Ziua Logo
  Nr. 4373 de luni, 27 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Credite pentru saraci
Banca Mondiala va dubla volumul creditelor pentru tarile sarace, pentru a contrabalansa declinul fluxurilor de capital privat catre aceste economii in urma crizei creditelor, potrivit cotidianului japonez Nikkei, preluat de Reuters. Astfel, institutia internationala va dubla creditele pe termen lung acordate acestor tari, de la nivelul de 13,5 miliarde de dolari din 2007, pentru a le ajuta sa depaseasca criza. Finantarile oferite de Banca Mondiala se vor indrepta catre zece tari sarace din Asia si Africa, printre care Ghana, Bangladesh si Cambodgia, in timp ce FMI ajuta pietele emergente, cu un nivel mediu de trai, potrivit publicatiei.
Banci de vanzare
Grupul financiar american PNC a incheiat un acord privind achizitia bancii National City Corp, pentru 5,6 miliarde de dolari, printr-o tranzactie sprijinita de guvern, si va deveni astfel a cincea mare institutie de credit din SUA, in functie de depozite, transmite Reuters. Banca americana National City a fost afectata grav de criza ipotecara din SUA dupa ce a preluat alte doua institutii financiare, in 2006 si 2007. PNC a oferit un pret de 2,23 dolari pentru o actiune a Natio�nal City, cu 19% sub pretul de inchidere de joi.
FMI ajuta Islanda
Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca va acorda o finantare de 2,1 miliarde de dolari Islandei pentru a depasi criza financiara care a dus la prabusirea sistemului bancar national, transmite AFP. O varianta revizuita a acordului ar urma sa fie aprobata de consiliul executiv al FMI in noiembrie, dupa care Islanda va primi primele transe ale imprumutului. "Acordul ar putea fi prezentat consiliului executiv al FMI pentru aprobare la inceputul lunii noiembrie, iar Islanda poate obtine 833 milioane de dolari imediat dupa aceea", a adaugat Strauss-Kahn, directorul general al institutiei.
Capital majorat
Mitsubishi UFJ Financial Group, cea mai mare banca japoneza, analizeaza posibilitatea unei majorari de capital de o mie de miliarde de yeni (10,6 miliarde de dolari), pentru a-si consolida lichiditatea, potrivit cotidianului Nikkei, preluat de Reuters. Institutia de credit a investit, in prima jumatate a lunii octombrie, 9 miliarde de dolari la banca americana Morgan Stanley, si incearca sa-si imbunatateasca aspectele fundamentale ale balantei fiscale inainte de incheierea anului fiscal, in martie 2009.
A r h i v a
  Creditul se dezgheata la primavara    1 comentariu
  BCR Leasing se axeaza pe finantarile imobiliare    
  Economiile populatiei, in crestere    
 Top afisari / comentarii 
 Armata de violatori a lui Stalin (4990 afisari)
 Cum putem "amenda" radarul (3709 afisari)
 Lovit la referendum (2319 afisari)
 Bono -orgie la Saint Tropez (1851 afisari)
 Garda Maghiara strange randurile (1724 afisari)
 A suferit 100 de operatii estetice pentru a arata ca papusa Barbie (7999 afisari)
 Violata de 40 de barbati, o calugarita acuza politia ca incearca sa-i acopere pe vinovati (3662 afisari)
 Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (2538 afisari)
 E oficial: Creatoarea de moda Romanita Iovan divorteaza! (2514 afisari)
 Omul leopard iese din pestera si se muta la bloc (2306 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.