Ziua Logo
  Nr. 4377 de vineri, 31 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Sapte zile de arta pe paine
Foto: AGERPRES
Iubitorii frumosului se vor putea bucura timp de o saptamana, in perioada 2-9 noiembrie, de evenimente muzicale traditionale si clasice, piese de teatru, opera, opereta, recitaluri instrumentale si de arte vizuale, in cadrul primei editii a Festivalului Artelor Bucuresti.
Festivalul va fi deschis de concertul sustinut de pianistul Dan Grigore impreuna cu Orchestra Radio, dirijata de Misha Kats. Personalitati precum Tudor Gheorghe, Florin Piersic, Emilia Popescu, Alexandru Tomescu, Dan Puric, Alexandra Velniciuc, Ion Caramitru, Johnny Raducanu, Marius Hristescu, Ioana Delioran, Horia Mihail, Corul Patriarhiei Romane, Orchestra Nationala Radio, Orchestra Filarmonicii Muntenia, Teatrul National Craiova, Teatrul de Opera si Balet "Oleg Danovski" si multi altii vor evolua pe scenele bucurestene. Evenimentele se vor desfasura la Teatrul National de Opereta, Opera Nationala Bucuresti, Sala Radio, Sala Mare a Palatului si Sala Mica a Palatului. Institutiile de cultura amintite vor gazdui, de asemenea, expozitii de fotografie, pictura si arta iconoclasta. Un parteneriat special va fi cel cu Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, in vederea promovarii unor reale talente, existente printre membrii acesteia: pictorul Gheorghe Astileanu, pianistul Vlad Dragomir si multi altii.
Festivalul Artelor Bucuresti este primul eveniment particular ce isi propune un discurs cultural care pune accentul pe adevaratul spirit al romanilor, cultura, valorile, obiceiurile si traditiile lor. Evenimentul poate constitui contextul ideal prin care tinerii talentati pot fi valorificati si recunoscuti, contituind un pas inainte catre afirmare, cu toate exigentele impuse de societatea moderna. Prin intermediul festivalului, fenomenul cultural romanesc este promovat, atat prin componenta sa istorica, a valorilor traditionale, cat si prin cea contemporana, a miscarilor de idei si a curentelor artistice afirmate in ultimele decenii. Astfel, Festivalul Artelor Bucuresti isi propune sa devina un amplu eveniment artistic cu rezonante interne si internationale si sa aduca o contributie importanta la afirmarea Romaniei ca veritabil reper european. Mesajul festivalului este de sensibilizare si de atragere spre viata artistica a unui public numeros, format in special din tineri.
Presedintele festivalului, Pepino Popescu, presedintele onorific, maestrul Radu Beligan, alaturi de comitetul organizatoric, format din profesionisti in domeniu, au decis ca aceasta sarbatoare a artelor sa se desfasoare din doi in doi ani, oferind publicului posibilitatea de a cunoaste si intelege valorile traditionale spirituale incontestabile.
Adriana VASILIU 
 Afisari: 135  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Adriano, ne-ai lamurit bustean !!!   de Liviu2002j
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu nu se preda (3218 afisari)
 Abisul de o mie de metri (1809 afisari)
 Boc show (1669 afisari)
 Preda il pune la punct pe Nastase (1515 afisari)
 Chisinau de la Moldova (1347 afisari)
 Adepta Emo, o fata de 13 ani, si-a selectat violatorii: A respins doi parteneri de sex pe motive de pilozitate si obezitate  (5627 afisari)
 O profesoara a confundat sala de clasa cu un club de striptease (VIDEO) (4707 afisari)
 Presa italiana despre un hacker roman: "Creier pur! Acest baiat merita sa fie gratiat!" (2403 afisari)
 Elan Schwartzenberg vrea custodia copilului Mihaelei Radulescu! (2096 afisari)
 C.V.Tudor despre Mircea Geoana: E prost ca noaptea, nu e prostanac (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.