Ziua Logo
  Nr. 4373 de luni, 27 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Cantemir revendicat
Academicienii romani prezenti sambata la manifestarile Academiei Internationale "Mihai Eminescu", i-au solicitat ambasadorului rus la Bucuresti, Alexandr Ciurilin, premiat de Academia si Fundatia "Mihai Eminescu", facilitarea accesului la documentele apartinand domnitorului Dimitrie Cantemir, care se afla in arhivele rusesti. Academia Internationala "Mihai Eminescu" l-a mai premiat pe cunoscutul eminescolog Dimitrie Vatamaniuc, ziaristul Radu Moraru, pentru Jurnalism de televiziune, Sorin Rosca Stanescu, pentru activitatea sa, precum si Victor Roncea, pentru politica externa. (M.I.)
Initiative romanesti
Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a lansat oficial doua initiative ale Romaniei sub egida ASEM (Reuniunea Asia-Europa), in cadrul summitului care s-a desfasurat la Beijing, in perioada 24-25 octombrie, informeaza un comunicat de presa al MAE, remis Agerpres. Este vorba despre prima reuniune a ministrilor de Interne privind migratia ilegala si cursul de "formare a formatorilor" in domeniul managementului si securitatii frontierelor, ambele fiind aprobate la summitul din capitala Chinei. (M.N.)
Armata europeana
Noul ministru britanic al Apararii, John Hutton, si-a manifestat intr-un interviu publicat duminica in ziarul Sunday Times sprijinul pentru planul francez de intarire a apararii europene. Hutton a adaugat ca este dispus sa colaboreze cu aliatii sai din UE la un astfel de dosar. Oficiali francezi au declarat anterior ca UE trebuie sa poata actiona singura din punct de vedere militar, in caz de necesitate. Conform planului francez, Europa ar urma sa fie capabila sa desfasoare 60.000 de oameni, sustinuti de forte navale si aeriene, in mai putin de 60 de zile, incepand din 2018. (M.N.)
Acord frontalier
Macedonia si regimul albanez de la Pristina au incheiat un acord asupra frontierei lor comune, prima etapa spre stabilirea de relatii diplomatice intre cele doua tari, au anuntat sambata oficiali de la Skopje, citati de Agerpres. Ministerul macedonean al Afacerilor Externe precizeaza ca acordul se refera la "intreaga" frontiera si ca anumite comisii comune care au lucrat asupra trasarii au semnat rapoartele lor vineri, se arata intr-un comunicat. Macedonia a recunoscut independenta Kosovo in urma cu 15 zile. (M.N.)
A r h i v a
  Palin ii ia fata lui McCain    4 comentarii
  Garda Maghiara strange randurile    14 comentarii
  Israel se pregateste de alegeri    5 comentarii
  Bush ar vrea sa reia relatiile diplomatice cu Iranul    25 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Armata de violatori a lui Stalin (4990 afisari)
 Cum putem "amenda" radarul (3709 afisari)
 Lovit la referendum (2319 afisari)
 Bono -orgie la Saint Tropez (1851 afisari)
 Garda Maghiara strange randurile (1724 afisari)
 A suferit 100 de operatii estetice pentru a arata ca papusa Barbie (7999 afisari)
 Violata de 40 de barbati, o calugarita acuza politia ca incearca sa-i acopere pe vinovati (3662 afisari)
 Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (2538 afisari)
 E oficial: Creatoarea de moda Romanita Iovan divorteaza! (2514 afisari)
 Omul leopard iese din pestera si se muta la bloc (2306 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00904 sec.