Ziua Logo
  Nr. 4375 de miercuri, 29 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Oprea s-a operat la genunchi
-- Unul dintre cei mai valorosi atleti ai lumii, triplusaltistul Marian Oprea (foto), vicecampion olimpic la Atena, ocupantul locului cinci la JO de la Beijing, a suferit ieri o interventie chirurgicala la genunchiul stang. Operatia tendonului, care a durat mai bine de doua ore, a fost facuta de catre dr. Orava, una dintre personalitatie in domeniu, la Turku. Marian a fost insotit in Finlanda de Justin Radutiu, asistentul medical al lotului nostru, iar cheltuielile vor fi suportate de FR Atletism.
Aproape de prima pozitie a top-ului mondial in ultimii ani, elevul antrenoarei emerite Doina Anton se confrunta de ceva vreme cu dureri aproape insu�portabile, determinate de mai multe accidentari, des intalnite la aceasta proba, una dintre cele mai solicitante din atletism. Cu un palmares impresionant, in varsta de 26 de ani, lider mondial de juniori I, dar si medaliat cu bronzul mondial, culmea carierei lui fiind argintul de la Olimpiada din 2004, "Strutul", cum il alinta prietenii, a trebuit sa se recunoasca infrant doar de aceste multiple probleme medicale. Si daca afectiunile coaloanei vertebrale se afla sub control, genunchiul a fost motivul pentru care pregatirea pentru Beijing s-a facut pe ultima suta! Adica, cu menajamente, cu o luna si jumatate inaintea marii confruntari din China. Strangand din dinti, Marian a reusit un aproape incredibil loc cinci, plasandu-se inaintea unor adversari care au tinut capul de afis de cel putin trei sezoane. "Fiind contactati medici ai IAAF, dar si in urma concluziilor unui expert spaniol, dr. Alonso, am fost sfatuiti ca Marian sa faca un control amanuntit la Turku. In urma examenului, dr. Orava a luat decizia ca Marian sa fie operat", ne-a declarat Adriana Limona, medicul lotului. Zis si facut, la ora 14,30, "Strutul" se afla deja pe masa de operatie, urmand ca urmatoarele trei zile sa nu indoaie genunchiul, iar trei saptamani sa se poata deplasa doar cu carje. "Totul a decurs chiar nesperat de bine, probabil ca sambata vom reveni in tara", ne-a declarat Radutiu.
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Bichonul sare la Gigi    
  Continuitate la COSR    1 comentariu
  Penescu se teme de jocurile lui "Tata Jean"    
  UTA rupe Dinamo    
  Simao amendat cu 5000 USD    
  Trombetta pe urmele lui Andone    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ion Iliescu uraste proprietatea (2291 afisari)
 Pestera de cristale gigant sub desert (2264 afisari)
 "Guvernul a marit salariile la ANL de 4,4 ori" (2182 afisari)
 Saguna eliminat de Garda Maghiara (1667 afisari)
 Extinderea UE. Punct. Si de la capat? (1315 afisari)
 Mihaela Radulescu si Dani Otil, sarut patimas in plina strada (4168 afisari)
 De trei ori femeie penala: A condus pe Autostrada o masina neinmatriculata, era si beata dar nu avea nici permis de conducere (VIDEO)  (2433 afisari)
 Provocare maghiara: Steagul secuiesc arborat pe primaria Miercurea Ciuc  (2126 afisari)
 Ghici cine este voluptuoasa vedeta care ridica pubele de gunoi in tinute sexy? (2082 afisari)
 Profesorii intra luni in greva generala (1923 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01012 sec.