Ziua Logo
  Nr. 4380 de marti, 4 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Campion mondial in ultimul viraj
-- Pilotul Lewis Hamilton (foto) a devenit, duminica seara, cel mai tanar campion mondial din istoria Formulei 1, dupa ce a obtinut locul cinci pe ultimii metri ai Marelui Premiu al Braziliei, beneficiind de largul concurs al germanului Timo Glock, care a fost depasit cu prea mare usurinta in ultima curba a cursei de la Sao Paolo!
Cel mai disputat sezon mondial din istoria Formulei 1 si-a rezolvat marile necunoscute abia in ultimul viraj din Marele Premiu al Braziliei, cand britanicul Lewis Hamilton a trecut suspect de usor pe langa Timo Glock si a terminat cursa de la Interlagos pe locul cinci. Pozitie care i-a adus patru puncte in clasament, suficiente pentru a anihila victoria rivalului Felipe Massa si a-i asigura titlul mondial, Hamilton devenind, astfel, la 23 de ani, cel mai tanar campion din istoria "Marelui Circ". De altfel, dramatismul a atins cote maxime in Brazilia, fanii sud-americani fiind in extaz cand Massa a trecut linia de sosire, iar Hamilton se afla doar pe locul al saselea, situatie in care brazilianul ar fi cucerit laurii mondiali. Numai ca, dupa o cursa strategica perfecta, in care a evitat orice disputa cu rivalii declarati Massa, Alonso si Raikkonen, britanicul de la McLaren-Mercedes a fortat nota pe ultimii metri si s-a strecurat pe langa bolidul condus de Glock, terminand cursa pe locul cinci. Astfel, bucuria din tribune s-a potolit brusc la trecerea lui Hamilton prin dreptul steguletului alb cu patratele negre, care a consemnat si succesul istoric al britanicului, singura explicatie a depasirii din ultima curba fiind aceea ca aderenta bolidului Toyota era mai scazuta deoarece Glock a preferat sa nu-si schimbe pneurile, desi in ultimele tururi ploaia si-a intrat in drepturi la Interlagos. Astfel, cu mult noroc, Hamilton a rescris istoria si a intrat in posesia laurilor mondiali, adunand 98 de puncte, in vreme ce Massa, cu ochii in lacrimi, nu s-a bucurat de victoria din Brazilia deoarece a ramas pe locul secund, cu 97 de puncte. Totusi, o consolare pentru Ferrari ramane titlul mondial al construc�torilor, scuderia italiana castigand marea batalie cu rivala McLaren-Mercedes cu un avans de 21 de puncte.
Tiberiu RIST 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cam pute locul ala 5. Timo Glock s-a dat la oparte.   de SpargeLL
A r h i v a
  Linistea dinaintea furtunii    
  Prunescu si Litu la spital    
  Dumitru Dragomir da vina pe Jandarmerie    
  LIGA I - ETAPA A 13-A    
  Stiri pe scurt    
  Totul pentru primavara    
  LIGA CAMPIONILOR - ETAPA A 4-A    
 Top afisari / comentarii 
 Umilirea Americii (3884 afisari)
 Conflict declansat de Garda Maghiara (1833 afisari)
 Razboiul Copos-Taher omoara Rapidul (1742 afisari)
 Euro-tiganul vine de la Bucuresti (1347 afisari)
 Leul face victime (1222 afisari)
 Fotografia ce a facut inconjurul lumii: La 21 de saptamani, manuta unui fetus strange degetul medicului  (3864 afisari)
 Kiev: Muammar al-Ghaddafi, insotit de frumoasele sale garzi de corp (Foto) (3044 afisari)
 Lista colegiilor din Romania (2179 afisari)
 Constanta: Un hot a fost filmat in timp ce a lovit de mai multe ori o femeie cu un topor (IMAGINI SOCANTE) (2038 afisari)
 Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, chemat la MAE din cauza atasatului de presa (1948 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.