Ziua Logo
  Nr. 4382 de joi, 6 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Program de criza
Prim-vicepresedintele organizatiei PNT-CD Timis Viorel Sasca invita partidele politice sa isi adapteze strategiile de campanie in functie de problemele aparute la nivel global. "In actualele conditii de criza economica europeana si transatlantica, consideram ca trebuie sa se revina asupra ofertelor electorale mult prea darnice, deoarece, in caz contrar, acesti politicieni ar putea fi considerati ca fiind iresponsabili", a spus Sasca, citat de Agerpres. El s-a aratat in favoarea maririi salariilor profesorilor, dar a afirmat ca aceasta trebuie sa fie etapizata, altfel aparand riscul de a arunca Romania in haos. (D.C.)
Consult psihiatric
Liderul Organizatiei de Tineret a PDL Covasna, Dan Suciu, a declarat ieri ca toti candidatii la alegerile parlamentare ar trebui sa fie supusi unui control psihiatric. Suciu a mentionat, citat de Mediafax, ca "un Parlament trebuie sa fie compus din oameni sanatosi din toate punctele de vedere". Observatia sa a aparut ca urmare a elaborarii de catre UDMR Covasna a unui Cod etic prin care candidatii se angajeaza ca nu vor face atacuri la persoana, iar in opinia lui Suciu ar fi fost indicat ca acest Cod sa fi fost completat cu un punct privind supunerea candidatilor la un consult psihiatric. (L.S.)
Critici de partid
Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost ieri criticat de colegul sau de partid, vicepresedintele PNL Crin Antonescu, pentru faptul ca a comentat activitatea si statutul profesorilor, afirmand ca lucreaza putin si au multe sporuri. Antonescu a apreciat ca prin declaratiile sale prim-ministrul "a facut o gafa", dar a mentionat ca Tariceanu a avut un moment de "nein�spiratie" din cauza presiunii unor "atacuri populiste de la alti lideri politici pe care i-a apucat brusc dragul de profesori
si de toate celelalte categorii". (I.S.C.)
Numire la CNI
Senatul a decis in urma cu cateva zile numirea lui Stefanita Prisacaru in functia de membru al Consiliului National de Integritate (CNI), anunta Mediafax. Senatorii au hotarat alegerea lui Prisacaru, care a fost nominalizat de catre PDL,
in aceasta functie dupa ce europarlamentarul Marian Zlotea a parasit Consiliul.
Ion Cupa a fost numit prin aceeasi decizie supleant al lui Prisacaru, inlocuindu-l pe Adrian Tudor Mocanu, fostul loctiitor al lui Zlotea. (L.S.)
A r h i v a
  CNA respinge cenzura TVR    4 comentarii
  Voiculescu ramane Felix    
  Boc se incaiera cu Tariceanu    15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Un negru la Casa Alba (3400 afisari)
 Ne-au napadit spionii (3262 afisari)
 Moscova tine la secret documente despre Romania (2968 afisari)
 Vadim -Cristoiu la CNA (1478 afisari)
 Rusia pune rachetele pe Europa (1306 afisari)
 De ce a divortat Nicole Kidman de Tom Cruise (3303 afisari)
 La 43 de ani, Liz Hurley face senzatie pe plajele din India (2551 afisari)
 Kate Moss si-a scos picioarele de pensionara la cumparaturi! (2441 afisari)
 Berlusconi: Obama este "tanar, frumos si bronzat"! (Video) (2027 afisari)
 Vladimir Putin ar putea reveni la Kremlin in 2009, potrivit presei ruse (1877 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01686 sec.