Ziua Logo
  Nr. 4375 de miercuri, 29 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Un elvetian la Bucuresti
-- Pascal Mercier (foto), scriitor elvetian de lim�ba germana, participa, azi si maine, la lansarea romane�lor sale "Acordorul de piane" si "Trenul de noapte spre Lisabona", ambele aparute la Editura Vivaldi.
Detinator al premiului pentru literatura "Marie Luise Kaschnitz" (2006) si al Premio "Grinzane Cavour"(Italia 2007) pentru cel mai bun roman strain, Mercier - pe numele adevarat dr. Peter Bieri, profesor de filosofie la Freie Universitat Berlin - a atras atentia cunoscatorilor de literatura inca de la debut (1995), cu romanul "Tacerea lui Perlmann" (in curs de aparitie tot la Vivaldi), urmat de Acordorul de piane (1998), "Trenul de noapte spre Lisabona" (2004) si de "Lea" (2007 - in pregatire la Vivaldi). In prezent, este considerat unul dintre cei mai notorii scriitori europeni.
O crima are loc la Opera din Berlin. Protagonistul masculin al operei "Tosca" este impuscat, in timpul spectacolului, chipurile de legendarul acordor de piane Frederic Delacroix. Este acesta cu adevarat autorul crimei? Si daca da, de ce? Raspunsul se afla in romanul "Acordorul", din care autorul va lectura, la intalnirea cu cititorii din Romania, doua fragmente. Tot doua fragmente va prezenta si din "Trenul de noapte spre Lisabona". Raimund Gregorius - un profesor erudit de limbi clasice, renumit pentru constiinciozitatea, seriozitatea si profesionalismul sau - paraseste clasa si gimnaziul la mijlocul orei. Scurta intalnire cu o portugheza enigmatica trezeste in el constiinta ca trebuie sa evadeze din cotidianul de pana acum? In aceeasi zi, Gregorius gaseste intr-o librarie o carte, al carei continut il fascineaza. Reflectiile si panseurile aristocratului portughez Amadeu Inacio de Almeida Prado, de profesie medic, trezesc in el dorinta imperioasa de a-l cunoaste pe autor.
Cele doua intalniri cu publicul au loc azi (orele 18.45, Casa Schiller) si maine (orele 17.00, Libraria Carturesti Verona). (L.D.)
A r h i v a
  Noaptea sexuala    2 comentarii
  Chick Corea si bisnitarii    1 comentariu
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ion Iliescu uraste proprietatea (2291 afisari)
 Pestera de cristale gigant sub desert (2264 afisari)
 "Guvernul a marit salariile la ANL de 4,4 ori" (2182 afisari)
 Saguna eliminat de Garda Maghiara (1667 afisari)
 Extinderea UE. Punct. Si de la capat? (1315 afisari)
 Mihaela Radulescu si Dani Otil, sarut patimas in plina strada (4168 afisari)
 De trei ori femeie penala: A condus pe Autostrada o masina neinmatriculata, era si beata dar nu avea nici permis de conducere (VIDEO)  (2433 afisari)
 Provocare maghiara: Steagul secuiesc arborat pe primaria Miercurea Ciuc  (2126 afisari)
 Ghici cine este voluptuoasa vedeta care ridica pubele de gunoi in tinute sexy? (2082 afisari)
 Profesorii intra luni in greva generala (1923 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00771 sec.