cel mult date la Gazeta de Perete.   de roy
Ziarul Ha'aretz   de Nikon
reputatia lui "Ha'aretz"    de fericire
A r h i v a
  Constitutie pentru tar    6 comentarii
  Ambasadorul Rusiei ne ofera Manuscrisele Cantemir    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Premierul condamnat (3374 afisari)
 Felix scuipa venin (2889 afisari)
 Obama suna adunarea (2096 afisari)
 Primul OZN pamantean (2024 afisari)
 Friptura de pui la cuptor (1723 afisari)
 Amenintat din toate partile, Obama il numeste vicepresedinte pe temutul "Rahmbo" si anunta prima sa conferinta de presa (2314 afisari)
 Vorbele lui Obama, create de un tanar iezuit de 27 de ani (2313 afisari)
 Kiev: Rusia incearca sa stramute granita cu Ucraina in stramtoarea Kerci (1774 afisari)
 Un candidat la parlamentare, mai tare decat legea: Un politist a suflat in fiola pentru ca asa a vrut Benedek Imre Sándor (VIDEO) (1419 afisari)
 Arnold Schwarzenegger in varianta iraniana (1396 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00808 sec.