Ziua Logo
  Nr. 4371 de vineri, 24 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Invalidarea lui Felix
Asociatia Adevar si Dreptate cere, intr-o contestatie depusa, ieri, la Tribunalul Bucuresti, invalidarea candidaturii lui Dan Voiculescu la alegerile parlamentare pe motiv ca acesta ar fi declarat, in mod fals, la inscrierea in cursa electorala, ca nu a colaborat cu Securitatea. Vicepresedintele Asociatiei, Viorel Ene, mentioneaza, intr-un comunicat difuzat ieri, ca Voiculescu a fost deconspirat de CNSAS in urma cu doi ani, iar "notele olografe ale acestuia si documentele de arhiva ale Securitatii probeaza fara tagada calitatea acestuia de turnator al organelor politiei politice, de profitor al regimului comunist". (O.B.)
Legea tuicii, inapoi
Seful statului a trimis ieri Parlamentului, spre reexaminare, normele care modificau Codul Fiscal in sensul exceptarii de la plata accizelor a productiei de tuica si rachiuri de fructe destinate consumului propriu, al gospodariilor individuale, in limita a maxim 250 litri pe an de gospodarie. Presedintele apreciaza ca modificarea regimului accizelor in sensul dorit de Legislativ nu este conforma cu legislatia comunitara si cu prevederile Tratatului de aderare la UE, intrucat Romania a obtinut reducerea cel mult la 50% a nivelului accizelor pentru tuica si doar pentru o limita de 50 litri pe an pe gospodarie. (O.B.)
Protestul studentilor
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a cerut, ieri, primului ministru si presedintilor Camerelor Parlamentului, printr-o scrisoare deschisa, sa schimbe prevederile legii privitoare la desfasurarea alegerilor, deoarece actul normativ nu permite studentilor sa voteze decat in orasul de resedinta, chiar daca au viza de flotant. "Este inacceptabil ca, intr-un stat democratic, sa fie zadarnicit dreptul de vot a 450.000 de cetateni, studenti din Romania. Desi ne plangem de o societate civila inactiva, descurajam mai bine de 60% dintr-o categorie sociala in a-si exprima votul", se arata in scrisoare. (L.S.)
Sa cante!
Melodiile artistilor care sunt candidati la alegerile parlamentare, printre care Luminita Anghel (PSD), Dida Dragan (PNL), Mihai Constantinescu (PER) si Victor Socaciu (PSD), vor putea fi difuzate in perioada campaniei electorale, pe posturile de radio si televiziune, potrivit unei decizii, luata ieri, de Consiliul National al Audiovizualului. Acesta a analizat, ieri, o adresa a Societatii Romane de Radiodifuziune, prin care postul public de radio cerea explicatii in privinta modului de difuzare a melodiilor artistilor, care candideaza la parlamentare. (C.G.P.)
 Afisari: 172  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  In strada pentru case    4 comentarii
  SRI in afara campaniei electorale    4 comentarii
  Iliescu profeteste foametea    7 comentarii
  Radulescu merge la CEDO    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Enigme neelucidate (3141 afisari)
 Romania beton (2269 afisari)
 Rechizitoriul lui Taubman (1711 afisari)
 Basarabean miliardar (1486 afisari)
 Liderul Hezbollah otravit si salvat (1239 afisari)
 Rusia va plati cu cateva razboaie recastigarea statutului de mare putere, sustine cunoscuta clarvazatoare Maria Duval (2149 afisari)
 "Doctorul Moarte" loveste din nou (IMAGINI SOCANTE) (2073 afisari)
 Raport Jane's: Armata rusă, neputincioasă in fața unui inamic mai numeros și mai bine pregătit decat Georgia  (1600 afisari)
 Menage a trois, in varianta indiana: Doi frati impart aceeasi nevasta (1581 afisari)
 Plecati pe drumul catre nunta au ajuns la Cer: O tanara insarcinata, fetita ei de patru ani si alte doua rude si-au gasit sfarsitul sub rotile unui camion (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00978 sec.