Ziua Logo
  Nr. 4374 de marti, 28 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Am colaborat/ Nu am colaborat cu KGB si GRU
-- Sapte zile. Sapte zile mai sunt pana cand noua ordine mondiala va primi noi coordonate. Daca este ales un presedinte de culoare, America neo-liberala poate provoca o revolutie care va zgudui intreaga lume. Daca America profunda il prefera pe veteranul fost prizonier de razboi, oricum va trebui sa caute sa-si schimbe imaginea de jandarm mondial in cea pentru care era cunoscuta pana la nedreptele razboaie energetice: de taram al fagaduintei, al libertatii. Din pacate pentru Romania, schimbarea de pe Potomoc pare ca nu va clinti prea tare politica romaneasca impotmolita in malul de Dambovita.
Alegerile din RomAnia, facute cu dosul, nu au prevazut, de exemplu, ca, pe langa Securitate au existat si alte servicii secrete in pactul de la Varsovia, mult mai ticaloase fata de poporul roman, ocupat de URSS tocmai cu aceste instrumente criminale. Tatal si mama structurilor represive comuniste au fost - cu exceptia DSS, dupa cum documenteaza istoricul american Larry Watts - serviciile sovietice KGB si GRU.
Anul acesta, in premiera, avem o noua circumscriptie, dedicata romanilor de pretutindeni: doi senatori si patru deputati vor raspunde, chipurile, de doleantele a vreo zece milioane de romani. Printre candidati, fireste, avem si cetateni ai Republicii Moldova care au reusit sa-si redobandeasca cetatenia romana. Si acestia, ca si oricare alt candidat, au trebuit sa completeze asa-numita Declaratie pe Propria Raspundere privind colaborarea cu Securitatea. Dar chiar asa prosti legiuitori avem? Ce treaba au acestia cu fosta Securitate? Dimpotriva: poate ar fi fost un merit pentru ei sa colaboreze cu serviciile romanesti in contextul ocuparii Basarabiei de catre KGB si GRU. Atat ei, saracii - caci n-au nicio vina ca le-a fost rapit dreptul stramosesc de a trai in Romania normala, Romania Mare - cat si toti candidatii ar fi trebuit sa fie obligati sa dea cu subsemnatul daca "au colaborat/nu au colaborat" cu spionajul comunist din intreg Pactul de la Varsovia. Se stie cat de mult ne-au iubit "serviciile fratesti" rusesti, germane si maghiare. Dovada am avut-o in decembrie 1989. O mare parte din mortii "revolutiei" au fost bifati pentru ridicarile in grad din ianuarie 1990 din Moscova URSS-ului, Berlinul RDG-ului si Budapesta Republicii Populare Ungare. Dovada este de altfel permanentizata prin tradarile in lant ale puterii sistemului politico-economico-militaro-informatic de la Bucuresti.
"Ce blestem o fi pe poporul Asta de a ajuns pana la urma sa aleaga intre doi fosti comunisti?", intreba abil Traian Basescu in fata contracandidatului sau din 2004, Adrian Nastase. Dar, ce blestem o fi pe poporul roman de trebuie sa plateasca pentru tradarile de la Bucuresti, si dupa 20 de ani, fratii nostri din Basarabia, Bucovina si Tinutul Herta: din Storojinet, Cernauti, Dorohoi, Hotin, Balti, Soroca, Lapusna, Orhei, Cahul, Tighina, Cetatea Alba, Ismail? De ce romanii basarabeni si bucovineni, pentru care vor incepe acum sa se bata toate partidele politice, cu promisiuni de cancan, au fost intotdeauna paria Romaniei? Stie cineva care este potentialul uman, economic si geopolitic al Basarabiei? Va spun eu: imens. Tocmai de aceea si este sabotat continuu.
Tot aSa cum foarte puTinA lume Stie ca, din 1989 pana astazi, am avut un presedinte si doi prim-ministri basarabeni si doi ministrii de Externe din actualele Republica Moldova si Ucraina? Pai hai sa va spun eu: dupa Barladeanu, primul presedinte al Senatului, nascut in Gagauzia, il avem pe Constantinescu, din Tighina - mama sa, intervievata odata la locul de bastina nici nu stia romaneste - Vacaroiu este din Ismail, familia lui Stolojan provine din Comrat, Sergiu Celac, tot din Comrat si Adrian Severin din Cernauti. Bine, cu totii, la un loc, prin ce au facut/nu au facut, chiar constituie, in spiritul spuselor lui Basescu, un blestem pentru poporul roman din Basarabia si Bucovina.
Pentru cA, timp de 20 de ani, niciunul, dar niciunul - cot la cot cu acei bine-cunoscuti politicieni scoliti in URSS si urmasii lor, fideli ai lui "Dupa noi vom veni tot noi" - nu a facut firescul: recunoasterea cetateniei romane a celor deposedati abuziv de ea prin ocupatia sovietica. O vor face de-acum incolo?
Poate ar fi trebuit sa dea si ei, acolo, o Declaratie pe Propria Raspundere: "Am colaborat/colaborez/Nu am colaborat/colaborez cu...".
Victor RONCEA 
 Comentarii: 16 Afiseaza toate comentariile  
profund neoliberal monser   de vladimkir
Imigranti politici din Romania ? care ? cine ? poate din timpul lui Dicibal.    de ionion
Just ! ;-).......   de Conan___the___Barbarian
"intelectualitatea" de azi a Romaniei sunt "trufandalele" familiilor de securisti de ieri   de ionion
O initiativa corecta   de Securica
pt gica contra   de lipoveanul
Pe forumuri si pe internet   de samizdat
Oamenii politici...   de alex dalaion
Jumatate din populatie : colaboranti cu SECU si jumatate cu KGB - asa ca toti   de ionion
Alba -ca Zapada si cei 7 turnatori .   de sorge
Neo-liberal?   de acta_derbedeica
cum isi poate imagina cineva ca america trebuie sa se intoarca in trecut?!?,   de silviana
Dar ceilalti?   de Eufrosin
TOTII FII DE SECURISTI AU FOST GENII NU? ATI VAZUT VREUNUL MUNCITOR IN FABRICI?   de GICA CONTRA
ochelari de cal   de Tudor190
america profunda? :)))   de Arcturus
A r h i v a
  Uninominalul nebun    1 comentariu
  Irak, mon amour    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sinucigasii de la PSD (4265 afisari)
 Am colaborat/ Nu am colaborat cu KGB si GRU (1909 afisari)
 Cele mai bantuite locuri din lume (1768 afisari)
 Raid american asupra Siriei (1663 afisari)
 Felix cumpara voturi la taraba (1521 afisari)
 Presa rusa: Romania pregateste anexarea unor teritorii din Ucraina (3016 afisari)
 Top 10 al celor mai neinspirate nume de masini din lume (2238 afisari)
 Un profesor din Alexandria a omorat in bataie un elev pentru ca nu isi terminase temele (1998 afisari)
 Un roman si-a scos nevasta la vanzare pe Internet (1923 afisari)
 Replica BNR: Rezerva valutara a Romaniei acopera datoria externa (1729 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01386 sec.