Ziua Logo
  Nr. 4376 de joi, 30 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Franturi din viata
Lucrari de-ale lui Horia Bernea (care ar fi implinit 70 de ani) - in marea lor majoritate daruri facute prietenilor: schite, desene, acuarele, lucrari mici, uneori fragmente - vor fi expuse in cadrul expozitiei "Gesturi potrivite" care se va deschide azi, la ora 17.00, la Sala "Irina Nicolau" de la Muzeul Taranului Roman (MTR). Pictorul asternea pe hartie idei, ganduri, nedumeriri, nemultumiri, sperante si solutii pentru Muzeul sau (MTR a fost infiintat de catre Bernea), toate acestea regasindu-se exprimate la fel de bine in scris, cu caligrafia sa inconfundabila, de scoala veche, dar foarte expresiva, sau in desen. Expozitia poate fi vizitata pana pe 15 decembrie. De Sfantul Nicolae, tot la MTR, va fi lansat caietul "Horia Bernea. 70 de ani, 70 de pagini. Texte si desene inca
neprivite". (A.V)
Biografia ideii periculoase
Editura Humanitas Multimedia va invita azi, de la ora 17.00, la Colegiul National "Sf. Sava", la o discutie inteligenta despre un numar simplu cu o poveste complicata. Materialul il constituie audiobook-ul "Zero. Biografia unei idei periculoase" de Charles Seife, in lectura lui Cristian Tudor Popescu. Elevi straluciti, nostalgici ai Gazetei Matematice, fascinati de paradoxuri, de infinitul mic, de infinitul mare, de limite, de zero absolut, de gaurile negre, de Big Bang, de teoria corzilor, toti sunt asteptati la eveniment. (A.V)
Planeta Bucuresti
Intelectuali cunoscuti se vor intalni, azi la ora 18.00, la sediul Primariei Sectorului 2, pentru a participa la dezbaterea cu tema "Planeta Bucuresti". De asemenea, se va discuta pe baza cartilor aparute la Editura Vremea in cadrul proiectului "Planeta Bucuresti", iar actrita Irina Petrescu si tineri debutanti vor citi fragmente. In centrul dezbaterii se va afla "Istoria Bucurestilor", ultima carte scrisa de Iorga si reeditata in acest an, pentru prima data in editie completa, dupa cea princeps din 1939. (C.S.)
Pictura si body-painting
Galeria Veroniki Art a gazduit, ieri, vernisajul expozitiei de pictura si body-painting cu tema "Fizionomia gradinii" apartinand artistei Mirela Traistaru. Galeria adaposteste peste 60 de picturi, "sustinute" de un grup de tinere manechine care s-au contopit in viziunea artistei, in cadrul unui spectacol realizat de Matei Mico. La eveniment, printre invitati, s-au remarcat criticii Pavel Susara, Mihai Oroveanu, Vladimir Bulat si Reli Mocanu. Expozitia va ramane deschisa pana pe 16 noiembrie. (A.V.)
A r h i v a
  Mircea Daneliuc da cu tifla criticii    3 comentarii
  Femeile cineast la putere    
  Caragiale, al doilea exil    
 Top afisari / comentarii 
 Romania sub asediu (5190 afisari)
 Fiintele supranaturale si craniile lor (2551 afisari)
 Cravasa lui Basescu (2189 afisari)
 Noiembrie negru (1908 afisari)
 PSD in propria capcana (1872 afisari)
 Strasbourg : Dezmat si prostituate pentru parlamentarii europeni (3859 afisari)
 In atentia barbatilor Columbeni: Nevasta tanara cu soferi se... intretine! (3628 afisari)
 Inima lui Brad Pitt bate pentru Diane Kruger, cea care l-a vrajit in timpul filmarilor la Troia (3344 afisari)
 A inteles ca de Halloween trebuie sa te dezbraci! (2966 afisari)
 Textila albastra cu semiluna a fluturat degeaba in Harghita: Referendumul pentru autonomie a "picat" la Sfantu Gheorghe (2490 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00881 sec.